GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez Kinga & Panda » 2010-08-10, 19:32

Oj urosło Grandzisko i przybrało masy :mrgreen: To tylko takie wybrane zdjęcia czy jednak zaczęła szaleć? :->
Grandzia, piękna jesteś! :-) Na wystawie pokonasz wszystkich :mrgreen:
Kinga & Panda

Ostrzeżeń: 0
psy: Panda, Dżeki

Postprzez PaniBisiowa » 2010-08-10, 20:37

Ekhm... Terapeuty ciągle szukam, ale z marnym skutkiem. Wszyscy jacyś tacy... bez życia i do bólu naiwni :lol:
A byłaś zła na mnie bo Ci złą sukę wybrałam :lol: :lol: :lol: Że niby ja :lol: Na monitorze wyswietlały się zdjęcia i ja powiedziałam, że ma być suczka ze zdjęcia nr 5, a Ty wybrałaś ze zdjęcia nr. 5 ale to było zdjęcie obok na wcześniejszej stronie... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zrozumiem,jeśli nie zostanie zrozumiane.
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Wydra » 2010-08-10, 21:55

Jestem w szoku :shock: w życiu nie poznałabym tej malutkiej Grandzi,gdybym ją teraz zobaczyła bez Was.Toż to się kawał baby zrobiło w tak krótkim czasie.
Magda! Grandzioł wybrał Krzysia ,bo po prostu niczego od niej nie wymaga ;-) idąc z nim na spacer jest wolna a Ty ciągle coś od niej wymgasz ;-) i tu leży pies pogrzebany :mrgreen:
Wydra

Postprzez Majszczur » 2010-08-10, 22:08

Kinga & Panda napisał(a): To tylko takie wybrane zdjęcia czy jednak zaczęła szaleć? :->
Fotki oczywiście przebrane (maniakalnie pstrykam tego dużo), ale Grand jest rzeczywiście zdecydowanie żywotniejsza niż była tydzień/dwa temu :-D Jutro dostaje ostatni raz antybiotyk. Wyniki posiewu moczu są OK! Wszystkie niepożądane bakterie wybiliśmy w pień!
Natomiast co do wystawy... hmmm... nie liczymy na szczególne uznanie, bo dzieciak złapał śmieszne proporcje (dłuuugi tułów, mała głowa i szczurzy ogon - bazyliszek miałby większe szanse :lol: ) nie ma co zapeszać, tym bardziej, że mamy inny problem na głowie, a w zasadzie w paszczy :arrow: podwójne kły :roll:
Mam oczywiście nadzieję, że przez najbliższy miesiąc zęby ustawią się poprawnie w dziąśle, a jeśli nie - pożegnamy ' szał ciał ' na ringach w przedbiegach... bez większego żalu (chlip, chlip) ;-)

@Rayla buahahaha... jak to dobrze, że jednak wybrałam suczkę numer 2 :mrgreen:

Roma napisał(a):Toż to się kawał baby zrobiło w tak krótkim czasie
Nio :-> całe 25 i pół kilo psa :-P i ja to wszystko noszę z drugiego piętra 5-6 razy dziennie :roll: I pytam się uprzejmie szanownej bernozakręconej społeczności JAK DŁUGO JESZCZE MAM NOSIĆ TEGO CIELAKA :!: :?: :?: :?: Początkowo zakładałam, że do 6 miesiąca, ale chyba nie dam rady...
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez daria » 2010-08-10, 23:11

Ciocia Birma pokazała dziewczynce jak wspaniałe są maseczki błotne i przepadłaś kobitko :lol:
A co do spacerków z Krzyśkiem to...wcale jej się nie dziwię bo ma fajnego tego swojego pana :mrgreen:
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Majszczur » 2010-08-11, 00:06

:shock: Daria... ty zdrajco :evil: ;-) dekilatnie przypominam, że to jest galeria mojej cud-miód Grandusi, a Ty mi tu ciumkasz na mojego przebrzydłego Małża :roll: ;-) :lol:
Majszczur

