NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez Wydra » 2011-05-17, 12:49

Uważaj Kaśka bo Ty niedługo uczłowieczysz tę swoją parę książęcą <hahaha> <hahaha> nie mogę napatrzeć się na te piękne białe podkolanóweczki chłopaczka, zawsze tak schludnie wygląda <tak>
Wydra

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Neda » 2011-05-18, 06:08

Chyba zaczynam współczuć wetowi ;-) Ale za to Nefrunia będzie miała najlepszą opiekę, jaką można sobie wyobrazić. Zdaje się, ze w służbie zdrowa rzadko można na taką liczyć <uoee>
KasiaT napisał(a):...więc nawet na spacerach w dziwnych miejscach uważa żeby się zbytnio nie pobrudzić-esteta jeden :mrgreen:

:shock: Aha :shock:
Ja mam wrażenie, że moja sunia robi dokładnie na odwrót. Ostatnio tak pięknie padało, a ona zanurkowała w górce czarnej ziemi. Resztę można sobie wyobrazić ;-) Ciekawa jestem czy biała sierść może się trwale odbarwić? <haha>
Neda

psy: Neda

Postprzez dorciaj » 2011-05-18, 07:50

Kasiu doceniaj tego czyściocha <okok> - ja mam u siebie dwa przeciwieństwa - Fita, który zawsze wygląda jakby mu żabot i skarpety wybielili - i Arisa, który czysty jest tylko 5 minut po kąpieli :lol: :lol:

Warto książęcą parę dodać do katalogu bernów http://swissdogsworld.pl/ ;-)
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez daria » 2011-05-18, 09:34

Kasiu,para powalająca,skarpetusie cudne(strasznie mi się ta "wada"w umaszczeniu podoba)podkolanówki :love2:
Zanim zdecydowałam się na berna chciałam goldena jednak po przeczytaniu o uwielbieniu wszelakich kałuż,błotek,zdecydowałam się na berna(pisało że lubią wodę ale bez przesady)i co mam, berna który nie odpuści nawet maleńkiej kałużeńce,choćby łapką wdepnie,o panierkach już nie wspomnę,i za to też ją kocham,bycie brudaskiem daje jej szczęście :lol:
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez katty » 2011-05-18, 23:48

Piękny dwupak macie ,taki dwupak to marzenie :) bo zgrany z nich team :)
katty

psy: Katty (BPP)

Postprzez Romked » 2011-05-19, 16:00

Obelix fantastyczny! Wygląda super podczas biegu, a szczególnie podoba mi się w pozycji siad. Jest bardzo dostojny (to chyba właściwe słowo). Przypomina naszego Arsa poprzedniego miotu.
Romked

psy: Tetyda, Asteria, Nodik
Hodowla: Canis Magnus

Postprzez allam » 2011-05-20, 15:16

Kasiu, akurat ja nie należę do wielbicieli bernusiów, ale Twój "pet" skradł moje serce; czyścioch w skarpetkach cudny :-D
allam

Postprzez Tunia » 2011-05-20, 22:49

O nie, Orsi siostrzyczka do czyściochów nie należy. Dziś robia takie nasiadówki w bajorze, że po powrocie do domu musialam polewać ją konewką aby zmyć cale blocko :oczy:
Tunia

psy: Orsola

Postprzez Apcik » 2011-05-21, 14:35

aż się buźka sama w banana wykrzywia <haha> piękny dwupak, a Obelix rośnie wielki i okrąglutki 8-)
Apcik
Moderator Działu

psy: Cezary

Postprzez Neda » 2011-05-26, 06:44

A gdzie jakieś nowe fotki parki? Narobiłaś ochoty na Obelixika to teraz musisz zaspokoić ten "głód" ;-) A że piękna dama Nefra mu w niczym nie ustępuje to koniecznie obfotkuj dwupaczek :-D Mizianki dla psiunków <pies>
Neda

psy: Neda

Postprzez ruudzielec » 2011-05-26, 14:34

Katarzyno podanie musimy wystosunkować o kilka zdjątek? <cwaniak> ;) ;P Księciunio pewnie ma kilka centymetrów więcej, a my tego nie możemy oglądać :-D
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez 4mala » 2011-05-27, 19:33

Chciałam wzbudzić lekka zazdrość, bo właśnie miałam okazje wymiziać Obelixa, dostać soczystego buziaka od tego mega przystojniaka <hura> Jest po prostu cudowny :radocha2:
4mala

psy: Vector Szczęście Ty Moje

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-27, 20:25

Kasia chyba sprząta :mrgreen: Teraz pewnie poleruje dach <hahaha> ;-) i nie ma czasu na wrzucenie fotek ;-)
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Danka2208 » 2011-05-27, 21:19

Ja chyba zagiluje i zasmarkam <beczy> galerie jak nie bedzie zdjęć <cwaniak>
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez Wydra » 2011-05-27, 21:28

Ale to jest do niej nie podobne :shock: tyle dni bez fotek <załamka>
Chyba coś ważnego w jej życiu musiało się wydarzyć, że nie ma czasu na swoją ukochaną galerię ;) <cwaniak>
Kasiu to dla Ciebie <buzki>
Wydra

Postprzez 4mala » 2011-05-27, 22:05

Kasia pewnie szykuje dla naszej mafii grilla na jutro, bo wreszcie udało nam zgrać by była też Ula z Zenusiem ;-)
4mala

psy: Vector Szczęście Ty Moje

Postprzez umala » 2011-05-27, 22:28

Szykujemy się do poznania książęcej pary i mamy już lekką tremę. Tylko Zenuś nieświadomy jaki zaszczyt go czeka <mysli>
Dziękujemy za zaproszenie <juhu>
umala

psy: Zenit JR

Postprzez KasiaT » 2011-05-27, 22:47

No dobra chciałyście to macie ]:-> Najpierw popiszę ,a na koniec mojego wywodu wstawię fotki :mrgreen:

Wydra napisał(a):Uważaj Kaśka bo Ty niedługo uczłowieczysz tę swoją parę książęcą <hahaha>

Romka,jeżeli chodzi o uczłowieczenie,to już to dawno nastąpiło(jeżeli nie wierzysz,a nie jest to raczej trudne ,mój SZM mógłby na ten temat epistołę napisać),bo jak dzwonię do SZM to pytam czy dał im jeść,czy dał odżywkę,jakie były kupy i jakiego koloru,czy je mizia,czy śpią razem z nim ,czy nie jest im gorąco,czy wymienił im wodę i ile razy i tych czy jest o wiele więcej,a w pracy jak słyszą te moje pytania przez telefon zadawane SZM ,to Ci którzy nie wiedzą ,że chodzi o psiuty pytają się w jakim wieku mam dzieci,a ja zgodnie z prawdą odpowiadam,że córcia ma 10 m-cy,a synek 5 m-cy-no i wtedy zaczynają się gratulacje,że jaka ja laska po ciąży <hahaha>

Neda napisał(a):Chyba zaczynam współczuć wetowi ;-) Ale za to Nefrunia będzie miała najlepszą opiekę, jaką można sobie wyobrazić.

Weci ,którzy będą zajmować się Nefrą ,a ma ich być 3+anestezjolog,już sobie wspólczują i mówią mi,że takiego upierdliwca jak ja nigdy nie mieli :mrgreen:

dorciaj napisał(a):Kasiu doceniaj tego czyściocha <okok>

Doceniam i to bardzo,ale za to Nefra nadrabia za nich dwoje i z pedantki stała się prawdziwą świnką ;> A psiuty wprowadzę do katalogu w następnym tygodniu-obiecuję <tak>

daria napisał(a):Kasiu,para powalająca,skarpetusie cudne(strasznie mi się ta "wada"w umaszczeniu podoba)podkolanówki

Wiem,wiem(grunt to wrodzona skromność <juhu> )a u nas na bernolach wcale się nie znają i wszyscy twierdzą,że Obelix jest idealny,a Nefra ma za mało bieli :mrgreen: (a pewne nękające nas małżeństwo mieszkające w okolicach mojej pracy za małego proponuje już 5 tyś i głupki myślą,że ja się skuszę-a poszli won <tak> )

Romked napisał(a):Obelix fantastyczny! Wygląda super podczas biegu, a szczególnie podoba mi się w pozycji siad. Jest bardzo dostojny (to chyba właściwe słowo).

Apcik napisał(a):aż się buźka sama w banana wykrzywia <haha> piękny dwupak, a Obelix rośnie wielki i okrąglutki 8-)

Dziękuję,moja próżność została maksymalnie połechtana,i nie będę absolutnie temu zaprzeczać :)) ,bo mały jest CUDNY

allam napisał(a):Kasiu, akurat ja nie należę do wielbicieli bernusiów, ale Twój "pet" skradł moje serce; czyścioch w skarpetkach cudny :-D

On kradnie wszystkich serca,mała przylepa,kochany ślimolek-nawet osób,które zawsze mówiły,że nie lubią psów.A jest tak uroczy i milusi,że aż boli-moje małe kochane serduszko,mój pieszczoch najukochańszy,mój łóżeczkowy cieplutki kaloryferek,a jego petowatość i domisiowatość jest dla mnie tylko atutem <pies>

