kreska napisał(a):Nasuwa mi sie jeszcze takie pytanie w kwestii zalozenia klubu, w regulaminie ZK jest wyraznie napisane ze w ramach jednej rasy moze powstac tylko jeden klub akceptowany przez ZK, a taki juz istnieje jest to klub molosow i szwajcarskich psow pasterskich czy w takiej sytuacji ZK uzna nasz klub
saganka napisał(a):Kreska, madra z Ciebie kobieta, dobrze, ze jestes... Ja sie w tym wszystkim gubie...
kreska napisał(a):Nie wiem ile w koncu jest zebranych deklaracji klubowychi nie wiem jakie sa zapatrywania deklarujacych chec zalozenia klubu na stowarzyszenie
jesli pozytywne to mozna zalozyc stowarzyszenie z osobowoscia prawna dajaca duze mozliwosci dzialania, ktore bedzie zrzeszac klub bez osobowosci prawnej wymaganej przez ZK. Skladke ustalic jedna bez koniecznosci jej dublowania w przypadku osob zrzeszonych w klubie i placacych juz skladke do ZK, czyli osoby stowarzyszone i klubowicze placiliby jedna skladke w wysokosci np. 20-30zl. Dzieki takiemu rozwiazaniu udaloby sie osiagnac wszystkie zamierzone cele poniewaz stowarzyszenie moze byc samodzielne i dzialac rowniez "gospodarczo" dzieki czemu moze wspierac finansowo klub w dzialaniach, a klub bylby "reprezentantem" stowarzyszenia we wspolpracy z ZK
..
saganka napisał(a):Kreska, no wlasnie takie spotkanie proponowalam!
Cefreud napisał(a):ja na wystawy nie jeżdże,ale chętnie poczytam wieści z frontu
Powrót do Akcje na rzecz zwierząt
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości