Młoda sunia BESSA-w typie Berna, znalazła szczęśliwy dom!

Szczęśliwe zakończenia - czyli udane adopcje

Moderatorzy: Aga-2, Milla

Młoda sunia BESSA-w typie Berna, znalazła szczęśliwy dom!

Postprzez Ula » 2010-09-08, 20:17

Imię: Bessa
Rasa: mieszaniec
Miasto: Głogów
Sterylizacja: wkrótce
Szczepienia: tak
Kontakt w sprawie adopcji:
* drzagodha@wp.pl
* 667 096 617

Cześć! Jestem Bessa. Jakiś kretyn wyrzucił mnie na ulicę, ale ja tam się nie przejmuje. Przecież na świecie tyle ciekawych rzeczy do obejrzenia! Trochę sobie pozwiedzałam, ale zatęskniłam wreszcie za ciepłym, suchym domkiem i pełną miską... Wtedy na mojej drodze stanęli mili ludzie, którzy zabrali mnie do miejsca, które nazywam domem. Jest inny od tego, który miałam, jest tutaj sporo psów i kotów. W tamtym domu byłam jedynaczką. Ale nie narzekam - teraz mam mnóstwo kompanów do zabawy! A bawić się uwielbiam. Bardzo chętnie aportuję, lubię się też wydurniać z psimi kolegami. Tylko mam jeden problem... Podczas zabawy zgubiłam ostatnio moją żółciutką piłeczkę, nie widzieliście jej może? Zawsze się wredna przede mną chowa. Ale ja ją znajdę! W końcu nos mam nie od parady A jak już ją wytropię, to zabiorę ją do budy. Pewnie zmarzła, niech się biedna ogrzeje trochę. A później będziemy się cały dzień bawić!

Może zechcesz do mnie dołączyć? Gwarantuję, że zapewnię Ci każdą wolną chwilę! Więc jeśli szukasz kompana do wspólnych zabaw, nie zwlekaj. Przyjdź i zabierz mnie do domu!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...poza umaszczeniem, ma coś bernusiowatego w wyrazie buźki...
Może jej się poszczęści.
Ula

Ostrzeżeń: 0
psy: Abrunia[*], Megi, Sonia, bezdomniaki na DT

Re: Młoda sunia w typie Bernusia w schronisku

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-09-08, 20:26

śliczna i futerko miekke chyba ma po bernusi. na allegro juz takie szczeniaki nie raz jako bernole sprzedają, żę moze coś z bernusi,
Daria + Chila i Luna

Postprzez Ula » 2010-09-08, 20:33

Ponoć jest mniejsza niż bernuś, ale jaki bernuś? Nieduża sunia, czy samiec powyżej górnej granicy wzrostu? ;-)
Zatem poprosiłam o fotki obok człowieka, aby porównać wielkość.
Ula

psy: Abrunia[*], Megi, Sonia, bezdomniaki na DT

Postprzez Wydra » 2010-09-08, 22:02

Jutro z rana dzwonię do schroniska i jak tylko będzie możliwe to zabieramy sunię do DT.Tymczasem proszę pomyślcie o transporcie z Głogowa do Jarocina
Wydra

Postprzez kerovynn » 2010-09-09, 10:41

Mordkę ma przesympatyczną :-D
trzymamy kciuki :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Wydra » 2010-09-09, 11:31

Sunia jest do odebrania ze schroniska w każdej chwily, sterylka w schronie nie wchodzi w rachubę bo sunia ma cieczkę,chyba, ze będziemy czekać.
Wydra

Postprzez Majszczur » 2010-09-09, 11:54

Roma napisał(a): (...) chyba, ze będziemy czekać.
tiaaa, aż ją który dopadnie i potem sterylka, ale aborcyjna :roll: ... brać stamtąd dziewczynkę póki nieskalana! Chyba że ten schron zapewnia izolatki dla wścieczkujących pań? bernusiowata to ona raczej tylko z kolorków...
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Wydra » 2010-09-09, 12:30

Łatwo się mówi, brać, a transport to myślisz sam się znajdzie?Największym problemem jest właśnie przewiezienie suni do Jarocina :-( :-( Tam już DT na nią czeka.
Wydra

Postprzez Majszczur » 2010-09-09, 12:47

Roma wiem dobrze, że to nie takie hop-siup. Piszę co myślę. Transportu nie załatwię, ale wspomogę bazarkowo. Inaczej pomóc nie jestem w stanie, wiem że to za mało, przykro mi :-(
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez aga.galin » 2010-09-09, 14:39

To zupełnie nie mój rewir, więc koszty paliwa byłyby 'spore', ale jeśli nic się nie wyklaruje, możemy z Marcinem strzelić maraton w weekend i suńkę przewieść ;-)
aga.galin

psy: REDI, PETRA, BASTER [*] i ...

Postprzez Wydra » 2010-09-09, 16:03

Zobaczymy co da się zrobić, jak nic sensownego nie wymyślimy to poproszę Elę o pomoc i może ona uruchomi swoje możliwości ;-)
Wydra

Postprzez Wydra » 2010-09-09, 19:03

W przyszłym tygodniu ze schroniska sunię zabierze Przemek i przekaże ją do DT w Jarocinie.Mam nadzieję, ze tym razem nie zatrzyma jej już u siebie ;-) :mrgreen:
Wydra

Postprzez P.P. » 2010-09-10, 10:16

:lol:
P.P.

Postprzez asia78 » 2010-09-10, 15:58

Roma napisał(a):W przyszłym tygodniu ze schroniska sunię zabierze Przemek i przekaże ją do DT w Jarocinie.Mam nadzieję, ze tym razem nie zatrzyma jej już u siebie ;-) :mrgreen:

Dobre he he :lol:
asia78

psy: Appenzellerka Amanda

Postprzez aga.galin » 2010-09-15, 08:47

Czy są już jakieś wiadomości o suni?
aga.galin

psy: REDI, PETRA, BASTER [*] i ...

Postprzez Wydra » 2010-09-15, 09:30

Oczywiście, że są i to dobre :-D sunia we czwartek będzie zabrana przez Przemka(P.P.) i przewieziona do Roberta w Jarocinie (DT) a potem jak wiadomo domku poszuka jej cioteczka ElzaMilicz :-D
Wydra

Postprzez P.P. » 2010-09-15, 10:43

Jutro o godzinie 11 zabieram sunię .
P.P.

Postprzez Wydra » 2010-09-15, 14:36

Chyba będzie jakaś relacja na forum?
Wydra

Postprzez Drzagodha » 2010-09-15, 22:41

Witam wszystkich :-) W końcu doczekałam się aktywacji konta, za którą serdecznie dziękuję :-)

Co mogę powiedzieć o suni. Nie znam się na bernusiach, ale moim zdaniem, niewiele ma z nim wspólnego :-P Ale to Wy jesteście specjalistami w tej dziedzinie, więc kłócić się nie będę ;-) W każdym razie bardzo dziękuję za chęć pomocy.

Bessa jest psem raczej średniego wzrostu, w kłębie ma może ok. 50cm. W schronisku ma kolegę, z którym się świetnie bawi, także do psów łagodna. Od razu rozwiewam wątpliwości - kolega wykastrowany ;-) Do kotów jest łagodna, ale są dla niej bardzo interesujące. Chętnie aportuje. Puszczona luzem (oczywiście na ogrodzonym terenie) przybiega na zawołanie. Czy jest zapłodniona ciężko powiedzieć, mogła zostać zanim do nas trafiła. W każdym razie u nas miały z nią kontakt tylko psy wykastrowane, niewykastrowane są odizolowane (w tym momencie takowe są tylko dwa, które dzisiaj do nas trafiły). Jest jeszcze niewykastrowany szczeniak, ale on ma jakieś 2 miesiące. Kontaktu z nim tak czy siak nie miała. Bessa jest żywiołową sunią, moim zdaniem nadałaby się np. do agility :mrgreen: Chwilowo wszystko, co przychodzi mi do głowy.
Drzagodha

Postprzez Wydra » 2010-09-16, 11:26

Jagoda!bardzo fajnie , że się zalogowałaś :-D mam nadzieję na dalszą współpracę.
Wydra

Następna strona

Powrót do Już w nowych domach