GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez Majszczur » 2011-05-10, 20:12

annasm napisał(a): Ciesz się tym kolorem dopóki dzieci małe. Moi chodzą ze mną do fryzjera i wyznaczają granice kolorystyczne
Moja Maja na oranżyk na czerepie powiedziała, że przynajmniej widać mnie w lesie bez kamizelki odblaskowej i nie jestem, cytuję "stara i nudna jak te inne mamy" koleżanek z klasy <juhu> <juhu> <juhu>

Ania zabij, ale... dlaczego ja cały czas myślałam, że Winnie to... facet :oops: ... <rotfl>

Dzisiaj mimo dżumy w chałupie (wszyscy jesteśmy chorzy i rozgorączkowani) pojechałam z Grandą na umówiony wizaż 8-) Maja przeszła test samodzielności zostając po raz pierwszy na chwilę sam aw domu (jak się potem okazało chwilę dłuższą), a Kacper - ponieważ jako jedyny z towarzystwa nie miał gorączki no i w życiu nie odważyłabym się spuścić go z oka choć na moment - pojechał ze mną.
Miałam zawieźć sucz, wrócić do chorej Mai i odebrać sucz za trzy godziny.
Granda jako sucz pewna siebie miała nie sprawiać kłopotu...

Po 15 minutach mam tel "Pani musi przyjechać! Nie damy rad jej spłukać. Histeria" :kulka:

Nie wiem czy to normalne, ale jak wróciłam zastałam groomerkę i weta siedzących przed drzwiami myjni. Załamani. Za zamkniętymi drzwiami Granda. Kiedy mnie usłyszała włączyła syrenę. Wyła i skowyczała.
Cały proces mycia odbyłam wspólnie z kobitką. Granda niemal cała wlazła na mnie podczas spłukiwania. Wieszała się i przeraźliwie zawodziła. Cudem udało nam się ją spłukać.

I teraz pytanie :?:
Zachowuje się tak w momencie włączenia prysznica, ale kiedy stoję obok i ją trzymam jestem w stanie ją jakoś okiełznać mocno przytrzymując i uspokajając głosem (oni we dwójkę nie dali rady), niestety kiedy strumień zbliża się do łopatek Granda dostaje totalnej histerii i nawet moja obecność niewiele daje, musiałabym chyba na niej usiąść. Wet zaproponował lekki ogłupiacz, ale się nie zgodziłam.
Za kilka miesięcy będę jej prześwietlać biodra, zrobię też łokcie i może powinnam barki też?
Czy ten amok może być na tle bólowym czy raczej to sprawa tylko i wyłącznie psychiki? <mysli>
Wyglądało to i brzmiało okropnie.
Z suszeniem to samo. Zad i cały tułów ok. Zbliżanie się do strefy w okolicy łopatek wywoływało histerię...
Jest teraz piękna, czysta i pachnąca, ale strasznie mnie zmartwiło to jej zachowanie.
Jeśli zawsze tak ma to wyglądać to wolę żeby cuchnęła do końca świata i jeden dzień dłużej

<bezrady2>

Mam tylko jedną foteczkę, już po wszystkim, gdzie mała sprawia wrażenie wyluzowanej, a wrzeczywistości była cała spięta i przerażona.
Obrazek
Majszczur

Ostrzeżeń: 0
psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Kamil » 2011-05-10, 20:58

Majszczur napisał(a):Jest teraz piękna, czysta i pachnąca, ale strasznie mnie zmartwiło to jej zachowanie.

Jantar też, delikatnie mówiąc, nie przepada za przymusową kąpielą. Tylko, że ja się tym nie martwię ;>
Wodę w jeziorze jak najbardziej lubi, pływa, skacze, tapla się, nawet skacze z pomostu ]:-> , ale wody lecącej ze słuchawki czy węża ogrodowego bardzo nie lubi. Trzeba go wtedy przekupywać kiełbaskami i jakoś idzie ]:-> Teraz jest lepiej, ale na początku była masakra 8-)
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez Busola » 2011-05-10, 21:53

Madzia, a może ona się tak zachowywała przez te buzujące hormony. Problem zniknie to i panika przed groomerem tez
życzę tego z całego serca.

a Granda piekniutka, nawet jako mokra Włoszka 8-)
Busola

Postprzez annasm » 2011-05-10, 22:00

Majszczur napisał(a):
annasm napisał(a): Ciesz się tym kolorem dopóki dzieci małe. Moi chodzą ze mną do fryzjera i wyznaczają granice kolorystyczne
Moja Maja na oranżyk na czerepie powiedziała, że przynajmniej widać mnie w lesie bez kamizelki odblaskowej i nie jestem, cytuję "stara i nudna jak te inne mamy" koleżanek z klasy <juhu> <juhu> <juhu>

Ania zabij, ale... dlaczego ja cały czas myślałam, że Winnie to... facet :oops: ... <rotfl>

Bo Maja jest kobieta i rozumie potrzebę bycia widoczną. Kacper dorośnie i będzie inaczej.... :kulka:
A co do Winnie - w końcu to męskie imię "Winnie the Pooh" ;>

A co do kąpieli - pewnie musicie popracować nad socjalizacją z prysznicem :boszz:
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez nika » 2011-05-10, 22:02

A jak dotykasz Grandę w okolicach łopatek, to robi unik? jakby ją bolało, to dlaczego tylko podczas kąpania? <bezrady2>

Moja groomerka tak zabezpiecza panienki w wannie, że nie mają szans sie wyrywać. Zresztą nawet nie próbują; są lekko zestresowane, ale na spokojnie.
Każda następna wizyta jest spokojniejsza. ;)
nika

psy: Katia (BPP), Lena (BPP), Pluto (mix), Hela (mix)

Postprzez Majszczur » 2011-05-10, 22:48

Busola napisał(a):Madzia, a może ona się tak zachowywała przez te buzujące hormony
mam taką nadzieję i będę się tego trzymać.

nika napisał(a):A jak dotykasz Grandę w okolicach łopatek, to robi unik? jakby ją bolało
robi wyraźny unik i nie lubi np czesania, ale w okolicy... łokci :-? Powiedziałam o tym od razu groomerce, żeby w razie czego tych łokci nie ruszała. Łopatki do dzisiaj nie były strefą tabu, choć jak ja ją samodzielnie kąpałam to też zawodziła przy spłukiwaniu, ale nie aż tak jak dzisiaj. Masakra <boisie>

a tak przy okazji
daria napisał(a):Szczurki coraz bardziej mi się podobają,wołowinka cudowna,i reszta stada tyż <okok> :love2:
ogoniaste potrafią rozmiękczyć serducho
--> http://fishki.net/comment.php?id=48354
--> http://www.likecool.com/Cutest_Rats--Pic--Gear.html
--> http://www.youtube.com/user/oPuPo?blend ... Xn6EPczy3c
edit: dodaję zeby mi nie zginęło:
--> http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/sn ... ki_z_musli
--> http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/szczurki
:mrgreen:
Ostatnio edytowano 2011-05-11, 22:24 przez Majszczur, łącznie edytowano 1 raz
Majszczur

Postprzez kerovynn » 2011-05-11, 11:31

Majszczur napisał(a):Moja Maja na oranżyk na czerepie powiedziała, że przynajmniej widać mnie w lesie bez kamizelki odblaskowej

Znaczy się jesteś bezpieczna przed myśliwymi??? :-D :-D :-D
A na poważnie - tez mi się taki ściekły kolor z kamizelka odblaskową skojarzył i zastanawiam się czy sobie czegoś w tym stylu nie zrobić (oczywiście jak mi łysy łeb włosami obrośnie ;-) ), żeby w drodze do pracy (na rowerze) być bardziej widoczną dla tych pacanów, którzy próbują mnie najechać....

A co do Grandzinej kąpieli - czytałam gdzieś, że pies chwyt za kark kojarzy z zagrożeniem życia. Łopatki są zaraz za karkiem, obca osoba tam majstrowała, Pańci w pobliżu nie było - może poczuła się zagrożona?
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Leszczyna » 2011-05-12, 21:42

O ranyści ale miałam zaległości :oops: :sciana: <krzyk> Przedreptać 6 stron u Majszczura to jest wyczyn <hahaha>Rybki kapitalne a szczur skaczący urzekający, pełna symbioza :love:
Leszczyna

Postprzez Neda » 2011-05-18, 09:49

A może jest szansa na kolejną porcję fotek? :-D Historia szczuro-psiego duetu jest bardzo intrygująca :-D a fotki po prostu mistrzowskie! :okok:
Neda

psy: Neda

Postprzez kerovynn » 2011-05-18, 18:25

Mogły by się łikendem w Boszkowie pochwalić, ale nie ;> , niech fani Grandzi czekają i wzdychają i podglądają gdzie indziej....
kerovynn

Postprzez Majszczur » 2011-05-18, 18:34

kochani fani :love: pamiętamy o Was i dziękujemy za odwiedziny, obiecuję, że wieczorkiem coś marnego, ale wstawię! Jak to zwylkle bywa - szewc bez butów chodzi. Na następny wyjazd nie zabieram aparatu, może nas ktoś uwieczni, a nie tylko my kogoś.
Póki co może jakaś mądra głowa ma pomysł na interpretację grandziowych wyników badań, bo pancia zaczyna świrować :roll:
:arrow: viewtopic.php?f=89&t=7962&start=60#p295203 :|
Majszczur

Postprzez Dagata » 2011-05-19, 00:49

<tak> pozdrawiamy śliczną bernulkę!!!
Dagata

psy: Nemo, Noemi [*]

