Bero I z Jaszówki( vel Ares) -ma Ludzi którzy go pokochali

Szczęśliwe zakończenia - czyli udane adopcje

Moderatorzy: Aga-2, Milla

Re: Bero I z Jaszówki( vel Ares) -ma Ludzi którzy go pokoc

Postprzez Wydra » 2011-05-30, 21:08

Ty się nawet chłopaku nie spodziewasz co Oni knują :lol: :lol: :lol: myślę, że to białe to jest coś do tej pływającej budy <tak> a jak będzie gotowe to będziesz miał przechlapane ;) bo wtedy przyjdzie kolej na Ciebie.Bo nie wierzę w to , że kiedy Ci Duzi na pewien czas się do niej przeniosą to Ciebie zostawią w domu, na to nie licz <cwaniak> Już zawczasu magazynuj aviomarin <dokuczacz>
Wydra

Ostrzeżeń: 0

Postprzez ppp.j » 2011-05-31, 16:46

Tego Dużego zaakceptowałem zupełnie nawet czasami mu zawracam głowę gdy coś robi u siebie. A co chciał mieć mnie to ma.

Obrazek

Tylko Moją Panią omijam łukiem ale coraz mniejszym. Wymawia mi że daje mnie jeść a ja jestem taki niewdzięczny. Spokojnie na uznanie trzeba zasłużyć.
Na spacerze pełen luz. Najpierw pomyszkowałem po zaroślach, potem gonitwy z Czarkiem i Dużym. Jednak Ten Duży jest stanowczo za wolny. Potem luz się skończył i było kilka komend przypominających. Zupełnie nie wiem po co jak wszystko pamiętam. W domu do siebie pod schody i oczekiwanie na obiecane śniadanie.
Potem M-2 ale był taki upał że się wycofałem pod schody gdzie jest dużo chłodniej.

Obrazek

Nawet Duży przyznał mi rację, sam przerwał rąbanie drewna i schował się u siebie w gabinecie.
Tak bumelowałem do końca dnia.

Ares Bero the First.
ppp.j

psy: Bero, Czarek

Postprzez ewazoltowska » 2011-05-31, 19:36

a cóż ci Pańcia zrobiła ,że tak się jej boisz ? oj ten Twój Duży za dużo czasu ci poświęca dlatego nie doceniasz Pańci a co będzie jak Duży gdzieś przepadnie na kilka dni ?.Bero jesteś facetem a gdzie dobre wychowanie i szacunek dla kobiet ?popodgladaj Dużego jak się odnosi do Pani a ty zdobądź się na <pies> <pies> <pies> <pies> czy to takie trudne ?????? Bey.
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez ppp.j » 2011-06-01, 20:36

Rano na spacerze Czarek jak zwykle coś wywęszył.

Obrazek

Potem Ci Moi wyjechali do sklepu i podczas ich nieobecności przyjechał Dudek z Młodą Panią i dzieckiem. Młoda Pani stwierdziła że bardzo się zmieniłem i jestem zupełnie innym psem. Tylko nic mi nie mówcie o zmianach. Jest mi tu dobrze i nic nie będę zmieniał.
Jak wróciła Moja Pani to przywiozła każdemu z nas po wędzonym uchu na Dzień Dziecka (chyba powinno być szczeniaka). Podobno to smakołyki ale mnie nie zachwyciły.
Na spacerze południowym z Dudkiem postanowiliśmy rozpocząć szkolenie tych Dużych. Był okropny upał. Jak wyszliśmy z lasu i dalej mieliśmy iść asfaltową drogą to powiedzieliśmy nie i już.

Obrazek

Wyobraźcie sobie że zrozumieli i wrócili. Zawsze mówiłem że Mojego Dużego można wychować.

Ares Bero the First.
ppp.j

Postprzez Asia K.L. » 2011-06-01, 22:09

ty to jesteś specjalista od szkolenia :lol:
Asia K.L.

psy: Sabrina, Prima,Neri, Dafne, Bonnie, Brenda
Hodowla: Świat Czterech Łap

Postprzez Wydra » 2011-06-01, 22:49

Asia K.L. napisał(a):ty to jesteś specjalista od szkolenia :lol:

Ciekawe na jakich szkoleniach stał się takim fachowcem <cwaniak>
Wydra

Postprzez ppp.j » 2011-06-03, 16:03

Jak mówi Ten Duży czas sam przynosi najlepsze rozwiązania tylko należy dać mu szansę popracować. Dzisiaj w południe gdy Duży wołał mnie na spacer Moja Pani akurat była w łazience a ta jest naprzeciw mojego apartamentu pod schodami. Gdy ostrożnie wyłoniłem się na korytarz Moja Pani się poruszyła a ja w tył zwrot i do siebie. W tej szaleńczej rejteradzie potrąciłem miskę z suchym jedzeniem która zawsze stoi koło mojego posłania. Miska potoczyła się po kamiennej podłodze robiąc taki hałas spotęgowany latającymi granulkami suchego że moja odwaga nie wytrzymała i wycofałem się na z góry upatrzone pozycję czyli na taras. Spacer był typowy ale po powrocie do domu moja pamięć dawała mi znać że u mnie pod schodami może być „Złe”. To „Złe” jest dużo bardziej groźne od Mojej Pani i w ten sposób nagle polubiłem salon gdzie siedziała Moja Pani.

Obrazek
Obrazek

Ale najpewniej się czuję obok Dużego w jego gabinecie.

Obrazek
Obrazek

To posłanie czekało na mnie od początku ale pewniej czułem się pod schodami. Widzicie nikt mnie nie zmuszał do wyjścia spod schodów a czas wymyślił „Złe” i po kłopocie.

Ares Bero the First.
ppp.j

Postprzez Wydra » 2011-06-03, 18:38

Ale z Ciebie cwaniak :lol: Dobrze dedukujesz <tak> ciekawa jestem dokąd to Ciebie zaprowadzi <cwaniak> czy przypadkiem nie do czyjegoś łóżka :?: <luzik>
Wydra

Postprzez ppp.j » 2011-06-04, 20:20

Wczoraj “Złe” siedziało u mnie pod schodami do wieczora. Jak zrobiłem się śpiący to zebrałem w sobie całą odwagę i je wypędziłem. Tak więc dzisiaj od rana wszystko po staremu.
Wydra napisał(a):ciekawa jestem dokąd to Ciebie zaprowadzi <cwaniak> czy przypadkiem nie do czyjegoś łóżka :?: <luzik>

Jeśli tak to jeszcze nie szybko. Najpierw muszę pokonać wszystkie strachy: strach ogólny, schodowy, pierwszego i kolejnych schodków, podestu, półpiętra,górnych schodów i jeszcze wielu innych tak ukrytych że nawet Ten Duży nie był w stanie ich odkryć. Duży mówi że w sypialni czeka na mnie specjalny materac do spania więc chyba do łóżka mnie nie wpuszczą. Nie to nie, nie będę się wpraszał.

Ares Bero the First.
ppp.j

Postprzez allam » 2011-06-04, 23:24

ppp.j napisał(a): Nie to nie, nie będę się wpraszał.

Ares Bero the First.

:lol: :lol: :lol: Zarzekała się żaba błota :lol: :lol:
allam

Postprzez Wydra » 2011-06-04, 23:27

Pożyjemy, zobaczymy <tak> :]
Wydra

Postprzez daria » 2011-06-05, 00:05

Bern w łóżeczku,to jest to <haha>
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez dorciaj » 2011-06-05, 07:27

U Was zawsze wesoło :mrgreen: Uwielbiam tu zaglądać :-D Chciałabym znajdować dla naszych wszystkich podopiecznych takie domu <buja_w_oblokach>

Pozdrowionka dla wszystkich mieszkańców Jaszówki <papa>
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez ppp.j » 2011-06-05, 22:23

Dzisiaj Duży wstał bardzo wcześnie więc i spacer był przyspieszony. Na mój nos coś się święci ale jeszcze nie wiem co. Potem nazjeżdżało się tylu obcych jak nigdy. Coraz mniej mi się to podobało.

Obrazek

Obrazek

No i wreszcie się wydało. Duży wywiózł tę pływającą budę i sam zniknął na cały dzień. Dobrze że zabrał większość tych obcych no i mnie zostawił w domu. Mam nadzieję że z tym żeglowaniem mi się upiekło.

Ares Bero the First.
ppp.j

Postprzez allam » 2011-06-05, 22:30

Ale kokietujesz :-) przecież gołym okiem widać, że ciekawość cię zżera, jak tam jest. :-D
allam

Postprzez Wydra » 2011-06-05, 23:08

Nic się chłopie nie martw i na Ciebie przyjdzie kolej. :lol: :lol: :lol:
Wydra

Postprzez ppp.j » 2011-06-07, 13:36

Przez kilka dni były potworne upały więc wychodziłem z mojego lokum tylko na spacery. Dzisiaj ochłodziło się i Duży stwierdził że powinienem wyjść na ogród. Nie miałem zbytniej ochoty ale wiecie że On jak się uprze to ”nie ma pomiłuj”. Oni robili coś w ogrodzie a ja pałętałem się i zwiedzałem swoje jamy. W południe jak pili kawę to poczęstowali mnie ciastem. Duży był w szoku bo myślał że ja jestem niejadkiem a ja chap i po kawałku ciastka.
Potem poszli dalej do ogrodu a ja zostałem z Młoda Panią na tarasie.

Obrazek

Ciasto mi zasmakowało tylko miało jeden mankament. Było mało wydajne. Tak prawidłowo użyłem czasu przeszłego bo niestety nic nie zostało. Myślałem że Młoda Pani dawała mi to ciasto z dobrego serca ale okazało się że było to pełne wyrachowanie. Po prostu chciała bym popilnował jej dziecka. Tylko umieją mnie wykorzystywać.

Obrazek

Jak tak pilnowałem to Młoda Pani pięknie mnie wyczesała. Gdy Mały się wyspał to poszliśmy na spacer. Lubię te spacery bo prowadzą niezbyt trudnymi ale urozmaiconymi trasami.
Oczywiście musiałem poprawić fryzurę bo Ta Młoda zrobiła mi źle przedziałek.

Obrazek

A potem zupełnie się przeczesałem.

Obrazek

Ares Bero the First.
ppp.j

Postprzez daria » 2011-06-07, 21:51

:okok:
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez allam » 2011-06-07, 22:16

Bero, bądź wyrozumiały, Młoda siedzi w domu z dzieckiem, to nie wie, jakie fryzury są na topie <haha>
allam

Postprzez Wydra » 2011-06-07, 22:40

Nie powiem, że byłabym zadowolona z Twojego zachowania , gdybym to ja Cię czesała ;-) Kobieta się namęczyła a Ty nawet tego docenić nie potrafisz :lol: :lol:
Wydra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Już w nowych domach