NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez Majszczur » 2011-03-27, 23:18

komuś się tu dupina do wyrka nie mieści 8-) http://szwajcary.com/obrazky/4435_1300625342.jpg :mrgreen: :lol:

Słodkie widoki. Zazdroszczę. Wchodzę w etap marzeń o dwupaku... niestety to nierealne
Majszczur

Ostrzeżeń: 0
psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Bijou » 2011-03-28, 13:06

:lol: :lol: :lol: :lol: dwupaczek to najlepsza rzecz na ziemi polecam :-)
Bijou

Postprzez Leszczyna » 2011-03-28, 13:16

Ja namawiam na pięciopak :mrgreen: Jak szaleć to szaleć ;-) :lol:
Leszczyna

Postprzez KasiaT » 2011-03-28, 20:20

Popiszę trochę o naszych psiowatych dzieciaczkach,bo wydaje mi się,że czasami ich pomysłowość i zaradność może zaskoczyć nawet najbardziej wprawionych w różne cudactwa :mrgreen:
Obelix jako domowy indywidualista,już niedługo przeciągnie Nefrę na ciemna stronę mocy,bo wszystkie ich głupkowate pomysły pochodzą właśnie od niego ;-)
Nasi sąsiedzi mają 3 koty(koty jak koty,chodzą własnymi drogami i czasami coś przytarabanią z pola lub lasu)a odkąd jest u nas mały,to koty są poddawane regularnej musztrze,bo Nefrze to mogą na głowę wleźć i narobić :lol:
I tak w sobotę kotka sąsiadów chciała się pochwalić Nefruni co upolowała-bo zawsze jej przynosi do pokazania-a tu co,niespodziewajka-mały terrorysta zabrał jej zdobycz i wygonił z posesji :mrgreen: i zanim się obejrzeliśmy,to z gołębia zostało tylko jedno skrzydło,a Obelix dumny z siebie jak paw,wypluwał pojedyncze piórka :lol: ,co mnie o mały włos o zawał nie przyprawiło :-P
Nefra do tej pory była prawdziwą damą i księżniczką,stroniącą od wszelkiego brudu,błota,"pączków"pochodzenia końskiego i padliny-ale wszystko się zmienia,a Obelix jest dobrym nauczycielem :lol:
W związku z powyższym prace ogrodowe są już domeną obu psiaków:mogę oba wynająć w zastępstwie koparki-doły różnej wielkości i głębokości-oczywiście niekoniecznie w miejscu zamówionym :lol: ,wyszukiwanie nawozu różnego pochodzenia,zbieranie piachu i błota na sierści w celu zrobienia na środku salonu piaskownicy,wyszukiwanie pożywienia,bo inflacja znacznie poszła do góry,a oszczędności każdemu się przydadzą bo ceny rosną-takie mamy pomocne psie dzieciaki :lol: -że oczy przy nich trzeba mieć dookoła głowy :lol:
Oczywiście Obelix w dalszym ciągu pyskuje i dyskutuje,i jak dotąd wydawało mi się,że berny niezbyt dużo szczekają-a tu cóż widocznie nasz mały ma chyba gdzieś w przodkach ratlreka (bo jazgocze non stop) :mrgreen: ,a do tej pory Nefra naszym zdaniem niemowa ;-) daje razem z nim koncerty.
A ja nie wierzyłam nigdy w ten tekst,że kto z kim przystaje,takim się staje-atu co stare przysłowie się jednak sprawdziło :lol:

A tak się bawimy-Obelix nie dosięga do zabawki więc chociaż za nogawkę skubnie ;-)
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
Nasz pieszczoch i indywidualista :mrgreen:

obrazek

Wyznania miłosne
obrazek

Pokażę Wam to co mam najlepsze
obrazek

Ulubione zajecie naszych wiecznie głodnych dzieciaków ;-)
obrazek
obrazek
obrazek
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez 4mala » 2011-03-28, 23:46

Kasia to my poczekamy jak wywietrzysz mieszkanie po obornikowej konsumpcji Obelixa :lol:

A na powaznie to juz sie obawiam kolejnego spotkania Terrrorysty Obelixa z Bossem Koksem ;-) .

Jednym słowem kino na kółkach a właściwe na czterech łapach :mrgreen:

Młody pewnie w oczach rośnie- ale zdradzę, że nasz biały szczurek tez zaczyna przypominać już psa i cyrk to my będziemy mieli jak się spotkamy w maju (choć mam nadzieje, że wcześniej tez nam się uda).

Pozdrawiamy i ślemy miziańce dla książęcej rodzinki :lol:
4mala

psy: Vector Szczęście Ty Moje

Postprzez Leszczyna » 2011-03-29, 08:28

Ale opowiastka :lol: Uśmiałam się do łez 8-) :lol: To Obelix jak mamusia albo wujcio BISZ :mrgreen: Gen dominujący ;-)
Leszczyna

Postprzez OlgaO » 2011-03-29, 08:42

Kasiu ale macie wesolo :lol:
OlgaO

psy: Rock'n'Roll Kropla Nadziei

Postprzez kerovynn » 2011-03-29, 09:02

Przy takim dwupaku to Wam telewizja nie potrzebna - każdego dnia komedia, sensacja i nieco horroru :-D :-D :-D :-D - i wszystko nie powtarzalne :-D :-D :-D :-D :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez HaniaHa » 2011-03-29, 09:15

Hehhe rewelacja :lol:
HaniaHa

psy: DSPP - Grand Dager Żorska Prima FCI

Postprzez umala » 2011-03-29, 09:58

Kasiu Kasiu jedziemy do Białego w sobotę i zostajemy do niedzieli. Jakie macie plany?
Mizianki kudłaczom :mrgreen:
umala

psy: Zenit JR

Postprzez Tunia » 2011-03-29, 13:59

KasiaT napisał(a):W związku z powyższym prace ogrodowe są już domeną obu psiaków:mogę oba wynająć w zastępstwie koparki-doły różnej wielkości i głębokości-oczywiście niekoniecznie w miejscu zamówionym

no u nas tak samo. Orsi też prowadzi głębokie prace ogrodnicze :lol:

KasiaT napisał(a):Oczywiście Obelix w dalszym ciągu pyskuje i dyskutuje

ciekawe od kogo się tego nauczyły ;-) Jest tylko jedna różnica. Młodej nie pociągają żadne wiejskie rarytasy :-)
Tunia

psy: Orsola

Postprzez KasiaT » 2011-03-29, 14:52

4mala napisał(a):
A na powaznie to juz sie obawiam kolejnego spotkania Terrrorysty Obelixa z Bossem Koksem ;-) .
Jednym słowem kino na kółkach a właściwe na czterech łapach :lol:

No terrorysta jest z niego niezły,ale nad tym pracujemy,bo mały ma charakter dyktatora i chce żeby wszystko było po jego myśli ;-) -oj biedna Nefra-ale potrafi mu czasami pokazać gdzie jego miejsce(szczególnie jeżeli chodzi o jej kanapę i o nasze łóżko w sypialni-czasami potrafi go wygonić :shock: a nam wtedy oczy staja dęba, bo ona jest aniołem w psiej skórze ;-) )a jedzenie i zabawki to mu oddaje,i patrzy wtedy na mnie zrozpaczonym wzrokiem i przychodzi się poprzytulać,żeby jej pożałować.Więc jak z Nefrą nie trzeba było chodzić na żadne szkolenia-bo dziewczynka jest bardzo mądra i posłuszna i sama wszystko łapie w lot,to z ancymonkiem Obelixem(mimo tego,że zna już wszystkie podstawowe komendy i bardzo ładnie je wykonuje) zapiszemy się na pewno na szkolenie z posłuszeństwa :mrgreen:

Leszczyna napisał(a):Ale opowiastka :lol: Uśmiałam się do łez 8-) :lol: To Obelix jak mamusia albo wujcio BISZ :mrgreen: Gen dominujący ;-)

Oj moja droga do łez to ja się codziennie śmieję,a o wielu rzeczach nie mogę pisać bo mnie ocenzurują i zostanie tylko same piiiiiiiii :mrgreen:

HaniaHa napisał(a):Hehhe rewelacja :lol:

OlgaO napisał(a):Kasiu ale macie wesolo :lol:

kerovynn napisał(a):Przy takim dwupaku to Wam telewizja nie potrzebna - każdego dnia komedia, sensacja i nieco horroru :-D :-D :-D :-D - i wszystko nie powtarzalne :-D :-D :-D :-D :-D

Oj mamy wesoło,a telewizor pajęczyną obrósł i zarasta perzem ;-)

umala napisał(a):Kasiu Kasiu jedziemy do Białego w sobotę i zostajemy do niedzieli. Jakie macie plany?
Mizianki kudłaczom :mrgreen:

Niestety moja laba spowodowana L4 bezpowrotnie się skończyła :cry: i niestety trzeba wskoczyć z powrotem w codzienne nudne życie i pracę :cry: i w ten weekend mam 2 dyżury więc nie będę w domu tylko kibluję w szpitalu :-(
Może innym razem w końcu uda nam się spotkać

Tunia napisał(a):ciekawe od kogo się tego nauczyły ;-) Jest tylko jedna różnica. Młodej nie pociągają żadne wiejskie rarytasy :-)

Nie wiem od kogo się tego nauczył ;-) To macie szczęście bo jak my naszego nie przypilnujemy to korzysta z każdej formy KFC lub McDonalda,a potem z paszczy wali mu jak z szaletu publicznego i najgorsze jest to,ze udaje mu się czasami namówić Nefrę do tej samej restauracji :mrgreen:
KasiaT

Postprzez Miśka » 2011-03-29, 21:05

Jestem zachwycona Obelixem i jego pomysłami też :lol:
Co do szczekania, to już u nas dał popisowy koncert- kłócił się z szafką kuchenną, a raczej ze swoim odbiciem lustrzanym :lol: :lol:
Chłopak na medal!!! ;-)
Miśka

psy: Gora vel Olsza

Postprzez Leszczyna » 2011-03-29, 22:07

Charakterne te dzieciaki jak ich mamusia :lol:
Leszczyna

Postprzez Miśka » 2011-03-29, 22:18

Leszczyna napisał(a):Charakterne te dzieciaki jak ich mamusia :lol:

Pani Kasiu, więcej takich orzeszków poprosimy, to lepsze od telewizji ;-) i innych atrakcji :-D
Miśka

psy: Gora vel Olsza

Postprzez mon04 » 2011-03-29, 22:45

Kasia super zdjęcia :-) Ja wiedziałam ,że Obelix ma temperament ;-) :mrgreen: :mrgreen: Pokazał przy zapoznaniu z Gabryśką :shock: :lol: Ja proponuję trzypak,mamy koparkę,kosiarkę i śmieciarkę :roll: :lol: :lol: :lol:
mon04

psy: Agis[*],Hunter,Gabi,Arwena,Abrahms i Cannon:)
Hodowla: Wzgórze Agisa

Postprzez Leszczyna » 2011-03-30, 07:59

Miśka napisał(a):
Leszczyna napisał(a):Charakterne te dzieciaki jak ich mamusia :lol:

Pani Kasiu, więcej takich orzeszków poprosimy, to lepsze od telewizji ;-) i innych atrakcji :-D

Jaka ,,Pani Kasiu,, :?: :roll: Na Panią to trzeba mieć pozycję i pieniądze a ja jestem goła i wesoła :lol: ;-) Dla wszystkich Kasia, Kaśka jak kto woli ;-)
Leszczyna

Postprzez kerovynn » 2011-03-30, 09:56

KasiaT napisał(a):No terrorysta jest z niego niezły,ale nad tym pracujemy,bo mały ma charakter dyktatora i chce żeby wszystko było po jego myśli ;-) -oj biedna Nefra-ale potrafi mu czasami pokazać gdzie jego miejsce(szczególnie jeżeli chodzi o jej kanapę i o nasze łóżko w sypialni-czasami potrafi go wygonić :shock: a nam wtedy oczy staja dęba, bo ona jest aniołem w psiej skórze ;-) )a jedzenie i zabawki to mu oddaje,i patrzy wtedy na mnie zrozpaczonym wzrokiem i przychodzi się poprzytulać,żeby jej pożałować.Więc jak z Nefrą nie trzeba było chodzić na żadne szkolenia-bo dziewczynka jest bardzo mądra i posłuszna i sama wszystko łapie w lot,to z ancymonkiem Obelixem(mimo tego,że zna już wszystkie podstawowe komendy i bardzo ładnie je wykonuje) zapiszemy się na pewno na szkolenie z posłuszeństwa :mrgreen:

:shock: :shock: :shock: u nas jest prawie DOKŁADNIE tak samo - z tym , że młody to ogar a nie bern - prawie, bo Esia przestała bronic naszego (jej i naszego) łóżka...
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Wydra » 2011-03-30, 10:03

Pani Kasiu :mrgreen: fajny masz ten duecik, tylko jestem ciekawa jak Twój małżonek znosi takie dwie gaduły w domu(dotychczas miał tylko jedną :lol: :lol: )
Wydra

Postprzez KasiaT » 2011-03-30, 13:31

Miśka napisał(a):Jestem zachwycona Obelixem i jego pomysłami też :lol:

Pomysły to on ma np.dzisiaj jak wyszłam z domu na 2 godziny,wracam i co zastaję :?: mój skalniak świeżo zrobiony cały rozkopany-tylko kamienie zostały na swoim miejscu :mrgreen: ,a roślinki porozsadzane w różnych częściach działki-widocznie psiaki uważały,że zaburza to "fengszui" ogrodu(więc zostaną chyba tylko same kamienie-grunt to oryginalność)

mon04 napisał(a): Ja proponuję trzypak,mamy koparkę,kosiarkę i śmieciarkę :roll: :lol: :lol: :lol:

Jeżeli chodzi o 3-pak to myślimy nad tym intensywnie,tyle tylko,że Obelix jest bezkonkurencyjny-bo to 6 w 1:kosiarka,koparka,śmieciarka,kradziej wszystkiego i alarm bezprzewodowy no i rozgłośnia radiowa :lol: ,natomiast Nefrunia jak na prawdziwą księżniczkę przyststało to prawdziwy misio przytulasek-moja córcia ukochana ;-)
Więc zastanawiając się nad 3 szczerze powiedziawszy nie wyobrażamy sobie czym mógł by nas zaskoczyć-bo w ciągu 1 m-ca przerobiliśmy istny cyrk na kółkach,a ile jeszcze przed nami :mrgreen:

kerovynn napisał(a): :shock: :shock: :shock: u nas jest prawie DOKŁADNIE tak samo - z tym , że młody to ogar a nie bern - prawie, bo Esia przestała bronic naszego (jej i naszego) łóżka...

A cóż naszej małej zostało,to i tak jestem z niej dumna,że od czasu do czasu potrafi postawić się małemu "gawniakowi" ;-) I reaguje jeszcze wtedy gdy Obelix wg niej zachowa sie w stosunku do mojej osoby-wtedy go dyscyplinuje natychmiastowo ;-) ,a oprócz tego to daje mu na głowę wleźć i "najsrać" :lol:

Wydra napisał(a):Pani Kasiu :mrgreen: fajny masz ten duecik, tylko jestem ciekawa jak Twój małżonek znosi takie dwie gaduły w domu(dotychczas miał tylko jedną :lol: :lol: )

Romciu mój SZM jest przeszczęśliwy z powodu posiadania 2-paka,i jak wcześniej nigdy nie miał takiego zajoba jak ja na punkcie psiaków,to teraz codziennie zabiera ze sobą zdjęcia naszych dzieciaków do pracy i męczy wszystkich współpracowników ich oglądaniem(a zdjęć obu mamy ponad 1000-więc pomyśl ile to zajmuje).A teraz pojechał na 3 dni w delegację i oczywiście jak dzwoni to zdanie zaczyna od tego "jak tam nasze dzieciaki,co robiły",a wszystkie zdjęcia też zabrał ze sobą i męczy nimi nowe ofiary :lol:
KasiaT

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków