Moderator: Anirysova
Aga-2 napisał(a):Idealnie byłoby wiedzieć przy doborze reproduktora, że cierpiał on w młodości na takie schorzenie...
Aga-2 napisał(a):Idealnie byłoby wiedzieć przy doborze reproduktora, że cierpiał on w młodości na takie schorzenie...
iwona_k1 napisał(a):wiadomo,substytuty są potrzebne ale jednak czynnik genetyczny jak widać ma znaczenie co było dla mnie sporym zaskoczeniem
kruszon napisał(a):Aga-2 napisał(a):Idealnie byłoby wiedzieć przy doborze reproduktora, że cierpiał on w młodości na takie schorzenie...
Dlaczego taka informacja ma znaczenie?
Cefreud napisał(a):kruszon napisał(a):Aga-2 napisał(a):Idealnie byłoby wiedzieć przy doborze reproduktora, że cierpiał on w młodości na takie schorzenie...
Dlaczego taka informacja ma znaczenie?
Pewnie Aga wychodzi z założenia,że właściciel suki wie, więc potrzebna informacja co u tatusia miotu
:Cefreud napisał(a):widzisz,moze na to się nie umiera,ale ja na dobrą sprawę sama nie wiem,czy takie zapalenie w porę nie wyłapane nie może doprowadzić do poważniejszych zmian.
A co do lekkości schorzeń może masz rację,ale ja walcze z lepszym i gorszym skutkiem z hotspotami.Niby nic ale jednak...Antybiotyki,sterydy podawane systematycznie na pewno nie pozostają bez wpływu na żołądek,wątrobę itp...
Zuzanda napisał(a):Moje psy naszczęście nie miały tego schorzenia ale już miot D Black Velvet w wiekszości cierpiał na tę dolegliwość (...) Nie wiem czy ma wpływ na dalszy rozwój stawów i kości ale kilkoro z nich nie ma czystych stawów lub łokci
Drixon napisał(a): Drixon ś.p. (...) miał 3 nawroty enostozy i za każdym razem było gorzej i dłużej trwało leczenie
kruszon napisał(a):Ja się z Wami zgadzam, ale nadal nikt nie odpowiedział na pytanie po jaką cholerę wiedzieć czy repro miał enostozę?
Czy to jest dziedziczne? Czy są jakieś badania potwierdzające że jak repro miał to szczeniaki też będą miały?
kruszon napisał(a):Czy to jest dziedziczne? Czy są jakieś badania potwierdzające że jak repro miał to szczeniaki też będą miały?
Barbapapa napisał(a):U nas tego głównego czynnika nie bylo :(
kruszon napisał(a):Ja się z Wami zgadzam, ale nadal nikt nie odpowiedział na pytanie po jaką cholerę wiedzieć czy repro miał enostozę?
Czy to jest dziedziczne? Czy są jakieś badania potwierdzające że jak repro miał to szczeniaki też będą miały?
Powrót do - Choroby układu kostnego i aparatu ruchowego (stawy)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości