GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez kerovynn » 2010-06-28, 09:07

To niezła imprezka była ;-) :-D , najbardziej mi się podoba fotka kiedy Granda już nie chce wejść do wody - taka fajna jak zmoknięty mały kurczaczek :-D . A w kwestii ząbka trzymamy kciuki żeby udało się uniknąć kłopotów :-D
kerovynn

Ostrzeżeń: 0
psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Leszczyna » 2010-06-28, 09:47

Super wycieczka. Szkoda że daleko od siebie mieszkamy bo pewnie nie raz byśmy się gdzieś wybrali.
Leszczyna

Postprzez kreska » 2010-06-28, 09:59

Majszczur napisał(a):Nawiązujemy kontakt z... ? nie wiem kim :oops: ale z pewnością to któraś ze słodkości z Pragnienia MIłości od kabi
Obrazek

mnie sie zdaje ze to jej lekliwosc Fibi :mrgreen:puchaty ogon i przewezenie zabocika... ale moge sie mylic bo jak sie zmoczyly to ciezko mi bylo je poprawnie identyfikowac :roll:mam nadzieje ze nie przywlaszczylam sobie czyjegos psiura ;-) :mrgreen:
pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Kinga & Panda » 2010-06-28, 12:15

Familijne przytulasy, haha :-D Piękna Grandzia. Moja roczna Panda w ogóle nie lubi wchodzić do wody, więc sądzę, że to i tak dobrze, że weszła :-)
Kinga & Panda

psy: Panda, Dżeki

Postprzez Majszczur » 2010-07-01, 11:03

@ kreska rzeczywiście na tej fotce to raczej Twoja Fibi :-) sorki za pomyłkę :oops:
@ Leszczynka ja cały czas liczę, że jednak jakoś kiedyś się spotkamy na którymś spacerniaku ;-)
@ Kinga & Panda ja mam ponadsześcioletnie doświadczenia pływackie z Bertą, moją pierwszą bernenką i Granda będzie miała naprawdę bardzo trudne zadanie żeby dorównać cioci Bercie, która ukochała wodny zywioł jakby w wodzie się urodziła 8-)

Dzisiaj kilka ujęć z treningu z pozorantem 8-)
błagam nie podkablujcie mnie do opieki społecznej, bo mam wystarczające wyrzuty sumienia...

Zaczęło się od niewinnego podszczypywania ku uciesze obu stron...
Obrazek

... a skończyło się aktem przemocy i dziurą w rękawie :roll: ... niekoniecznie ku uciesze kogokolwiek :oops:
Obrazek

Po rozdzieleniu osobników pozorantka okazała się nieprzekupna i nie dała się nijak udobruchać 8-)
No sorry...zapędziłam się z tymi zębami... wybaczysz?
Obrazek

NIE nie wybaczę... No i się skończyło... idziesz do mamra pieseczku :evil: ;-)
No i po co mi to było?... trzeba było sobie gryźć... patyczek...
Obrazek

Dodając do tych fotek wrzask Majki: "Mamoooo... ona mnie zagryzieee!" można by pomyśleć, że rozgrywały się tam iście dantejskie sceny. Trzeba jednak uczciwie przyznać, że Majka czasem histeryzuje bez powodu. Taką samą minę i oczy pełne łez ma również kiedy Kacper zabierze jej maskotkę czy kredki...
Co nie zmienia faktu, że Granda musi mieć zabawy bardzo kontrolowane, bo jak się nakręci nie panuje nad zębami. Ten (mój) błąd już się nie powtórzy :oops:

A'propos ząbków - ze złamańcem wszystko (na szczęście!) w porządku. Miazga obeschła i już nie krwawi, co miało z rany wypłynąć wypłynęło i dziura się zasklepia. Temperatura 38,9, więc nie łapiemy się na stan zapalny :-D
Problem mamy natomiast z łaknieniem. Po otwarciu nowego wora Bozity psica zjadła tylko jedną porcję, którą zwymiotowała i od tego momentu nie chce NIC jeść. Chce tylko suszone bułki. Wet nie widzi na razie powodu do niepokoju... ja jakoś nie podzielam do końca tego optymizmu...
:-|
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Kinga & Panda » 2010-07-01, 11:52

Widzę w Grandzi oczach skruchę. :-)
Na pewno będzie dobrze :-D Może to tylko takie chwilowe, że nie je.
Kinga & Panda

Postprzez SwissW » 2010-07-01, 11:58

To niezła pirania z Grandy, mój Riko też jak się nakręci to trudno go uspokoić :roll:
Ale wymyśliłam na niego metodę- jak tylko za bardzo sie rozkręci z gryzieniem natychmiast mówię- Nie rusz! i wynosze go do innego pomieszczenia zamykając drzwi... jak się uspokoi, może wrócić. Oczywiście nie jestem żadnym ekspertem w kwesti wychowania psów, ale ta metoda u mnie działa.

P.S Grandzia na ostatnim zdjęci ma minę mówiącą "wiem, że źle zrobiłam" ;-)
SwissW

psy: Bobi i Riko

Postprzez Aga-2 » 2010-07-01, 12:38

No, widzę, że Magda ma reporterskie zacięcie :-D Jej pierworodne dziecko płacze zagryzane przez piranię, a ta zdjęcia pstryka... :shock: :lol:
Aga-2
Moderator

Postprzez mikadoko33 » 2010-07-01, 15:50

Ależ siostra rośnie :)
Kulka też ;) i coraz bardziej lubia się z Tora
jesli chodzi o karme to obecnie je bozite mieszaną z joserą kids, Tora je josere i bardzo sobie chwalimy, z Kulka narazie zostane przy Bozita
i Kulka ma ta cechę którą miała Twoja Berta, w sytuacji zaklinowania zastyga, na szczęście, bo kilka dni po przyjeździe do domu wlazła skubana pomiędzy schody a bramkę zagradzającą schody własnie i utneła, na szczęscie stała spokojnie i czekała aż przyjdę, jakby się zaczeła miotać mogło by być źle
Dobrze że z ząbkiem sie wyjaśniło :)
Pozdrawiamy :)
mikadoko33

psy: Tora (Ilja Vesaria -Lab:)Kulka (Princess Livette )

Postprzez Wydra » 2010-07-01, 22:27

Niestety moja droga Madziu,imię zobowiązuje ;-) :mrgreen:
Wydra

Postprzez kreska » 2010-07-02, 08:11

Wedlug mnie na ostatnim zdjeciu Grandzior wcale nie ma skruszonej miny, tylko w stylu ...no cooooo przeciez nic takiego nie zrobilam :mrgreen:
A uscisk szczek Grandy mialam okazje poznac na spacerku i jest imponujacy ;-) :-D

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez kerovynn » 2010-07-02, 09:16

:-D nie dziwię się Majce, że się popłakała bo mnie kiedyś też łzy pociekły jak mnie Eska szczypnęła w gołą łydkę. Ukłucie jednej igły potrafi zaboleć a co dopiero takiej szczęki pełnej igiełek :roll: ;-) . Ale to też ją czegoś nauczyło :-D :-D Grandusię zresztą też :-D :-D :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez PaniBisiowa » 2010-07-02, 13:52

:mrgreen: :-P No i Granda grandzioli :-P :lol:
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Kinga & Panda » 2010-07-02, 19:49

kreska napisał(a):Wedlug mnie na ostatnim zdjeciu Grandzior wcale nie ma skruszonej miny, tylko w stylu ...no cooooo przeciez nic takiego nie zrobilam :mrgreen:

No właściwie :lol: Może i racja :-D
Kinga & Panda

Postprzez meggy » 2010-07-02, 21:46

meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Majszczur » 2010-07-02, 23:40

@Aga-2 skąd wiedziałaś :?: pracowałam kiedyś w gazecie i m.inn. fotografowałam... ale raczej obiekty nieagresywne ;-) :lol:
@kreska zdecydowanie utrafiłaś w przesłanie spojrzenia Grandy z ostatniej fotki - skruchy z pewnością w nim nie było :roll: :lol:
@mikadoko33 witamy siostrę, pokazujcie się częściej :-D
@kerovynn Maja jest bardzo dzielna, pirania ma igły jak żyletki i nie waha się ich używać niestety :-/

Oto moje cudne 16-tygodniowe szczenię 18 i pół kilo piękna na porannym wietrzeniu futra :-D
Obrazek

Z okazji Dnia Psa szczenię dostało wczoraj wypasioną zabaweczkę Kong Wubba :-)
Jak na razie strzał w dziesiątkę... ciekawe na jak długo :->
Obrazek

Wyczynia z nią przekomiczne akrobacje. Wubba w pysk, uszy na wiatr i trzepiemy łbem jak opętani :lol:
Obrazek

Dotychczas w domu raczej podsypiała, teraz szaleje z Wubbą aż padnie nieżywa.
Kacper nie wiem czemu uparcie nie wymawia "G" i "ś" i woła Randa pi? zamiast Granda śpi? :lol:
Obrazek

Koteczka Fionka Tancereczka coraz częściej poleguje w bezpośrednim sąsiedztwie Grandzi...
Obrazek
... ale miłości wielkiej temu związkowi nie wróżę, bo Granda zamiast docenić towarzyskie zamiary kociczki, zwykle próbuje uwalać się na nią całym jestestwem swym szanownym, lub uderza w pościg, co kocinie w ogóle nie w smak.
;-)
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Leszczyna » 2010-07-03, 09:33

Magda możemy się spiknąć na wystawie w Warszawie i uderzyć gdzieś na ,, lody,, ;-) Grandziołek rośnie w oczach .
Leszczyna

Postprzez Kinga & Panda » 2010-07-03, 10:08

Te akrobacje są faktycznie fajne :-D A na pierwszym zdjęciu jaka dostojna, SPOKOJNA! :mrgreen:
Kinga & Panda

Postprzez annasm » 2010-07-03, 11:50

Granda grandzi. :lol:
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez Olcia » 2010-07-03, 14:11

Aga-2 napisał(a):Jej pierworodne dziecko płacze zagryzane przez piranię, a ta zdjęcia pstryka... :shock: :lol:
:lol: :lol: :lol:

Fajne te 18 i pół kilo
Olcia

psy: entlebucherka Negra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków