„Firmowy” Blake –Dziękuje "Alice"i "kresce"za DOM

Szczęśliwe zakończenia - czyli udane adopcje

Moderatorzy: Aga-2, Milla

„Firmowy” Blake –Dziękuje "Alice"i "kresce"za DOM

Postprzez Alice » 2010-02-15, 19:04

Kolejny szwajcar potrzebuje pomocy…

Dziś rano do mojej mamy zwrócił się sąsiad z informacją, że na ulicy obok mieszka berneńczyk, który pilnie poszukuje domu. Pieska widywałyśmy na spacerach, więc wiedziałyśmy, o który dom chodzi. Zaraz po szkole poszłam dowiedzieć się dokładniej, o co chodzi i oto czego się dowiedziałam:
Blake, bo tak nazywa się pies, należy do firmy, która wynajmowała dom, a teraz przenosi się w inne miejsce i nie może go zabrać ze sobą. Pieskiem zajmuje się w tej chwili stróż, z którym właśnie rozmawiałam. Blake ma 7 lat, jest niewielki, nie jest kastrowany . Stróż nie wiedział czy ma rodowód, ale zapewniał, że pies jest szczepiony, zdrowy, posiada książeczkę zdrowia. Blake ma zaniedbaną sierść, ale jest dobrze odkarmiony i bardzo wesoły. Mieszka na dworze, ma swoją budę, a wieczorami wychodzi ze stróżem na spacery. Kiedy weszłam do niego od razu podbiegł do mnie merdając ogonem, podrzucał głowę do góry, a jak zaczęłam go głaskać zaraz przewrócił się na grzbiet domagając się więcej :-) Stróż mówi, że piesek jest bardzo przyjazny do dzieci. Z moją sunią powąchał się przez kraty, bo niestety Torcia ma teraz cieczkę, ale był zachwycony towarzystwem. Wcześniej mieszkał z suką owczarka niemieckiego, która niestety przed rokiem zmarła i od tamtego czasu jest sam. Blake mieszka w Warszawie w Pyrach(południowy Ursynów).

Największym problemem jest to, że Blake musi się wyprowadzić ze swojego dotychczasowego domu do końca tego tygodnia, a nikt z pracowników nie może go zabrać ze sobą, więc pies trafi do schroniska. Możemy służyć pewną pomocą finansową i jakimś transportem dla Blake’a, ale nie mamy doświadczenia w prowadzeniu tego typu adopcji. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany sprawą, to możemy podać nr telefonu do właściciela pieska.

Poniżej zamieszczam parę zdjęć Blake’a, które zrobiłam podczas dzisiejszej wizyty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Alice

Ostrzeżeń: 0
psy: Tori von Romanshof

Re: „Firmowy” Blake – 7-letni barneńczyk szuka domu PILNE!

Postprzez Busola » 2010-02-15, 19:17

jest cudny :lol:
Busola

Postprzez Wydra » 2010-02-15, 19:35

Postaraj się aby nie trafił w nieodpowiednie ręce.Zaraz będziemy szukać kogoś kto zaopiekuję się psiakiem.Proszę podaj mi na pw nr tel do opiekuna.
edit: Ania (kreska) skontaktuje się z Tobą na pw w sprawie adresu pod którym psiak się znajduję.W razie problemów dzwoń do mnie 608692912
Wydra

Postprzez anula » 2010-02-15, 19:39

piękny jest, oby udało mu się pomóc :->
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Wydra » 2010-02-15, 19:45

anula napisał(a):piękny jest, oby udało mu się pomóc :->

tu nie ma oby to musi się udać :-)
Wydra

Postprzez kreska » 2010-02-15, 20:06

Jutro moge podjechac i obgadac sprawe z wlascicielem, powinnam miec tez DT dla niego tylko musze znac wiecej szczegolow :roll: prosze o kontakt na priv lub telefoniczny 510 270 973

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Alice » 2010-02-15, 20:45

Kreska próbujemy się dodzwonić, czy numer jest na pewno ok?
Alice

Postprzez kreska » 2010-02-15, 21:14

Byłam z psami odkopywac droge ;-) juz jestesmy po rozmowie, jutro w ciagu dnia wyjade z pracy na rekonesans i obgadac sprawe z najblizszymi opiekunami a potem bede dzwonic do wlasciciela.

pozdr
kreska

Postprzez Wydra » 2010-02-15, 21:27

To się nazywa tempo :lol:
Wydra

Postprzez Alice » 2010-02-15, 21:33

Dziękujemy za tak szybki kontakt :mrgreen:
Alice

Postprzez asia78 » 2010-02-16, 11:17

Jeżeli będzie taka potrzeba, my też możemy go wziąć na tymczas.
W razie czego tel do mnie: 603070848
asia78

psy: Appenzellerka Amanda

Postprzez Wydra » 2010-02-16, 12:29

asia78 napisał(a):Jeżeli będzie taka potrzeba, my też możemy go wziąć na tymczas.
W razie czego tel do mnie: 603070848

Kocham Was za to :mrgreen:
Wydra

Postprzez ElzaMilicz » 2010-02-16, 12:34

Ja też :!: :-D
ElzaMilicz

psy: DONA [Meda], Szila

Postprzez kreska » 2010-02-16, 14:25

Bede na miejscu dopiero ok. 15.30 nie moge sie wyrwac wczesniej z pracy :roll: zaraz po wizycie dzwonie zdac relacje.
Co do DT to pracuje nad kolezanka z pracy, wyslalam jej zdjecia Blaka i az jej sie lezka w oku zakrecila :-D bedzie dzis wieczorem rozmawiac z rodzina pod katem DT i ewentualnego stalego domku wiec trzymajcie kciuki :!:

pozdr
kreska

Postprzez Wydra » 2010-02-16, 14:41

No to trzymamy :mrgreen:
Wydra

Postprzez kerovynn » 2010-02-16, 15:17

Trzymamy bardzo mocno :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Roxanka » 2010-02-16, 16:16

Zaciskamy z całych sił :-)
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez daria » 2010-02-17, 00:07

I ja mocno trzymam i kciuki i łapki za Bleka
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez asia78 » 2010-02-17, 10:39

Ja też trzymam kciuki, życie pokazuje, że wiele DT staje się stałymi, a u nas Blake nie ma szans na dom stały.
asia78

psy: Appenzellerka Amanda

Postprzez kreska » 2010-02-17, 10:44

Mam problem ze skontaktowaniem sie z prawowitym wlascicielem :roll: mial do mnie oddzwonic wieczorem i ani nie zadzwonil ani nie odbieral telefonow odemnie :roll: bede nadal probowac sie skontaktowac telefonicznie jak nie to podjade po pracy i jeszcze raz pogadam z pracownikami. Podczas moje wczorajszej wizyty jeden z pracownikow przekazal wlascicielowi telefonicznie informacje , ze chce zabrac Blaka w czwartek :roll:
Blake jest cudownym psem!nie wyglada na swoj wiek, jest w bardzo dobrej kondycji. Podobno nigdy nie chorowal. Uszy czyste, w zebiszcza za dokladnie nie zaglądałam ale z wierzchu wyglądają zdrowo.
Blake jest rozpieszczany przez pracowników, szczególnie Panow z ochrony, którzy mu gotuja jedzonko dosmaczając czym się da. Charakterek podobno struzujacy , wyposzczony z kojca pilnuje przed intruzami. Kocha dzieci, z reszta jego kojec sąsiaduje przez ażurowe ogrodzenie z przedszkolem. Blake chodzi wzdłuż ogrodzenia ocierając się i czekajac na glaski od dzieciakow.
Podczas mojej wizyty większość czasu spędził lezac na moich stopach z lapami do gory. Tatuażu brak.
Blake bez problemu jeździ samochodem. Na spacery wychodzi na smyczy, czasem jest spuszczany ale tylko przez jednego pracownika. Raczej się pilnuje ale lubi sobie czasem trzmychnac i nie reagowac na wolanie, po jakims czasie przychodzi ale jak sam uzna ze chce. Suczki kocha z psami bywa roznie z naciskiem na zaczepki i awanturki. Stosunki z kotami nieznane.
Przed poludniem jestem umowiona na konkretna rozmowe z rodzina, która chce go zaadoptowac. Maja dom, ogrod, ocieplana bude po owczarku , który umarl im 2 lata temu, dwójkę dzieci 3 i 11 lat , marzą o berneńczyku i najchętniej chcieli by już troszke odchodowanego psa. Zadeklarowali się ze wykastrują Blaka.
Jeśli wszystko ulozy się po mojej mysli chciałabym zaproponować przeprowadzenie adopcji w dwóch etapach ; Blake w pierwszej kolejności poszedł by na tygodniowa obserwacje do Ani Re /jeśli się zgodzi i ma miejsce i czas/ po tygodniu przewozimy go do nowej rodziny, która otrzymuje „instrukcje obsługi” jak z nim postępować i informacje o jego charakterze.
Jeśli akceptujecie sposób adopcji proszę Rome lub Darie o kontakt z Ania czy zgodzi się pomoc?

pozdr
kreska

Następna strona

Powrót do Już w nowych domach