Jantar z Witobelskiej Przystani

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Jantar z Witobelskiej Przystani

Postprzez Vanilla Sky » 2010-06-21, 01:00

Piękna rodzinka!! :-D

A zdjęcia świetne. ;-)
Vanilla Sky

Ostrzeżeń: 0
psy: FEDERICO Bene Vobis i VANILLA SKY von Romanshof

Postprzez Leszczyna » 2010-06-28, 18:28

Jantar Psistojny i jaki czysty. Jak tak zaglądam do wielu galerii forumków to takie czyste te psiaki - moje niezbyt ;-) :mrgreen:
Leszczyna

Postprzez Aga-2 » 2010-06-30, 15:00

Całą galerię oglądałam dzisiaj "hurtem". Fajny miałam przegląd ponad 18-tu miesięcy w jeden dzień :-D
Bardzo przystojny ten Wasz Jantar. Pozdrawiam.
Aga-2
Moderator

Postprzez Kamil » 2010-06-30, 15:48

Dziękujemy za komplementy :mrgreen: Dobrze, że ta galeria tak sobie istnieje, bo od pierwszego dnia, odkąd Jantar jest u nas robiłem mu zdjęcia na pamiątkę, jak to on się rozwijał... No i miałem tych zdjęć multum do czasu aż się komputer zepsuł... :-> Sformatowali mi go pod moją nieobecność :cry: Połowa przepadła, ale na szczęście te najfajniejsze do 6 mies zgrałem na płytkę :->
Ale o tym, że zdjęcia z przekroju 3 lat, wakacji, świąt, chrzcin i innych tego typu przepadły, nikt oprócz mnie do tej pory nie wie :lol:
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez Aga-2 » 2010-06-30, 15:50

:-D
Aga-2
Moderator

Postprzez Kamil » 2010-07-08, 23:52

Leszczynka napisał(a):Jantar Psistojny i jaki czysty. Jak tak zaglądam do wielu galerii forumków to takie czyste te psiaki - moje niezbyt ;-) :mrgreen:

Eee nie prawda 8-) Mojego Jantara ciężko jest utrzymać w czystości, bo brudas z niego straszny :P Ostatnio musiałem go znowu prać, bo poszliśmy sobie na truskawki i pobrudził sobie żabocik :roll: A truskawki bardzo lubi, nawet sam szuka sobie czerwonych :lol: Chciałem zabawić się w groomera i zacząłem suszyć go suszarką, ale potem mi się odwidziało, bo za gorąco było :-> Efekt jest taki, że cały tył mu sterczy :roll:

Na początku w tjuskafkach, potem bateria padła :->
Obrazek

Zające po polu biegały :shock:
Obrazek

To miało być portretowe :lol:
Obrazek

Już lecę :!: :mrgreen:
Obrazek

Tu zaspany, opala się w cieniu 8-)
Obrazek

I na koniec tradycyjnie w pozie W :-o Muszę się pochwalić, że przytył i waży 59 kg :-)
Obrazek
Kamil

Postprzez Vanilla Sky » 2010-07-09, 00:20

Ach.. co ja mogę tu innego powiedzieć... Cud nie psina! :mrgreen:
Vanilla Sky

psy: FEDERICO Bene Vobis i VANILLA SKY von Romanshof

Postprzez Leszczyna » 2010-07-09, 08:51

A ja tu widzę czystego psa :-/ 8-) Portretowe za...te :-)
Leszczyna

Postprzez Boyowa » 2010-07-09, 10:22

Jantar z Ciebie to już kawał chłopa jest :-P ;-)
Boyowa

psy: Beastie Boy Majowy Skarbiec

Postprzez PaniBisiowa » 2010-07-09, 10:58

Pobrudził żabocik :lol: :lol: :lol: Kamilu, kup Jantarowi śliniaczek :-) Jakiś ładny... np. z kaczuszką albo żabką ;-)
Jantar... chłop z ciebie... duży :mrgreen: I czysty :mrgreen:
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez marzena » 2010-07-09, 12:48

No, Jantarek piękny! Pierś do przodu dumnie wypięta, żabot wyprany, dostojne spojrzenie, słuszna tusza - jakiś królewicz czy co? :-D
marzena

Postprzez Kamil » 2010-08-02, 15:39

Dobrze, że na wczorajszej chojnickiej wystawie była ładna pogoda, bo dzisiaj pada deszcz :-/ Jantar dostał ocenę doskonałą i następujący opis : duży, wysoki, mocny pies, nieco przebudowany, o dużej samczej głowie, raczej krótkiej szyi, mocny grzbiet, kończyny miernie kontowane, gruba kość, doskonale rozwinięta klatka piersiowa o dobrym ożebrowaniu, energicznie, sprężyście porusza się w ringu, niezbyt długimi krokami, dobry pigment i znaczenia. Także jestem zadowolony, widziałem jak sędzia przed nami oceniał buldogi francuskie i trochę się bałem 8-) Żałuję tylko, że go dobrze nie ustawiłem do oceny :-o I z tym przebudowaniem to nieprawda 8-) Na tych zdjęciach widać, że ma prosty grzbiet, tylko sierść ma tak postawioną.. Może ktoś poradzi, jak to uklepać :mrgreen:

kwiecień 2010 - łysy Jantar
Obrazek

lipiec 2010
Obrazek

Misiu przed oceną :-) Strasznie się ślinił na widok innych psów i obsikiwał dosłownie wszystko, co spotkał na swojej drodze :->
Obrazek
Kamil