Postprzez Majszczur » 2011-05-19, 12:29

Co by chronologii stało się zadość...
... przed Boszkowem Granda ostro ćwiczyła sztukę przetrwania 8-) - w końcu pierwszy raz jechała na biwak, więc musiała potrenować style obronne przed watahą dorosłych szwajcarów tudzież survivalowe techniki zdobywania pokarmu w głuszy leśnej.
Materiały szkoleniowe:
1) dwunogi nieletnie własnego chowu szt 2,
3) żółte ringo (rzecz nabyta) szt 1,
3) gryzoń (odzysk z gadziego talerza) - szczur odmiany barwnej husky szt 1

Zawodnik honorowy - Tricolor Szczeżuja
Obrazek

Z drużyną przeciwną Dwunogich, udających znużenie i olewczy stosunek do planowanego pojedynku
Obrazek

1. Ćwiczenia z wykorzystaniem Nieletnich i Ringo

Ćwiczymy mięśnie karku i ramion 8-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeden błąd i Granda traci ringo :->
Obrazek

Chwilowy triumf dwunoga :mrgreen: Ale to tylko pozorne zwycięstwo ;-)
Obrazek

Szybka zmiana ról i...
Obrazek

... wygrana jest w innych rękach...
Obrazek

... a w zasadzie w paszczy :mrgreen:
Obrazek

Team dwunogich nic nie wskórał nawet zabójczym spojrzeniem i nieprzepisowym dmuchaniem w nozdrza :evil: :lol:
Obrazek

Zwycięski taniec Grandziora - Jezioro Łabędzie w wykonaniu BPB Berneńskiego Psa Baletowego :lol:
Obrazek

Dumna jestem niesłychanie :-D
Obrazek

2. Cwiczenia z wykorzystaniem Nieletnich i Gryzonia

Ćwiczenia z motoryki mniejszej - precyzyjny rzut szczurem przez karczycho ;-)
Obrazek

Ćwiczenie z zakresu siły spojrzenia - zatrzymaj szczura w miejscu wzrokiem 8-)
Obrazek

Warsztaty z tropienia i wypasania.
Najważniejsze jest porozumienie i atmosfera przed startem! Wy-puść szczu-ra, wy-puść szczu-ra!
Obrazek

Mysior wypuszczony!!
Obrazek

Mysior bacznie strzeżony!!! Zwróćcie uwagę na typowy tępy wyraz twarzy ochroniarza :->
Obrazek

Po wykonianiu ćwiczenia materiały szkoleniowe odwieszamy w bezpieczne miejsce.
Obrazek

Należy zadbać aby odwieszone materiały szkoleniowe miały dokładne rozprostowane poszczególne elementy.
Mogą się jeszcze przydać w dalszym etapie szkolenia.
Obrazek

Gażety ćwiczeniowe należy otoczyć szczególną troską - czasami następuje tzw "zmeczenie materiału" - wówczas powtórki i utrwalanie ćwiczeń mogą odbyć się nie wcześniej niż kolejnego dnia roboczego!
Obrazek fot. z innego etapu szkolenia, stąd drobna niekonsekwencja w stroju ;-)
Ostatnio edytowano 2011-05-19, 17:47 przez Majszczur, łącznie edytowano 3 razy
Majszczur

Postprzez KasiaT » 2011-05-19, 13:20

Napisać rewelacja to znacznie za mało :!: Grandzia urzekająca jak zwykle <buzki> Ale mnie w dalszym ciągu fascynuje idealna harmonia psowo-szczurowa,nie mogę się napatrzeć na tą doskonałą symbiozę :love:
A w stosunku do małych dwunogów jest taka delikatna,że prawie daje sobie im na głowę wejść <tak> ,zdecydowanie nadaje się na niańkę <buzki>
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez ruudzielec » 2011-05-19, 14:02

Jak zwykle rewelacyjne zdjęcia i opowiadanie :lol: uwielbiam tą Waszą Bandę :radocha2:
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez Neda » 2011-05-19, 14:34

Re-we-la-cja!!! Ja uwielbiam Grandę, ale szczur jest urzekający :-D Zdjęcia tej parki można oglądać bez końca :-D
Neda

psy: Neda

Postprzez Justynka » 2011-05-19, 15:08

Grandzia jako baletnica :lol: rewelacja :okok:
Justynka

psy: Pako

Postprzez SwissW » 2011-05-19, 15:41

"Precyzyjny rzut szczurem przez karczycho"- ale się uśmiałam <hahaha> <hahaha> <hahaha>
Nie mogę wyjść z podziwu jak świetnie Granda dogaduje się ze szczurkiem 8-)

Widać, że Grandzinka- Wołowinka nigdy się nie nudzi <tak>

A jeszcze tak zapytam- jeśli mogę... Czy i gdzie w najblizszym czasie będzie można Grandę zobaczyć na wystawie? ;>
SwissW

psy: Bobi i Riko

Postprzez meggy » 2011-05-19, 17:13

<hahaha> nie moge..........
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez kerovynn » 2011-05-19, 17:34

Magda - zmieniłam zdanie, Ty absolutnie nie powinnaś pisać książki. To musi być komiks - czyli foty + teksty i efekt murowany <hahaha> <hahaha> .
Idę po suche gacie.
popuściłam ze smiechu :radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2:
kerovynn

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków