petycja w sprawie r=r

Tu wstawiamy wątki odnośnie różnych akcji prozwierzęcych

Postprzez Kasia » 2007-08-09, 18:43

czyli jesli bedziemy stowarzyszeniem to działalnośc taka czy inną narzucamy sobie sami natomiast w oczach ZK wystepujemy jako pojedynczy członkowie ZK.jedynie inicjatywy, cele działania - ustalamy sobie niejako sami dla siebie
Kasia

Ostrzeżeń: 0

Postprzez saganka » 2007-08-09, 19:26

A jak bedziemy Klubem?
saganka

Postprzez Kasia » 2007-08-09, 19:59

jak będziemy Klubem ta sama inicjatywa bedzie postrzegana jak inicjatywa (niejako) jednostki (części) ZK - tyle ze jako Stowarzyszenie mamy mniej związane ręce ale i mniejsze pole działania a jako Klub mniejszą niezalezność ale hmmm jesli juz nas zauwazą to bedę powazniej trakotwac - to tak w duzym uproszczeniu ;-)
Kasia

Postprzez kreska » 2007-08-10, 13:00

Nie wiem ile w koncu jest zebranych deklaracji klubowych :?: i nie wiem jakie sa zapatrywania deklarujacych chec zalozenia klubu na stowarzyszenie :?: jesli pozytywne to mozna zalozyc stowarzyszenie z osobowoscia prawna dajaca duze mozliwosci dzialania, ktore bedzie zrzeszac klub bez osobowosci prawnej wymaganej przez ZK. Skladke ustalic jedna bez koniecznosci jej dublowania w przypadku osob zrzeszonych w klubie i placacych juz skladke do ZK, czyli osoby stowarzyszone i klubowicze placiliby jedna skladke w wysokosci np. 20-30zl. Dzieki takiemu rozwiazaniu udaloby sie osiagnac wszystkie zamierzone cele poniewaz stowarzyszenie moze byc samodzielne i dzialac rowniez "gospodarczo" dzieki czemu moze wspierac finansowo klub w dzialaniach, a klub bylby "reprezentantem" stowarzyszenia we wspolpracy z ZK ;-).
Nasuwa mi sie jeszcze takie pytanie w kwestii zalozenia klubu, w regulaminie ZK jest wyraznie napisane ze w ramach jednej rasy moze powstac tylko jeden klub akceptowany przez ZK, a taki juz istnieje jest to klub molosow i szwajcarskich psow pasterskich :roll: czy w takiej sytuacji ZK uzna nasz klub :?: :roll:
pozdr...
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez saganka » 2007-08-10, 13:04

Kreska, madra z Ciebie kobieta, dobrze, ze jestes... Ja sie w tym wszystkim gubie...
saganka

Postprzez kreska » 2007-08-10, 13:21

kreska napisał(a):Nasuwa mi sie jeszcze takie pytanie w kwestii zalozenia klubu, w regulaminie ZK jest wyraznie napisane ze w ramach jednej rasy moze powstac tylko jeden klub akceptowany przez ZK, a taki juz istnieje jest to klub molosow i szwajcarskich psow pasterskich czy w takiej sytuacji ZK uzna nasz klub

juz sobie sama odpowiem na to pytanie :mrgreen: analizujac kluby na stronie ZK wynika ze w obrebie jednej rasy moze byc klub z wladzami wybieralnymi i klub zarzadu glownego ZK, a molosy sa ta druga forma wiec z uznaniem naszego nie powinno byc problemu :-D
saganka napisał(a):Kreska, madra z Ciebie kobieta, dobrze, ze jestes... Ja sie w tym wszystkim gubie...

oj wszyscy sie gubia mysle ze w ZK tez sie kilka osob zagubilo ;-)
Ale jak dalej bedzie takie zainteresowanie tematem stowarzyszenia/klub, to nawet jakbysmy byli najmadrzejsi i super zorientowani to bez zaangazowania nie ruszymy z miejsca ;-)
pozdr...
kreska