Postprzez Leszczyna » 2010-08-02, 17:49

Myślę że z tym opisem to żartujesz... Prawda? :-/
Leszczyna

Postprzez Kamil » 2010-08-02, 18:02

Nie :mrgreen: Z tego co słyszałem Pan sędzia był bardzo dokładny w ocenie (stałem obok stolika) zwracał uwagę np na zwarte palce, osadzenie oczu, dużo psów miało w opisie coś na temat przygotowania do wystawy, czy obycia z ringiem. Ogólnie był cierpliwy i dużo czasu przeznaczał na ocenę psa. Nie spieszył się.
Jantar podczas opisu trzy razy usiadł 8-)
Kamil

Postprzez Leszczyna » 2010-08-02, 19:25

Kamil napisał(a):Nie :mrgreen: Z tego co słyszałem Pan sędzia był bardzo dokładny w ocenie (stałem obok stolika) zwracał uwagę np na zwarte palce, osadzenie oczu, dużo psów miało w opisie coś na temat przygotowania do wystawy, czy obycia z ringiem. Ogólnie był cierpliwy i dużo czasu przeznaczał na ocenę psa. Nie spieszył się.
Jantar podczas opisu trzy razy usiadł 8-)

No zdarza się - kurcze :-/ Ale grunt ocena doskonała i gratulejszyn :->
Leszczyna

Postprzez PaniBisiowa » 2010-08-02, 20:06

Pierwsza myśl na temat uklepania sierści - trzepaczka do dywanów xD :-P :mrgreen: Proszę nie bić - ja nie potwór :-P

A druga myśl, zalatująca herezją (również proszę nie bić) - co tam opis... Pfff... Jantar to inna nazwa bursztynu, a bursztyn jak każdy wie jest niezwykle piękny i cudowny... Zresztą każdy bern jest piękny. To mówię ja :lol: :lol: :lol:
Chyba jestem chora... Miłe myśli w moim wypadku to rzecz niespotykana, ale tym razem jest inaczej.
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Kamil » 2010-08-02, 20:48

Rayla napisał(a):Pierwsza myśl na temat uklepania sierści - trzepaczka do dywanów xD :-P :mrgreen: Proszę nie bić - ja nie potwór :-P

A druga myśl, zalatująca herezją (również proszę nie bić) - co tam opis... Pfff... Jantar to inna nazwa bursztynu, a bursztyn jak każdy wie jest niezwykle piękny i cudowny... Zresztą każdy bern jest piękny. To mówię ja :lol: :lol: :lol:
Chyba jestem chora... Miłe myśli w moim wypadku to rzecz niespotykana, ale tym razem jest inaczej.

Spoko :mrgreen: Musimy tylko zaopatrzyć się w trzepaczkę i do dzieła :mrgreen: :lol:
Poprzedni opis brzmiał następująco :" duży pies, o średniej kości, głowa prawidłowa, linia grzbietu w normie, kończyny przednie i tylne średnio kontowane, nieco wysoko osadzony ogon. " Który lepszy :lol:
Kamil

Postprzez Halina » 2010-08-02, 21:05

Kamil, Jantar śliczny jest. Jeśli miałabym wyrazić opinię to opis z Chojnic jest naprawdę bardzo dobry. Myślę, że może być powodem do zadowolenia. Na lipcowym zdjęciu rzeczywiście wygląda jakby miał przebudowany zad. Jeśli to wina siersci to wytrymuj mu tył grzbietu. Powinno pomóc :-)
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez Boyowa » 2010-08-02, 21:12

no to się Jantar porządnie ofutrzył :-D dopiero na tych zdjęciach widać, jak jest porównanie ;-) Wg mnie opis ładny ;-)
Boyowa

psy: Beastie Boy Majowy Skarbiec

Postprzez Kamil » 2010-08-03, 10:45

Halina napisał(a):Kamil, Jantar śliczny jest. Jeśli miałabym wyrazić opinię to opis z Chojnic jest naprawdę bardzo dobry. Myślę, że może być powodem do zadowolenia. Na lipcowym zdjęciu rzeczywiście wygląda jakby miał przebudowany zad. Jeśli to wina siersci to wytrymuj mu tył grzbietu. Powinno pomóc :-)

Ja jestem zadowolony :-D Wystawy to przecież zabawa, a dla mnie sukcesem jest już jak nie wyrzucą nas z dyskwalifikacją albo ndo :-) Poza tym nam na niczym konkretnym nie zależy, tylko na dobrej zabawie i podziwianiu innych psów ;-) A co jakiś czas nawiedzimy jakąś wystawę, ot tak, dla rozrywki :-> Z tym trymerem dobry pomysł ;-) Spróbujemy ;-)
Kamil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków