GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez dorciaj » 2010-10-12, 00:01

Grandziu Twoja Pańcia napisała mojej Pańci, że strzela focha :roll:
Ja skromny burek ze wsi - no mam parę medali - ale gdzie ja tam do Ciebie - o piękna, boska, wymedalowana dziołcho :mrgreen: Gratuluję Ci tych krążków pięknych - wywalczonych, wybieganych. Jestem pewien, że to nie ostatnie były, a przed Tobą jeszcze wiele zwycięstw.
Pamiętaj tylko, że ja zakochałem się w Tobie - jak chora byłaś - nie leciałem na medale tylko na Twoje wewnętrzne (dosłownie) piękno - które swym zapachem roztaczałaś. :mrgreen:

Fituś :mrgreen:

Ps. A tak na marginesie to powiedz swojej Pańci żeby jakieś fotki wstawiła - bo tu ostatnie jakieś wrześniowe :roll:
dorciaj

Ostrzeżeń: 0
psy: Fito Piorun Aris

Postprzez marzena » 2010-10-12, 00:44

:mrgreen:
No przydałyby się fotki, przydały.....I opowieści :-P
Dopiero teraz tu zajrzałam i uszastych przodków Grandzi zobaczyłam :lol: Jacy przystojni :mrgreen:
marzena

Postprzez kreska » 2010-10-12, 07:53

Ewidentnie cos sie pancia oposcila w relacjach :roll: ale napewno odrobi zaleglosci ;-)

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Wydra » 2010-10-12, 11:26

My też na to liczymy :-D
Wydra

Postprzez Majszczur » 2010-10-12, 12:04

dorciaj napisał(a): Pamiętaj tylko, że ja zakochałem się w Tobie - jak chora byłaś - nie leciałem na medale tylko na Twoje wewnętrzne (dosłownie) piękno - które swym zapachem roztaczałaś. :mrgreen:

Fituś :mrgreen:

O ukochany!
nie sądź pochopnie żem w Twe medale zapatrzona, toż ja pokazywałam Ci mój piegowaty brzuszek również gdy pierwszy z ringu schodziłeś i pomiomo zębów niedomycia ;-) Zresztą pod względem aromatów dobraliśmy się wówczas jak w korcu maku :lol:
tęsknię i wzdycham... już nie woniejąca, ale zawsze Twoja,
Granda :-D

Granda jest tak bezkonkurencyjna, że w Legionowie pobiła nawet samą siebie :lol:
Sędzinie nie pozostało nic innego jak przyznać jedynemu zgłoszonemu szczeniaczkowi pierwszą lokatę z oceną wybitnie obiecującą i tytułem NSzwR :mrgreen:
Grunt to dobra polityka strategiczna :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Mamy bardzo ładny opis :
Średnio mocna, o ładnej głowie z piętnem płci :mrgreen: Grzbiet jeszcze słabo związany, dobra linia dolna. Dobrze ustawiona łopatka. Głebokie kątowanie tyłu. Kończyny proste, równoległe. Wydajny ruch.

Na BiS się nie popisałyśmy, ja zbyt wcześnie skróciłam woltę, a Granda po zbyt długim oczekiwaniu na swoją kolej miała już wszystko totalnie w... ogonie ;-) i wcale nie miała ochoty biec :lol:

W Poznaniu już nie będzie tak łatwo... ;-)

Fotek nie mam, niestety nie posiadam sześciu par rąk, a nikt nas chyba nie zdążył złapać w obiektyw, bo jak pisaliśmy w temacie wystawy, sędzina choć przemiła oceniała z prędkością światła :lol: cud że w ogóle nie przeoczyłyśmy swojej kolejki :->

buziaki dla sympatyków Gradzioszka

Roma, a ja po cichu liczę, że kiedyś dostanę fotki z siadów i warowania synchronicznego z Jaśkowej Polany !
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez SwissW » 2010-10-12, 15:57

Ja mam dwie fotki Grandy, mogę wstawić ;-)

(Nie są zbyt wyraźne)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To wszystkie fotki pięknej Grandy jakie mam ;-)
SwissW

psy: Bobi i Riko

Postprzez Kinga & Panda » 2010-10-12, 16:11

Ale Grandzioł urósł :shock: Gratulacje :mrgreen:
Kinga & Panda

psy: Panda, Dżeki

Postprzez Boyowa » 2010-10-12, 16:25

Ciekawe jak dużo urosła od czasu klubówki :-D kiedyś pewnie panny nie poznam, jak ją ponownie zobaczę 8-)
Gratulacje serdeczne :!: :->
Boyowa

psy: Beastie Boy Majowy Skarbiec

Postprzez kerovynn » 2010-10-12, 18:00

Ale wyrosła :-D :-D :-D A ja ciągle mam przed oczami chudego słodkiego szczurka :-D :-D :-D :-D :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Ozyś. » 2010-10-12, 18:05

Gratulacje :!: :-D
My niestety nie mogliśmy zostać do końca, więc nie widzieliśmy Waszego występu. :-(
Ozyś.

psy: MOZZY z Leśnego Potoku [*]

Postprzez dorciaj » 2010-10-12, 19:22

Majszczurową to ja widzę na tych zdjęciach, ale z jakimś wielkiem psiskiem :shock: :shock: :shock:
Ło matko i córko ale z Grandy wielki zwierz :shock:
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez Leszczyna » 2010-10-12, 20:13

:shock: Ale Grandziołek urósł :-P Gratulacje dla NSZwR oby tak dalej :-D
Leszczyna

Postprzez Majszczur » 2010-10-12, 20:26

:-D Ooo jak fajnie! SwissW, bardzo dziękujemy za fotki, tylko... czemu się nie zdekonspirowałaś żebym wiedziała, że Ty to Ty :-x ... :lol:

Eee tam wielki pies, przecież szczeniaczek jeszcze, poza tym dla mnie ona cały czas mysia malusia ze szczurzym ogonkiem i ryjkiem :-D
Majszczur

Postprzez saba&mlis » 2010-10-12, 21:28

E.. to juz piekna dorosla panna, coraz mniej podobna do tych uszatych przodkow :mrgreen:
pozdrowienia Sabcia z rodzinka :-D
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez Vanilla Sky » 2010-10-12, 22:35

GRATULUJEMY!!!!! :mrgreen:

W Poznaniu już nie będzie tak łatwo...

Nie... macie 2 suczki w klasie - i w sobotę i w niedzielę :lol: ... Spodziewałam się więszej ilości ;-) Jak każdy chyba :lol:

Ile GRandzia teraz waży? :-) Vanillka ostatnio przytyła :shock: ważt aż... 33, 5 kg :lol: :-> Ale nie chce nam jeść coś ostatnio :-( .. karmy rzecz jasna, bo ze smaczkami kłopotów nie mamy .. oj nie... :-D

Już nie mogę się dopczekać jak zobaczymy Grandzię!!!! :mrgreen: Nareszcie!! :-D
Vanilla Sky

psy: FEDERICO Bene Vobis i VANILLA SKY von Romanshof

Postprzez Majszczur » 2010-10-13, 08:39

Vanilla Sky napisał(a):
W Poznaniu już nie będzie tak łatwo...
Nie... macie 2 suczki w klasie - i w sobotę i w niedzielę :lol:
:mrgreen: no właśśśśnie... ciekawe kim jest ta tajemnicza druga sunia ;-)
Ja również byłam przekonana, że w Poznaniu będą tłumy w każdej klasie a tu ilościowo tak nierówno - albo pustki albo tłok :->

Ile teraz waży? Nie mam pojęcia... wygląda na szczypiorka, ale jak próbuję ją podnieść to nie idzie letko :roll: :lol: Idziemy dziś do weta po Duowin na kleszcze to ją wrzucę na wagę. W tą sobotę jakoś mi umknęło, a zwykle wazymy się właśnie w sobotę.

Mamy straszny kłopot z jej lękiem separacyjnym o ile to to.
Grandzior pozostawiony w domu beze mnie choćby na niespełna godzinkę urządza mieszkańcom osiedla dość ostre koncerty... zawodzi, wyje i szczeka przeciągle :-/ ... nawet jak jest z nią Krzysiek :-? i znów przyczynia się do tego, że sasiedzi z rozrzewnieniem wspominają nieakustyczną Bertę :->
Poza tym jest psicą kompletnie niekłopotliwą i niezwykle pojętną. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że jest bardzo usłuchana jak na swój wiek :-D Pomijam fakt, że zeżarła wtyczkę od starej myszy komputerowej, którą dałam Kacperkowi do zabawy, że nadal jest nastawiona na permanentny rabunek produktów spożywczych w celach niewątpliwie konsumpcyjnych i chyba nigdy, niezależnie od tego jak późno wyjdzie na ostatnie wieczorne siku, nie nauczy się, że przed szóstą rano to ja niczego innego nie pragnę jak tylko obrócić się jeszcze raz na drugi boczek pod ciepłą kołderką, a nie dymać wśród mgieł i mrozów w oszronione krzaczory :evil: ... ale jak tylko zobaczę nieskoordynowane szczonowe brykanie jej "grzbietu jeszcze słabo związanego" ;-) to przechodzi mi cała pretensja za to barbarzyńskie zrywanie z pieleszy bladym świtem mroźnym :-D Kocham Cię Grandzino-Cielęcino <cmok>

A'propos cielęciny...
... Kacperek usłyszał jak mówię do suczy "Chodź Grandzina Cielęcina" i mówi z wyraźną dezaprobatą: "Mamooooo, to jest Randa nie kotlecik !" :mrgreen: ... :lol: :lol: :lol:
Majszczur

Postprzez SwissW » 2010-10-13, 13:44

Majszczur napisał(a)::-D Ooo jak fajnie! SwissW, bardzo dziękujemy za fotki, tylko... czemu się nie zdekonspirowałaś żebym wiedziała, że Ty to Ty :-x ... :lol:

Jaka tam SwissW- Marta jestem :-)

Czemu się nie zdekonspirowałam?- Nie pozwoliła mi na to moja wrodzona nieśmiałość :roll:
Chociaż raz już mi sie prawie udało :lol:
SwissW

psy: Bobi i Riko

Postprzez Vanilla Sky » 2010-10-13, 22:15

A ja już znam tajemniczą suńkę :-D CHANNON Tasmańska Elitte

Mamy straszny kłopot z jej lękiem separacyjnym o ile to to.
Grandzior pozostawiony w domu beze mnie choćby na niespełna godzinkę urządza mieszkańcom osiedla dość ostre koncerty... zawodzi, wyje i szczeka przeciągle ... nawet jak jest z nią Krzysiek i znów przyczynia się do tego, że sasiedzi z rozrzewnieniem wspominają nieakustyczną Bertę

Vanilla przez coś podobnego przeszła :-/ Nie szczekała, ale piszczała , niekiedy wyła, drapała, niszczyła :-/ (np. odrywała listwy od ścian :shock: :lol: gryzła kable , zrzucała doniczki, patrzyła w oknie jak wyjeżdżaliśmy (czyli wchodziła na krzesło i łapkami na parapet :roll: :shock: ) ... Ale szczerze mówiąc - przeszło Jej :-D nie wiem jak to ująć... wydoroślała ;-) ... naszczęście!

Życzę powodzenia w nauce, bo rzeczywiście to uciążliwe :-(

Grandzina - cielęcina przesłodka :mrgreen:
Vanilla Sky

psy: FEDERICO Bene Vobis i VANILLA SKY von Romanshof

Postprzez Majszczur » 2010-10-22, 12:26

Potrzymajcie proszę kciuki za Grandziora...
Zaszalała na porannym spacerku z dość energiczną koleżanką i... nie może chodzić :-(
W ogóle nie stawia przedniej prawej łapki, a że jest dość ciężka i jeszcze szczenięco nieskoordynowana nie daje rady poruszać się skokmi na trzech :-( Łapa obmacana, obejrzana na 10 stronę, nie ma zadnej usterki zewnetrznej, kolca, drzazgi, paluszki niebolesne, pazury całe, nadgarstek jakby spuchnięty i nie prostuje się do końca, kości długie niebolesne ani przy ucisku ani przy naciąganiu.
Albo coś się skręciło, albo pękło, albo nie daj Bóg nadgarstek/łokieć/bark niedomaga :-? Boję się, bo u Berty takim nagłym okulawieniem zaczęły się zmiany, które doprowadziły do osteochondrozy w stawie barkowym.

Będzie rtg będziemy wiedzieć co jest grane. A na razie siedzimy w domu i cierpimy...

Obrazek

... na domiar złego Kacper chory, a Krzysiek po weekendzie wyjeżdża na kilka dni do Bazylei, gdyby się okazało że potrzebuję pomocy przy wyprowadzeniu/wyniesieniu jej na siku byłabym wdzięczna za info kto z okolicy mógłby mi w tym pomóc.
:-|
Majszczur

Postprzez nika » 2010-10-22, 12:43

Trzymamy kciuki :!: I to mocno. Mam nadzieję, że nic poważnego. W zeszłym roku Katia też podobne objawy miała po szaleństwach, ale na drugi dzień wszystko było OK. Przy spacerkach niestety nie mogę pomóc :-(
nika

psy: Katia (BPP), Lena (BPP), Pluto (mix), Hela (mix)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków