ORLANDO Stoplandia

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: ORLANDO Stoplandia

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-14, 20:33

:mrgreen: Toż na wirującym zdjęciu widać głowę :lol: Tylko lekko zakręcona jest :mrgreen:

Dostanę pewnie burę za niewłaściwe używanie kraty :oops: ale... Oto inna forma zastosowania kagańca:
obrazek
Obrazek został zmniejszony.

Zmęczenie i przeżucie materiału Biszowego :-> no ale bez kagańca chodził dziś troszeczkę :->
obrazek

;-)
obrazek

Próbujemy chodzić bez kraty. Bisz dziś zachowywał się ok. Nawet za bardzo nie niuchał i trzymał się mnie jak rzep (nie wiem o co mu chodzi :] ) więc mogłam go lepiej kontrolować. Ale że tereny nieśmieciowe to i za bardzo nie było potrzeby siania terroru ;-) nad głową Biszozaura.

Pozdrówki!
PaniBisiowa

Ostrzeżeń: 0
psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Danka2208 » 2011-05-14, 20:47

Ten pomysł z wykorzystaniem kratownika jako koszyka na zakupy musisz opatentować :lol:
Biszon do schrupania :-D
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez anula » 2011-05-14, 21:25

Pieknie chłopak wygląda <tak>
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Kamil » 2011-05-14, 21:57

obrazky/1750_1305397392.jpg Ciekawe jak długo Bisz uczony był tego tricku 8-) :okok:
A wygląda super :cwaniak:
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez kerovynn » 2011-05-15, 07:02

PaniBisiowa napisał(a):Myślę...
obrazek

"Myślę...."
hmmmm...
Esia i Nieodrodny Syn Bisza maja taki skupiony wyraz paszczy zawsze przy....produkcji qoopek :-D :-D :-D :-D

Bisz na pewno wtedy myślał, czy to tylko taki eufemizm? ;-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez KasiaT » 2011-05-15, 12:23

A mi osobiście nowy sposób zastosowania kratownika bardzo,ale to bardzo mi się podoba <tak>
Biszowaty na ostatnim zdjęciu jest taki uśmiechnięty i całuśny,że aż boli <buzki>
A chłopak pewnie dorośleje i dlatego trzyma się jak rzep na spacerniaku-jeszcze zatęsknisz za jego pomysłami,oj i z wielkim rozrzewnieniem będziesz wspominała jego wybryki-Biszu staje się statecznym mężczyzną <tak>
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-15, 20:38

Dziękujemy :oops:
Kaganiec nie taki straszny jak go malują :mrgreen: Jak widać bywa przydatny :-P Specjalnie nie musiałam uczyć go noszenia w paszczy bo on ma to tak z siebie, z głębi trzewi. Dostaje i niesie :-> Kiedyś transportował w paszczy niewielką przesyłkę, którą odebraliśmy na poczcie. Ojoj... :mrgreen: Normalnie atrakcja roku :mrgreen: Niósł równiez pudełko czekoladek. W opakowaniu zrobił dziurę zębem, ale czekoladki i tak były wyśmienite i nawet nie muśnięte śliną ;-) W każdym razie, noszenie wymaga lekkiego udoskonalenia, ale nie mogę marudzić ;-)

Bisiek na zdjęciu myśli. Myśli nie wiadomo o czym. O czymś na pewno. Nie zgłębione są jednak czeluści Biszo-zwojów i marszczeń mózgowych. Ale gdy robi qpę nie wygląda na myśliciela :mrgreen: Raczej lekko kretyńsko :mrgreen: Trzeba przyznać, że jest bardzo kulturalny - za potrzeba myka w krzaczki. Nie brudzi ani na ścieżce w lesie ani na chodniku :evil:

Chyba muszę mu te loki przystrzyc :lol: Może w prostownicę trzeba zainwestować :mrgreen: Ma zdziczałe lokersy na pupie i przez to wydaje się nieco nieproporcjonalny. Przerost pupy nad głową :->

Pozdrówki!
PaniBisiowa

Postprzez Cefreud » 2011-05-16, 06:04

żeby uniknąć śladów zębów polecam kosz wiklinowy .My mamy taki z rączką wzdłuż koszyka, więc łatwo się niesie.Aby nie przegryzał rączki jak sobie poprawia zakupy, cała owninęliśmy sznurkiem.Nie ma teraz obawy o zaślinione bułki czy mus cebulowy :-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez Neda » 2011-05-16, 13:43

Bardzo mi się podoba nowy pomysł na kaganiec <tak> Bisio zdecydowanie lepiej wygląda z kagańcem niż w kagańcu ;-) Aczkolwiek bez względu na wszystko jest on absolutnie przepiękny, przeuroczy i jedyny w swoim rodzaju :-D Od jego przepięknego pyszczka ciężko oderwać wzrok :love: :love: :love:
Neda

psy: Neda

Postprzez Kamil » 2011-05-16, 15:37

A po leśnych spacerach akcja szukaj w sierści dziada ]:->
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez annasm » 2011-05-16, 18:02

Poproszę o kolejny odcinek Waszych przygód - rewelka.
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez Apcik » 2011-05-16, 20:53

może byś zaczęła pisać dziennik albo przynajmniej tygodnik z przygodami Bisza ;> chętnych by się dużo znalazło do czytania :bugi:
Apcik
Moderator Działu

psy: Cezary

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-16, 21:58

Tak berneńsko bez kagańca wygląda, czyż nie? :-D

Oooo koszyczek wiklinowy! Nawet mam :mrgreen: Bisiek ma szansę zostania nosicielem :-P

Kamil, co Ty mi tu imputujesz? :mrgreen: Sprawdzę w Waszej galerii czy Jantar ma już murek wyściełany poduszkami i parasol chroniący przed niszczycielskimi dla włosów promieniami słonecznymi :-P

Apcik, nasz "dziennik" zamknięto by za niepoprawność polityczną tak modną obecnie jak nietolerancja :mrgreen: lub mowa nienawiści <hahaha> I jeszcze gdybyśmy zahaczyli o politykę to już tylko Kamczatka na nas czeka ;-) i walka z niedźwiedziem o gawrę, tudzież o wątrobę łosia. Nie wiem czy na Kamczatce żyję niedzwiedzie i łosie ale jeśli tam nie mieszkają to mają okazję zamieszkać <mysli>

PaniBisiowa napisał(a):Kaganiec nie taki straszny jak go malują :mrgreen: Jak widać bywa przydatny :-P Specjalnie nie musiałam uczyć go noszenia w paszczy bo on ma to tak z siebie, z głębi trzewi. Dostaje i niesie :->

Muszę poprawić mą pierdzimączkowość. Nie musiałam uczyć Bisza. Bo wyszło na to, że mamy bardzo inteligentny kaganiec :mrgreen: Prawie tak inteligentny jak proszek do prania.

Pozdrówki!
PaniBisiowa

Postprzez Boyowa » 2011-05-16, 22:28

O rany, myślałam ze to Bastek :mrgreen: obrazky/1750_1305397552.jpg
BISZ ile ty masz sierści :love: to pewnie dzięki tym maseczką błotnym <faja>
Boyowa

psy: Beastie Boy Majowy Skarbiec

Postprzez Hekate » 2011-05-17, 10:43

Biszu cudny, super patent noszenia kagańca, przynajmniej i pchol zajęty :lol:
Hekate

Postprzez KasiaT » 2011-05-17, 11:12

PaniBisiowa dawaj więcej opowiastek,bo bez nich poziom oleum znacznie mi spada <tak> -więc znowu proszę o więcej :mrgreen:
KasiaT

Postprzez kerovynn » 2011-05-17, 12:45

tak, i foty z koszyczkiem, a jak mu śliniak zawiążesz na głowie to nawet będzie Czerwony Bisz-turek <hahaha> <hahaha> <hahaha>
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez dorciaj » 2011-05-18, 08:27

Paula już widzę Bisza z koszyczkiem z hipermarketu w zębach :mrgreen: - przecież on jest nietuzinkowy... nie mów mi że z jakąś wikliną chcesz go pokazywać ;> :lol: :lol: :lol:

Orlando - Biszu - weź chłopie uzupełnij swój profil na http://swissdogsworld.pl/ - bo nawet twojej fotki Pańcia nie wrzuciła ]:->
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez KasiaT » 2011-05-31, 18:34

Halo,halo jest tu kto :?: Biszu co tam u Was,bo Twoja Pancia strasznie zaniedbała galeryjkę i spadłeś na koniec drugiej strony :!: -normalnie szok <krzyk> Uszczypnij swoją dwunożną opiekunkę niech coś może napisze :!:
KasiaT

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-31, 21:09

Ktoś o nas pamięta :-> Żyjemy, żyjemy – czasem bardziej, czasem mniej. Biszon dużo się relaksuje, bo strasznie gorąco za oknem. W sumie to się ślamazarzymy. Tak standardowo i dobitnie, żeby nie było, że z nas sportowcy.
Bisiek widział po raz pierwszy w życiu owce :love: Tzn. zauważył je dopiero gdy zaczęły beczeć. Wtedy się nadął - wróg w polu widzenia :-> Śliczne owieczki :love: Nie będę ukrywać tego, iż owcami zafascynowana byłam ja, a nie Bufozaur. Kiedyś będę mieć owieczki. Nie wiem kiedy, ale kiedyś na pewno. Już im imiona wymyśliłam. I może szkocką krowę Józefinę. To najpiękniejsza rasa krów na świecie.
Byliśmy oficjalnie prześwietlić łapiszcza (nawet wpis w rodowodzie ma ;-) ). Zdrowe. Najbardziej ucieszył mnie stan bioder, bo pewien ekhm… konował, chciał Biszka kroić ze względu na widzialną tylko dla niego dysplazję pieniężną. A że było to dawno i nie jest prawdziwe wyrzucamy ten incydent z pamięci.

Zwiedzałem ruiny zamku. Od dołu.
obrazek

Pies uciemiężony :->
obrazek

Iiii... Iiii.... Dam rade...
obrazek

Paprochy we włosach potargał wiatr.
obrazek