A teraz niestety muszę się Was poradzić
Kiedyś (znaczy sie przez ostatnie 9 tygodni

) Sherman miał zgagi średnio 1 raz na tydzień lub półtora.
Od tygodnia zgagi są co drugi dzień

A jedzenie nie uległo zmianie.
Karma to Brit Care z jagnieciną podawana 2 x dziennie, do tego raz w tygodniu ryż z kurczakiem, dwa razy w tygodniu ser biały, raz w tygodniu kość obgotowana z warzywami lub taka ze sklepu zoologicznego, czasem pajda chlebka z masełkiem, codziennie leki na stawy i witaminy (pakowane w wędlinkę)
No i od tygodnia brak apetytu, pana Shermana trzeba namawiać.
I te straszliwe - eugleny - jak mawia mój małżonek

które Sherman wymiotuje. Eugleny są paskudne i jeśli był w domu sam - zjada dywan, chodnik, swoje włochy - taką pulpę ze śluzem potem zwraca a jeśli wyprowadziliśmy go na dwór w czasie ataku to zjada trawe, kwiatki, małe gałązki i taką pulpę nam przynosi. Wiem, wiem że tak psy maja - ale czy w takim natężeniu
Zaniepokojona poszłam z Shermiskiem do Veta - i po prostu porażka - pan weterynarz chyba nie byl na większości zajeć

Ale dzięki Wam i temu co opisujecie u Waszych psisków - wiem swoje
A więc pan Vet stwierdził że ŻADNE PSY NIE MAJĄ NADKWASOT a o wrzodach już nie wspomnę,
oczywiście tabletki na robale (tak w razie czego) no i steryd (tak w razie czego), chociaż poprosiłam żeby w uszy zajrzał i ponoć ładne - ale cos mam dystans do tego co pan mówił
A teraz najlepsze (Marzenko uśmiejesz się ) pokazałam opakowanie leku które dostałam od Ciebie w razie czego na te zgagi - Ortanol - co Twój pies bierze, żeby zapisał a pan Vet stwierdził, że skoro daje arthoflex to tego dodatkowego na stawy (ortanolu

) nie ma potrzeby dawać, nawet nie sprawdził co to jest
Po sterydzie apetyt wrócił na dwa dni - miska wyczyszczona. Ale napady zgagi zostały i apetyt znów sobie poszedł
Gdzieś wyczytałam, że objawy zgagi mogą nasilić się wiosną i jesienią - więc to byłaby pierwsza nasza wiosna z nasilonymi objawami
No i jeszcze jedno - Vet stwierdził że Sherman ma niewiele ponad rok
Zostać przy swojej/Waszej wiedzy i podawać ranigast lub piastprazol ?
Ach - Qupy są OK
Teściowo Droga i ciotki - co wy na to?