Postprzez saganka » 2007-08-10, 13:45

kreska napisał(a):Nie wiem ile w koncu jest zebranych deklaracji klubowych :?: i nie wiem jakie sa zapatrywania deklarujacych chec zalozenia klubu na stowarzyszenie :?: jesli pozytywne to mozna zalozyc stowarzyszenie z osobowoscia prawna dajaca duze mozliwosci dzialania, ktore bedzie zrzeszac klub bez osobowosci prawnej wymaganej przez ZK. Skladke ustalic jedna bez koniecznosci jej dublowania w przypadku osob zrzeszonych w klubie i placacych juz skladke do ZK, czyli osoby stowarzyszone i klubowicze placiliby jedna skladke w wysokosci np. 20-30zl. Dzieki takiemu rozwiazaniu udaloby sie osiagnac wszystkie zamierzone cele poniewaz stowarzyszenie moze byc samodzielne i dzialac rowniez "gospodarczo" dzieki czemu moze wspierac finansowo klub w dzialaniach, a klub bylby "reprezentantem" stowarzyszenia we wspolpracy z ZK ;-)..

Dla mnie to jest bardzo dobre rozwiazanie.. Nie zwiazujmy sobie rak zupelnie , dzieki temu do stowarzyszenia beda mogly nalezec tez osoby niechcace nalezec do Zk (dobrze zrozumialam? istnieje taka mozliwosc?). Jesli bedziemy zupelnie zaleni od ZK to troche czarno to widze, bo jesli dzialaja tak jak oddzial w Warszawie.... Na rodowod Bruna czekam rok i go wciaz nie ma, ba! zaginal w boju, bo Pani twierdzi, ze skoro zaplacony, to na pewno wyslany... A nie sprawdzila.. Tak wiec jak mamy liczyc na tego typu osoby, to dzieki!
saganka

Postprzez Zuzanda » 2007-08-10, 14:33

Jestem jak najbardziej za stowarzyszeniem. Daje więcej możliwości dzialania , propagowania, zrzeszania ludzi z Zk i z poza.
W kotach kazda rasa ma klub-stowarzyszenie, gdzie niezależnie od przynależności do Związku Kociego ( w moim wypadku Felis Polonia ) - należe do klubu kota syberyjskiego . Tam obowiązują w kwestii hodowlanej te same przepisy co w zwiazku kocim a na potrzeby członkow sibi club sa one nawet bardziej rygorystyczne. Jest duza baza danych o kotach ,kocietach , hodowlach itp. Oplacam skladke roczna 50zl (niezależnie od zw. kociego) i za to mam miedzy innymi pełen serwis internetowy.
Przystąpienie do takiego klubu ,gdzie uważa się za w pewien sposob wyróznienie nastepuje po rekomendacji 2 czlonkow z rocznym starzem :mrgreen: :mrgreen:
dla chętnych zapraszam do obejrzenia jak to dziala i wygląda.
www.sibcatclub.pl
Zuzanda

psy: Laponia ,Tomek(*) ,Bleki
Hodowla: Black Velvet

Postprzez bea » 2007-08-11, 10:59

Ja jestem za stowarzyszeniem klubem .Z tego co wiem-deklaracji było ok 100,ale trzeba je zweryfikować ,bo część ludzi nie jest juz zainteresowana,a duza część /niestety trzeba się z tym liczyc /nie bedzie zainteresowana forma stowarzyszenia.Sama nie wiem moze trzeba zacząć od formy najprostszej ,a ewentualnie jeżeli uda sie myśleć o dalszych przekształceniach.Mozemy wtedy pójśc albo w Klub albo Stowarzyszenie z formą prawna.Nie wiem czy deklaracje od Ani RE trafiły do Olgi,bo były jakies kłopoty,prosiłam Zuzę,by ewentualnie je przejeła jak jest nie wiem,bo dopiero przywrócono mi łaczność ze światem,ale Olga wróciła z wojaży więc sie pewno odezwie.Ps.wplyw na związek o tyle mozemy mieć ,ze możemy organizowac wspólne akcje pisania wniosków naszych zrzeszonych czlonkow wystepując w konkretnych sprawach do ZK
bea

Postprzez saganka » 2007-08-14, 18:20

Zobaczcie to, no przeciez mnie szczysci!!!! http://naszepsiakii.ovh.org/index1.htm

Zobaczcie to "Mozliwosc negocjacji cen przy zakupie hurtem". O matko z corka!!! :evil:
saganka

Postprzez Marta i Cera » 2007-08-14, 18:48

Ale numer to moje okolice :evil: Nic nie słyszałam o takiej hodoffffli.Może Kasia Szam coś będzie wiedzieć ona jest z Rzeszowa.Ale przegięcie nie moge tego pojąć :shock: :roll: :evil:
Marta i Cera

psy: Karolina Psy i My - Cera

Postprzez Cefreud » 2007-08-14, 19:00

widzieliscie przegląd ras? Chicułała? :evil: :evil: :evil:
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez Szam » 2007-08-14, 21:02

To chyba handlarz z Bratkowic :(
Niestety nie pierwszy i nie ostatni :(
Szam

psy: Jamajka, Lulu, Hummer, Gina & aussiki

Postprzez Ania Gd » 2007-08-15, 16:11

Są z Leżajska.
Ania Gd

Postprzez agares22 » 2007-08-15, 21:31

jejku jestem oszolomiona! Czegos takiego to jeszcze nie widzialam! Czy nie mozna go podac do zwiazku ????? To jest PSEUDOHURTOWANIA! :shock: :shock: :shock:
agares22

Postprzez kreska » 2007-08-16, 11:33

Sa bez rodowodu to chyba zwiazek sie nimi nie zainteresuje bo swojego zwiazkowego "podworka" nie umie kontrolowac :roll:
Ale mozna im zawsze naslac jakos kontrole z TOZ-u lub z urzedu skarbowego :mrgreen: ta druga instytucja dziala dosc sprawnie w przypadku "donosu" ale nie pomoze na bezmyslnosc tych ludzi a bedzie jedynie "zlosliwoscia" bijaca ich po kieszeni :roll:

A w kwestii stowarzyszenia-klubu to moze bysmy sie spotkali w grupie osob zainteresowanych jakos na lub po wystawie klubowej i omowili "kroki" zwiazane z zalozeniem :?:

pozdr...
kreska

Postprzez Cefreud » 2007-08-16, 12:24

ja na wystawy nie jeżdże,ale chętnie poczytam wieści z frontu :-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez saganka » 2007-08-16, 12:35

Kreska, no wlasnie takie spotkanie proponowalam! Ja bede, chetnie sie spotkam.
saganka

Postprzez kreska » 2007-08-16, 15:08

saganka napisał(a):Kreska, no wlasnie takie spotkanie proponowalam!

Wiem ale liczylam ze moze sie uda korespondecyjnie kilka spraw omowic a na wystawie przejdziemy do konkretow, ale sie chyba przeliczylam ;-)
Ja zglosilam juz Late i 8-9.09 jestesmy :-D jesli sunia "wytnie" mi jakis numer ;-) a beda chetni to przyjade pogadac :-D
Cefreud napisał(a):ja na wystawy nie jeżdże,ale chętnie poczytam wieści z frontu

przygotujemy obszerne sprawozdanie z "zebrania" ;-)
pozdr...
kreska

Postprzez Koko » 2007-08-16, 22:04

Cefreud napisał(a):widzieliscie przegląd ras? Chicułała? :evil: :evil: :evil:

Przecież wygląda jak "Chicułała".
Czepiasz się... :-P
Koko

psy: [*] Elita Czereda Kusego ♀, Astra - też ♀

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcje na rzecz zwierząt