Dzięki wszystkim, kciuki się przydały!
Udało nam się dojechać do Krakowa i wrócić spowrotem do domu...już z Pako - psim aniołem.
Jest na prawdę przecudny, charakter ma doskonały! Będzie z nim trochę roboty - zęby są w fatalnym stanie, jednego kła prawie nie ma, a reszta wygląda b.źle. Sierść jest brzydka, w DT musieli wyciąć mu wszystkie dredy, z którymi nic nie dało się zrobić.Śmierdzi strasznie,mimo że był kąpany. Jest baaaaaardzo chudy, myślę że chudszy od Chili, można mu policzyć każde żebro i widać łopatki znad głowy. Opada mu jedna powieka, ale nie widzę żeby poza tym coś się działo z oczami.Ciężko mu się chodzi. Ma ogromne pazury, które utrudniają poruszanie się.
Dajemy mu parę dni do zaklimatyzowania się i bierzemy się do roboty. Będzie kąpiel, strzyżenie, pazurki, weterynarz (na razie pobierzemy tylko krew i sprawdzimy stan ogólny), no i przede wszystkim trzeba go podtuczyć.
Połaziliśmy trochę po Krakowie, potem wskoczył od razu do samochodu i przespał całą podróż. Nie bardzo chciał tego dnia jeść, ale dzisiaj było lepiej. Chili - jak zwykle nadpobudliwa do bólu zachęcała go do zabawy. W końcu się skusił. Biegał po ogrodzie jak szalony, w końcu od bardzo dawna nie był spuszczany ze smyczy. Nie bardzo umie się bawić, ale strasznie sie stara. Jako, że Pako jest docelowo u mojej mamy pod Warszawą, ja nie będę żyła z nim na codzień, ale zostawiłam mu jeszcze Chili na parę dni, bo przy niej czuje się dużo lepiej. Dzisiaj nawet stróżował przy bramie :)
Jadźka(kot) i Warka (jamnik) obrażone na zabój. Mają swój azyl na piętrze i nie wyściubiają nosa spod kołdry. I olewają nas wszystkich ;) Jadźka na wejściu została pognana, ale liczę na to, że Pako nauczy się żyć z kotem.
Misiek podlał nam wszystkie drzewa i rośliny na dworzu...a potem też zajął się kwiatem w domu, w sumie po co stoi na ziemi???
Wrzucam trochę zdjęć (niestety z komórki) aniołka i trzymajcie kciuki, żeby w jego smutnych, przygaszonych oczach wrócił błysk i nadzieja...
Jeszcze w Krakowie
Obrazek został zmniejszony.
Obrazek został zmniejszony.I już w domku, z nową psijaciółką
Obrazek został zmniejszony.Przymusowe zabawy z psycholkiem ;)
Obrazek został zmniejszony.Chili nawet zaczęła biegać z piłką!
Obrazek został zmniejszony.Mimo, że na zdjęciu prawie nie widać, to Pako jest ogromny i duuuuużo większy od Chili. Niestety wagowo, tak samo..
Obrazek został zmniejszony.Ps. Piszemy sie z wielkopsami na spacerek ,jak tylko Pako zrozumie, że jesteśmy jego docelową rodziną :)