Neda napisał(a):A gdzie jakieś nowe fotki parki? Narobiłaś ochoty na Obelixika to teraz musisz zaspokoić ten "głód" ;-) A że piękna dama Nefra mu w niczym nie ustępuje to koniecznie obfotkuj dwupaczek :-D Mizianki dla psiunków <pies>

ruudzielec napisał(a):Katarzyno podanie musimy wystosunkować o kilka zdjątek? <cwaniak> ;) ;P Księciunio pewnie ma kilka centymetrów więcej, a my tego nie możemy oglądać :-D

zara,zara,nie pali się zara będą ;> jeszcze chwila cierpliwości ;>

PaniBisiowa napisał(a):Kasia chyba sprząta :mrgreen: Teraz pewnie poleruje dach <hahaha> ;-) i nie ma czasu na wrzucenie fotek ;-)

<hahaha> <hahaha> <hahaha> Mało się nie zejszczałam jak to przeczytałam,nie sprząta moja droga wcale bo nie,tylko leży kołami do góry,śpi i w między czasie łazi z psami po lasach :mrgreen:

Danka2208 napisał(a):Ja chyba zagiluje i zasmarkam <beczy> galerie jak nie bedzie zdjęć <cwaniak>
Wydra napisał(a):Ale to jest do niej nie podobne :shock: tyle dni bez fotek <załamka>
Chyba coś ważnego w jej życiu musiało się wydarzyć, że nie ma czasu na swoją ukochaną galerię ;) <cwaniak>
Kasiu to dla Ciebie <buzki>

Danka Ty się nie smarkaj,bo nie ma czego,gile wytrzyj ,albo wciągnij :radocha:,toć mówię,że zara będą (a widzisz jak ja pałam miłością ogromną do Twojego Frodzisława,to ty mi taaaak żałujesz,a ja już na pamięć znam Twoją galeryjkę)

Romciu podobne lub nie sama nie wiem,bo jestem bardzo krótko na forum,ale obiecuję poprawę(p.s.a o ważnych wydarzeniach na razie cicho sza niech się jeszcze bardziej wykluje :mrgreen: )

A teraz pochwalę się zapędami Nefry-a już myślałam,że zrobiła się z niej dama,a tu co pstro,myślał indyk o niedzieli,a w sobotę łep ucieli ;> :A więc sąsiadka zaprosiła mnie z psami na herbatkę i dodam,że to nie była nasza pierwsza wizyta tyle tylko,że wcześniej wszystko co mają żywe było w zimie w klatkach(kurki ozdobne,króliki,kaczki.bażanty) i jak Nefra wpadła i zobaczyła,że to wszystko chodzi luzem,to najpierw przeprowadziła atak na króliki robiąc z nich prawie pasztet,a później zagoniła kaczki do stawu <brawo> ,przyprawiając mnie prawie o zawał(bo wcześniej woda była dobra,ale tylko w misce),i zadowolona z siebie wyciągnięta prze zemnie siła z całą garścią w paszczy kaczych piór,a cieszyła się tak z tego jakby jej kto w kieszeń najsrał :oops: ,a ja przepraszałam,przepraszałam-a Obelix siedział i patrzył na Nefrę jak na kosmitę,nie rozumiejąc czym się tak podnieca :mrgreen:

4mala napisał(a):Chciałam wzbudzić lekka zazdrość, bo właśnie miałam okazje wymiziać Obelixa, dostać soczystego buziaka od tego mega przystojniaka <hura> Jest po prostu cudowny :radocha2:
[/quote]
Dziękuję Aniu za miłe pogaduchy,i za możliwość obejrzenia i miziania Waszego białaska-CUDNY CHŁOPAK <buzki> (jutro nadrobimy fotkowanie,bo dzisiaj z tego wszystkiego zapomniałam)
A dodam,że do Ani zabraliśmy tylko Obelixa,bo Nefra ma końcówkę cieczki-jednak Mały był tak przesiąknięty cipnymi zapachami Nefry,która została w domu,że Koksik tak go wytrykał(głowę,ogon,oczy),że na pewno padł jak zbity po takiej ilości seksu(dodam,że Vector też próbował,ale mój Obelix odszczeknął mu się tak,że aż się zdziwiłam,że on tak potrafi <mysli> )

No dobra a teraz fotki:I fotek nie będzie dzisiaj bo mi net nie chce ładować zdjęć,ale nic straconego,bo jutro to będzie dopiero rarytas ,bo nasza książęca para będzie gościła 4malę i umalę z psiutami-czyli mafiozów :radocha2: (więc fotorelacja na pewno będzie obszerna)
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez daria » 2011-05-27, 22:59

poczytałam <rotfl> a teraz bym chciała pooglądać <haha>
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Wydra » 2011-05-27, 23:03

Jak widzę mały szantażyk podziałał <tak> <hura> <hura>