Postprzez daria » 2010-08-11, 00:24

Majszczur napisał(a)::shock: Daria... ty zdrajco :evil: ;-) dekilatnie przypominam, że to jest galeria mojej cud-miód Grandusi, a Ty mi tu ciumkasz na mojego przebrzydłego Małża :roll: ;-) :lol:

wiedziałam ze tak zareagujesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pozdrowienia dla małża :mrgreen:
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Boyowa » 2010-08-16, 00:38

Jaka ''czyściutka'' :lol: ;-) Ostatnie zdjęcie wymiata :mrgreen:
Boyowa

psy: Beastie Boy Majowy Skarbiec

Postprzez Majszczur » 2010-08-16, 01:23

W piątek (g)Randa skończyła 5 miesięcy... 'g' w nawiasach, bo Kacper nie potrafi wymówić poprawnie jej imienia i uparcie wydziera się bez tego 'g'... najczęściej Randa sio! ;-) i ludziska okoliczne myślą że ona Randa ewentualnie Rondasia :lol:
Obrazek

W miesięcznicę jej urodzin spełniłam jej najskrytsze marzenie... pozwoliłam w sposób wyuzdany, nieskrępowany i nieograniczony w czasie wylegiwać się na łące i nie wymagałam od niej kompletnie nic.
wykorzystała na maksa... podobało się... tylko komary zjadły mnie niemal do kości :->
Obrazek

Obrazek

Przez krótką chwilę miała etap pięknej prostej linii grzbietu, aż tu nagle budzimy się pewnego pięknego dnia, a niesforna dupina znowu poszła w górę i mamy postawę cane corso :shock: :lol:
Obrazek

W trosce o kły zintensyfikowaliśmy zabawy z szarpakiem. Ze skutkiem doskonałym, jeden dolny mleczny kieł załatwiony, żywot drugiego wisi na włosku ;-)
Obrazek

Mam psa typowo szuwarowo-bagiennego, no i dobrze - takiego chciałam :mrgreen: :!:
Co gorsza mam niezłego psa na... kaczki :roll: ... ale o to się kompletnie nie prosiłam ;-) :->
Kiedy dzisiaj wyjmowałam jej z pyszczydła pióra (pochodzenie: kaczy kuper :-> ) zapadło postanowienie - zaczynamy ostre szkolenie "no duck" 8-) . To nie może tak być, że ja idę grzecznie wzdłuż kanału burzowego, a mój pies płynie niegrzecznie z zestresowanym kaczorem przed nosem :evil: .

Obrazek

Obrazek

Kaczor cały zszarzał ze strachu, trzymał się tafli wody, bał się odfrunąć, tylko przebierał jak najęty nóżkami, pomagając sobie skrzydełkami jak wioślarz. Co chwila zerkał do tyłu, czy aby nie dałoby rady zawrócić... odcięty od reszty stada może nie znalazłby rodziny poza kanałem i dlatego nie podrywał się do lotu... sama nie wiem :-?
Żałuję, że nie miałam kamery, bo widok czarnego jaszczura kłapiącego paszczęką i sunącego w pełnym zanurzeniu wśród glonów i wodorostów tuż za kaczorem był nieziemski.
Kiedy sięgnęłam pamięcią co zrobiła by Berta w takim przypadku to aż mną wstrząsnęło i pomyślałam co to będzie jak Granda dojrzeje i usprawni swoją technikę pływania :-> .
Berta była pływakiem doskonałym, ale nigdy nie przyszłoby jej do głowy żeby kłapnąć kaczora w kuper zębiskami, raczej zalizałaby go uznając, że z pewnością potrzebuje jej pomocy :roll: :lol:

Granda pływa zwykle z rozwartą paszczęką. Jak wychodzi z wody między zębami zwisają jej malowniczo girlandy wodorostów i traw wszelakich. I oczywiście zwykle robi zamach na moje udo nie wiedzieć czemu uznając je za swoistą postać wykałaczki :roll:
Obrazek

Atakuje wodę stylem torpedowym... w te i we wte ;-) :lol:
Obrazek

Obrazek

Granda w przeciwieństwie do ciotki Berty ryje ryjem gdzie popadnie. Berta ryła tylko w śniegu i piasku. Granda ryje w każdej materii, która pod naporem owego rycia ustępuje. Ryje więc z rozkoszą i upodobaniem w błocie czarnym, smolistym i cuchnącym. A błota takiego na naszych moczarach jak na nieszczęście pod dostatkiem :roll: 8-)

Obrazek

Grzebiuszka bagienna przy pracy
Obrazek

Obrazek

Grzebiuszka bagienna - ryj cudny...
Obrazek

Obrazek

... ryj cudny gdy brudny :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Granda jest psem myśliwskim łownym, jest też psem rodzinnym, pasterskim, stróżującym...
Obrazek

...kocha dzieci...
Obrazek

... subtelnie i z rozwagą...
Obrazek

... ale czasem też miłością nagłą i brutalną... kiedy uzna za stosowne wpycha je z biodra po uszy w błoto, zapewne w trosce o ich zdrowie (fizyczne i psychiczne :roll: :lol: )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I chociaż jest czasem niesforna kochamy ją bo ma:

Wiatr w uszach ;-)
Obrazeki tu... ... i tu też tu jakoś nie mogłam się doliczyć się jej nóg :roll: i która przednia a która z tyłu :lol:

i Wiatr w paszczęce :mrgreen:
Obrazek

:mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Ostatnio edytowano 2010-08-16, 18:17 przez Majszczur, łącznie edytowano 11 razy
Majszczur

Postprzez Vanilla Sky » 2010-08-16, 01:35

Haha - ostatnie zdjęcie super! :mrgreen: Vanilla nie płynie cały czas z otwartym pyszczkiem, ale łapie po drodze wodę jak jej chlapnie, albo jakieś wodorosty czy patyki i je rozgryza ;-)

Wszystkiego Naj (g) Randziu :mrgreen: Piękna jesteś
Vanilla Sky

psy: FEDERICO Bene Vobis i VANILLA SKY von Romanshof

Postprzez aga.galin » 2010-08-16, 08:26

Taaa... Nie ma jak glon między zębami... :mrgreen:

W kwestii stosunków psio-dziecięcych - ja tam myślę, że ona z uporem maniaka Majszczurkowego Kacpra Kacperskiego zakopać próbuje po prostu i pozbyć się raz na zawsze :lol: :lol: :lol: ;-)
aga.galin

psy: REDI, PETRA, BASTER [*] i ...

Postprzez Kinga & Panda » 2010-08-16, 08:46

Nic, ani nikt nie było w błocie oprócz Grandy no to musiała jakoś działać :-D
A to pierwsze zdjęcie... takie dostojne ;-)
Kinga & Panda

psy: Panda, Dżeki

Postprzez kerovynn » 2010-08-16, 08:50

Jezu jaka ona fajna z tym ubłconym ryjkiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Qurcze a ja nawet nie wiem czy Eśka potrafi pływać :oops: ale w niedzielę mam nadzieję sprawdzić. Jakby co to najmę Grandzie jako instruktora pływackiego :lol: :lol:
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez kruszon » 2010-08-16, 08:58

Majszczur napisał(a):W miesięcznicę jej urodzin spełniłam jej najskrytsze marzenie... pozwoliłam w sposób wyuzdany, nieskrępowany i nieograniczony w czasie wylegiwać się na łące i nie wymagałam od niej kompletnie nic.

No wreszcie, bo już się bałem, że na tym forum to tylko my nic nie robimy ;-)
kruszon

psy: Kruszon

Postprzez Hekate » 2010-08-16, 10:06

I nie tylko wy :-P
Historia z kaczorem mnie rozwaliła Obrazek uwielbiam takie pomysłowe szwajcary Obrazek
Magda, a moze ona ci poprostu daje znak że na BARFa chce przejść :->
Hekate

Postprzez Roxanka » 2010-08-16, 13:58

Ale rośnie Grandziolek jak na drożdżach :-D
A ryjek grzebiuszki bagiennej powalający :lol:
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez PaniBisiowa » 2010-08-16, 16:41

Dupina rzeczywiście wspięła się na wyżyny ;-)
Majszurka, Granda o ile dobrze pamiętam robiła stójkę..., tak? :-) :lol: A... uważajcie na łabędzie jeśli są;-) Dobra rada :mrgreen: A błoto... dobre jest :-P i w ogóle i w szczególe.
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Majszczur » 2010-08-16, 16:45

:-D :-D :-D
@ Vanilla Sky ... serdecznie dziękujemy :-D
@ aga.galin ... myslę, że to bardziej niż o potrzebę pozbycia się Kacperka chodziło o przysłowiowe "jaki pan taki kram" ;-) ja tez do elegantek raczej nie należę ;-) :lol:
@ Kinga & Panda ... to pierwsze dostojne, bo jakby jubileuszowe ;-) a potem, po cześci oficjalnej to hulaj dusza piekła nie ma ;-)
@ kerovynn ... jakby co to ja skłonna jestem sama wejśc z Eśką do jeziorka :mrgreen:
@ Kruszon ... tak naprawdę to my też się wiecznie obijamy... ale ciiiiiii... w dobrym tonie jest non stop szkolić berna... wszak to pies pracujący ;-) :-D
@ Hekate ... po tym jak mi ostatnio napędziła stracha, jak jej kawałek szyjki indyczej stanął w poprzek przełyku, to ja ją pogonię na dziesięć wiatrów z jej marzeniami o BARF-ie :roll: :evil: :mrgreen:
@ Roxanka ... prawda jaki ryjek grzebiuszki cudny?... a jak cudnie podśmierdywał i z niewiadomych powodów po wysmarowaniu ze zdwojoną mocą tulić siędo pańci chciał :roll: :evil: :lol:
@ Rayla ... powiem Ci że dupina (za przeproszeniem) szczytuje drugi tydzień :roll: jak tak dalej pójdzie sucz mi się wymsknie poza wzorzec... od d...y strony :oops: :roll: :lol: :lol: :lol: A i owszem, Granda wystwiała zwierzynę profesjonalnie, z łabędziami do czynienia jeszcze nie miała, ale została "ciepło" potraktowana przez berniklę kanadyjską... ptaszyna subtelna nie była wcale :roll: :->

Nasze tereny spacerowe :-)
Żeby nie było, że psu blokowemu w wielkim mieście krzywda się dzieje ;-)

leśne
Obrazek

łąkowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

górzyste
Obrazek

stepowe
Obrazek

szuwarowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy :-D
Obrazek

I to wszystko tuż za naszym osiedlem :-D

PS. Już nie noszę suczy po schodach ... nie dam rady dociągnąć do 6 miesięcy jak sobie solennie obiecywałam :oops: :roll: :-> Mój kręgosłup zbuntował się przy 26-tym kilogramie psa :roll: :mrgreen:
Majszczur

Postprzez Danka2208 » 2010-08-16, 17:04

Hejka Magda ale Grandzisko urosło, super jest kobieta i widze ze głupawka też jest, waży tyle co mój Frodek.
Ja już też nie targam po schodach bo chłopaczek sobie nie życzy, wyrywa się ze dużo nie brakuje a obaj byśmy byli na dole szybciej niż szybko. :mrgreen:
Super foty.
Pozdrawiamy
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez annasm » 2010-08-16, 17:05

A gdzie to wasze osiedle?
Szuwarek super!
Ona Kacperka pcha w błoto żeby nie było że tylko pies utytłany. ;-)
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków