NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez KasiaT » 2011-08-06, 22:41

kerovynn napisał(a):No wiesz Kasia <mysli> teoretycznie Ci wierzę, z tymi latającymi wiórami i ADHD, ale ....
...fotki zdecydowanie temu przeczą!!!! <juhu> <juhu> <juhu> <hahaha> <hahaha> <hahaha>
No chyba, ze fociłaś cudze berny <tak> <tak> bo tak sobie patrze i patrzę a patrzę...a tu sama słodycz, spokój, przytulność...
może doły w ogrodzie kopie po nocach SZM - sfrustrowany :ojoj: nieposiadaniem psa? :roll:
;-) :-D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ta...wiem,że fotki temu przeczą ,bo robione są przez mojego SZM późnym wieczorem,a moje czorty są po kilkugodzinnym spacerze leśnym-więc padają wtedy jak nieżywe na kanapie i nabierają siły na następny dzień,a w ich małych główkach rodzą się wtedy nowe plany zagłady ogródka,kotów sąsiadów i włażenia mi na głowę :mrgreen:
A widzisz mój SZM mówi,ze to na pewno ja kopie te doły z nudów,a tym samym żeby i on po powrocie z pracy nie czuł się zbędny i miał co robić przy domu :mrgreen:

Neda napisał(a):No wyglądają na misiowate przytulasy wylegujące się na kanapie :-D Takie aniołeczki ;)
Ja poproszę fotki tych aranżacji ogrodowych... może jakieś inspiracje będę czerpać ;) A tych grzybowych lasów to szczerze zazdroszczę... u mnie dookoła tylko pola ;) Ale zachciało się wyprowadzać z miasta to teraz mam :-D

Ta...aniołeczki-a mi się raczej wydaje,że dzieci belzebuba :mrgreen: Aniołeczkami staja się dopiero po co
najmniej 5 h spaceru dziennie,upodlaniu do granic możliwości ogrodu i wypatroszeniu co najmniej 4 pluszków ;> Więc tak,po tym jak padają i puszczają bąkale i rozlegają się chrapaki to można je wtedy nazwać aniołeczkami :mrgreen:
A z grzybami ,to faktycznie jest u nas ich zatrzęsienie-więc przy okazji wybiegania moich psowatych po lesię,to ja sama w tym czasie zbieram grzyby-i mam już zamrożonych 8 kg kurek i zrobionych z takiej samej ilości marynat (z kurek)

ani@ napisał(a):Wesoło u Was na całego :mrgreen:

grzeczniutko to one tak dla zmyłki przez chwilkę siedzą na kanapie ;-)

No chociaż Ty jedna mnie rozumiesz <haha>

jbeata napisał(a):Fruśka piękna dziewuszka :-) Obelix już taki wielki chop, takie grzeczne <pies> ...aż nie chce się wierzyć w to co o nich piszesz <mysli>
My też już nie długo będziemy spacerować z naszymi suczętami po lasach...mam nadzieję.

Frunia jest cudna,piękna ,śliczniasta :love: -sama o wiem i dziękuję(grunt to wrodzona skromność :radocha: ),a "mały"Obelix wzrostem dogonił już 'siostrzyczkę"-tyle tylko,że jest jeszcze krótszy i drobniejszy i wygląda jak młody żyraf :mrgreen:
Życzę z całego serca możliwości bliskiego sąsiedztwa lasu,bo to najlepsze miejsce spacerowe,jakie można sobie wymarzyć <tak>

Justynka napisał(a):Psiury przepiękne :-D Obelix tak wyrósł ..chętnie zobaczyłabym fotkę tego przystojniaka w pełnej okazałości, ciekawa jestem czy już przerósł Nefrę ;>
Futrzaka z ADHD to ja też mam i z pewnością mogę stwierdzić, że to schorzenie nie wyklucza bycia super słodkim, kochanym misiem przytulaskiem :mrgreen: wręcz nasila :mrgreen:

Jak na razie jak wychodzę z nimi na spacery to nie mam jak zabrać ze sobą aparatu-bo w jednej ręce mam koszyk na grzyby,a w drugiej trzymam smaczki,smycze-ale za jakiś czas postaram się uwiecznić młodego żyrafa :mrgreen:
A widzisz ja też się z tym zgodzę,że im większy ADHD,tym prztulaśność wzrasta <tak>

julka213 napisał(a):Ale słodziutkie miśki kanapowce <hahaha> :love2:

dominikrac napisał(a): a Obelix napewno nie jest mniejszy od braciszka no i za chwilę przerośnie Nefrunię

ta...misie kanapowce,które czasami to zakochałyby na śmierć :mrgreen:
A faktycznie,to Obelix jest już równy z Nefrą-dopiero dzisiaj to zauważyłam,bo do tej pory to cały czas był dla mnie małym pieseczkiem <tak>

PaniBisiowa napisał(a):Właśnie widać to ADHD 8-) Kurczak nadal ma głowę ;-) Sympatycznie macie. Pozdrówki!

Kurczak,to już wiele głów stracił-i to jest cioteczno- cioteczny ze strony dziadka po babce potomek tego pierwszego i na pewno nie ostatniego :mrgreen: -teraz zabawki starczają dosłownie na chwilę,ale obecnie szczególnie u Nefry w modzie są żywe egzemplarze-i tak np jak wleciała do sąsiadów to przetrąciła porządnie ich kaczkę,która niestety dokonała wtedy żywota(a moim przeprosinom nie było końca)i zrobiła to z pełną satysfakcją i ślicznym berneńskim uśmiechem,a koty sąsiadów,które do tej pory były jej przyjaciółmi ,to obecnie uskuteczniane są na nie nieustanne polowania :mrgreen:
KasiaT

Ostrzeżeń: 0
psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez kerovynn » 2011-08-07, 10:06

KasiaT napisał(a):A widzisz ja też się z tym zgodzę,że im większy ADHD,tym przytulaśność wzrasta <tak>

Po doświadczeniach z Robinem tez się z tym zgadzam. Wszystkie nasze psy razem wzięte nie narobiły tylu psot i szkód co młody ale też żaden nie był aż tak nachalnie przytulny jak ten szalony ogr.
Kasia, niezmienne zazdraszczam lasu "pod nosem" i czekam z utęsknieniem na spacerowe fotki Twoich aniołków :-D :-D .
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez annasm » 2011-08-08, 12:26

"Aniołeczki" na kanapie super!
Gratulacje!
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez KasiaT » 2011-08-08, 20:39

Dzisiaj zamiast kosza na grzyby zabrałam aparat <tak> (jednak jutro będę musiała nadrobić zbieractwo-bo grzybów jest u nas zatrzęsienie).Oczywiście moje aniołeczki ]:-> kanapowe zaczęły odczuwać dopiero zmęczenie po 3,5 h spaceru i marudzić,że już pora do domu ostentacyjnie włażąc mi pod nogi i dając znać ,że już czas powrotu :mrgreen:

Moje aniołeczki w akcji ,od razu zabierają się do tochmolenia po wyjściu poza teren posesji-ale ja osobiście wolę ich utytłanie w piachu i błocie niż dzikie latanie po domu
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
obrazek
obrazek

Żyraf Obelix
obrazek
obrazek

Moje cudeńka śliczności-słodkości
obrazek
obrazek
obrazek

Pancia znalazłem kurki,zrywasz czy ja mam je zjeść-nie wiem skąd u Obelixa ta umiejętność,ale skubany jest niezłym detektorem grzybowym-jak znajdzie jakiegoś to drze japę do tej pory,aż do niego podejdę i go pochwalę ,i oczywiście czeka aż zerwę cudo,które znalazł-więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądają nasze spacery ]:-> (czasami się zastanawiam skąd się u niego to wzięło-ja mu tylko raz pokazałam i dałam poniuchać jadalnego grzyba,a on od tej pory pomaga mi zbierać -więc w lesie non stop rozlega się jazgot -dobrze,że chociaż jak mówię,że dosyć wracamy do domu,to przestaje szukać)
obrazek

Fruśka-Nefruśka
obrazek
obrazek

Dowód mnogości darów natury
obrazek
KasiaT

Postprzez kerovynn » 2011-08-08, 22:00

Jeżu, ale się naogladałam :radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2: Nefra na którejś fotce ma bajeczny wytrzeszcz oczu - jakby ją co zadziwiło :-D :-D :-D :-D , za to Zyrafek ma boooooooskie skarpetusie. Te łapki przez to takie subtelne i delikatne :love2: :love2: :love2: :love2: :love2: .
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez ani@ » 2011-08-08, 22:37

Obelisia na trufle podszkol ;-)

Masz śliczne tricolorki dwa :-D
ani@

Postprzez gosiakds » 2011-08-09, 07:14

Super dwupaczek :-D Z Nefry śliiiczna sunia <tak> Obelix też jak na pana psa przystało niezły kawaler :]
gosiakds

psy: Shanga, Dżunga & Miracle
Hodowla: Magia Berna

Postprzez saba&mlis » 2011-08-09, 08:12

Co sie stalo z malym szczeniaczkiem Obelixem??? podmienili <cwaniak>
obrazek
piekne sa te blizniaki <buzki>
obrazek
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez baksak » 2011-08-09, 09:56

KasiaT napisał(a):(...) Pancia znalazłem kurki,zrywasz czy ja mam je zjeść-nie wiem skąd u Obelixa ta umiejętność,ale skubany jest niezłym detektorem grzybowym-jak znajdzie jakiegoś to drze japę do tej pory,aż do niego podejdę i go pochwalę ,i oczywiście czeka aż zerwę cudo,które znalazł-więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądają nasze spacery ]:-> (czasami się zastanawiam skąd się u niego to wzięło-ja mu tylko raz pokazałam i dałam poniuchać jadalnego grzyba,a on od tej pory pomaga mi zbierać -więc w lesie non stop rozlega się jazgot -dobrze,że chociaż jak mówię,że dosyć wracamy do domu,to przestaje szukać) (...)

Rewelacja! <haha> <haha> <haha>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez Wydra » 2011-08-09, 22:03

To ja już teraz wiem skąd Ty masz tyle grzybów, że aż na bazarek wystawiasz.Ty po prostu małolaty wykorzystujesz do roboty, oj nieładnie, nieładnie :nonono: ;)
Wydra

Postprzez jbeata » 2011-08-09, 22:15

Kasiu, zabawa w "szukaj" strasznie podnieca moje baby, więc nie dziwię się że Obelix lubi to :-D jest Twoim przewodnikiem...poszukiwaczem...i czuje że ma zadanie do wykonania. To jest super piesio <brawo>
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez Neda » 2011-08-10, 22:03

No no :) Psiuny hasają aż się kurzy ;) I na tymże właśnie zdjęciu Obelix jest w jakiejś przedziwnej pozycji :radocha: Dosłownie szaleje na złamanie karku :-D Czuję się odrobinkę przekonana, że to może jednak nie takie aniołeczki ]:->
Neda

psy: Neda

Postprzez Elmo » 2011-08-11, 22:25

Obelix- jesteś boski <hahaha> <hahaha> <hahaha>
A Nefra- jaka księżniczka. Nawet podczas gonitwy z małolatem :love2:
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez Justyna.Sz » 2011-08-11, 23:14

Kasiu nadrobiłam trochę zaległości w Waszej galerii! Gratulacje z powodu powiększenia rodzinki ;-) A Twoje kanapowe aniołeczki superowe <buja_w_oblokach> Z Obelixa wieelkie psisko rośnie, Nefra niezmiennie piękna :-)
Justyna.Sz

psy: Oti Kropelka, Baccara BV, Cayenne Bakoti
Hodowla: Bakoti

Postprzez Majszczur » 2011-08-11, 23:56

Nadrobiłam zaległości i... mogę wreszcie spuścić z wentyla, bez obawy, że się uduszę - gratulowałam Ci już nieoficjalnie "w drugim obiegu" ;-) to i wreszcie oficjalnie mogę - rośnij duża okrąglutka :mrgreen: <okok> :mrgreen: <okok>

Okoliczności natury macie boskie, mam wrażenie że nawet mech jest u Was bardziej zielony niż mchy znane mi z autopsji. Mam Cię w podejrzeniu, że te kurki i inne ptactwo to sama w takiej ilości wtykasz w poszycie przed klaśnięciem migawki aparatu :P

Poza sugerowanym przez kerovynn kursem PND koniecznie wyślij futra na szkolenie z zakresu wyniuchiwania trufli, zbijesz majątek, a w najgorszym wypadku będziesz miała kupę kasy na psie gadżety :mrgreen:

Foty jak i modele jak zwykle psiecudne, smakowite i optymistyczne. Super <tak>
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez KasiaT » 2011-08-12, 11:26

kerovynn napisał(a): Zyrafek ma boooooooskie skarpetusie. Te łapki przez to takie subtelne i delikatne :love2: :love2: :love2: :love2: :love2: .

Z tą delikatnością to bym polemizowała i to bardzo-bo jak mnie budzi z rana wskakując centralnie na głowę i waląc "delikatną"łapką po facjacie,to nie wiem czy można to nazwać subtelnością-no chyba,że ćwiczy moją twarz przed starzeniem zadając jej coraz to nowe bodźce i próbując tym samym zwiększyć produkcję kolagenu :mrgreen:

ani@ napisał(a):Obelisia na trufle podszkol ;-)

jbeata napisał(a):Kasiu, zabawa w "szukaj" strasznie podnieca moje baby, więc nie dziwię się że Obelix lubi to :-D jest Twoim przewodnikiem...poszukiwaczem...i czuje że ma zadanie do wykonania. To jest super piesio <brawo>

Też już o tym myślałam,tyle tylko,że ten mój niuchacz grzybowy potrafi oprócz tego,że znaleźć kurki,to jak ja zbyt późo podejdę ,to połowę wtryndoli wszystkożerna bestia :mrgreen: -a dopóki sprawia mu to przyjemność i radość i ma chęci(chociaż nie zawsze)do współpracy,to dzięki temu nazbierałam już 10 kg kurek,które mam zamrożone i z 8 kg mam zrobione marynaty-a tak żeby nie on zapewne miałabym połowę tej ilości lub jeszcze mniej <tak>

saba&mlis napisał(a):Co sie stalo z malym szczeniaczkiem Obelixem??? podmienili <cwaniak>

Ze szczeniaczka robi się już pomału Pan Pies,tyle tylko,że w zachowaniu nic się nie zmienia-dalej jest misiem przytulaskiem z ADHD dla równowagi :mrgreen:

Wydra napisał(a):To ja już teraz wiem skąd Ty masz tyle grzybów, że aż na bazarek wystawiasz.Ty po prostu małolaty wykorzystujesz do roboty, oj nieładnie, nieładnie :nonono: ;)

Moja droga nie małolaty tylko małolata-bo Nefra jest zbyt dumna na to ,aby zniżyć się do takiego poziomu i kalać swoją osobę tym durnym zajęciem ,jakim jest zbieranie tych dziwactw rosnących w lesie(no chyba ,że byłyby to malinki,jagody lub poziomki) :mrgreen: A Obelix niech się trochę poczuwa do obowiązku i niech wie,że mężczyzna powinien umieć zadbać o dom i spełniać zachcianki panci :mrgreen:

Neda napisał(a):No no :) Psiuny hasają aż się kurzy ;) I na tymże właśnie zdjęciu Obelix jest w jakiejś przedziwnej pozycji :radocha: Dosłownie szaleje na złamanie karku :-D Czuję się odrobinkę przekonana, że to może jednak nie takie aniołeczki ]:->

Tak jak pisałam,aniołeczkami są wtedy gdy śpią,puszczają bąkale i dają po chrapakach :mrgreen: ,bo jak tego nie robią to tłuką się non stop;kopią ogromne doły pod "fundament basenu"-tyle tylko,że za każdym razem w innym miejscu;przeprowadzają zagładę tujek;opracowują nowy plan zniewolenia i przegonienia kotów sąsiadów;a Nefra na każdym spacerze próbuje włamać się do sąsiadów w celu zrobienia potrawki z kur,kaczek lub bażantów :mrgreen:

Majszczur napisał(a):Nadrobiłam zaległości i... mogę wreszcie spuścić z wentyla, bez obawy, że się uduszę - gratulowałam Ci już nieoficjalnie "w drugim obiegu" ;-) to i wreszcie oficjalnie mogę - rośnij duża okrąglutka :mrgreen: <okok> :mrgreen: <okok>

Okoliczności natury macie boskie, mam wrażenie że nawet mech jest u Was bardziej zielony niż mchy znane mi z autopsji. Mam Cię w podejrzeniu, że te kurki i inne ptactwo to sama w takiej ilości wtykasz w poszycie przed klaśnięciem migawki aparatu :P

Dziękuję bardzo za gratulacje,a co do rośnięcia ,to jak tak dalej pójdzie to ze swoich już dawno zapomnianych 48-49 kg dobiję do 70 kg-i już niedługo łatwiej będzie mnie przeskoczyć jak obejść :mrgreen:
A co do kolorów natury,to faktycznie w realu mech jest tak zielony,że aż oczy bolą i czasami wydaje mi się łażąc po lesie,że osoby piszące bajki czerpią inspiracje właśnie z takich miejsc <tak>
Uwierz mi,że w związku z tym,że piękną jesień mieliśmy tego lata :mrgreen: i w lasach jest mokro,to nawet blaszczatemu trudno by było nie potknąć się o grzyby :mrgreen:

Justyna.Sz napisał(a):Kasiu nadrobiłam trochę zaległości w Waszej galerii! Gratulacje z powodu powiększenia rodzinki ;-) A Twoje kanapowe aniołeczki superowe <buja_w_oblokach> Z Obelixa wieelkie psisko rośnie, Nefra niezmiennie piękna :-)

Oj z Nefrą to mam ogromny problem,ale mam nadzieję,że dojdzie do formy i znowu będzie bić urodą po oczach-bo jak na razie to wygląda jak wypierdek mamuci(może nie widać tego na zdjęciach ,ale tak jest).
Ostatnio bujam się z nią po różnych wetach,i w ostrym wkur...-bo u nas w całej północno-wschodniej Polsce,ogromnym makroregionie,mieście wojewódzkim nie ma możliwości zrobienia pełnych bada analitycznych z krwi i musiałam ją posłać do laboratorium w Niemczech i teraz od wczoraj czekam na wyniki,żeby wiedzieć co am dalej robić <stres> -może wtedy popiszę o tym co podejrzewam.......i jak to wszystko wygląda(bo bujam się z nią już miesiąc i jak na razie jestem w :dupcia: i muszę sama szukać co jej może być ,bo weci to temat rzeka-przynajmniej u nas)
KasiaT

Postprzez Bijou » 2011-08-13, 09:47

Księciunio rośnie na wielkiego księcia, a Nefrunia przy nim rozkwita ;-)
Śliczności :love:
Bijou

Postprzez anula » 2011-08-13, 12:17

Tak mnie już ciągnie do lasu jak wilka ;-) póki co maluchy trzymają mnie przy domu, dziś zabraliśmy landki na poligonowy spacerek, oczywiście bez aparatu <bezrady2> . Strasznie mi tego brakowało.
Kasiu a mogę się uśmiechnąć o przepis na marynowane kurki? Dotąd tylko je smażyłam, a jest akurat urodzaj i może uda mi się w poniedziałek pojechać z Junką na grzyby. Wprawdzie Junka nie Obelix, ale przynajmniej nie mam pietra sama łazić po lesie, a bardzo mi się przyda taki spacerek. :]
Miziańce dla dwupaka. :mrgreen:
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez katty » 2011-08-13, 23:56

Już dawno tu nie zaglądałam ,bo miałam przerwe wakacyjną :mrgreen: ....
Piękne są twoje bernolki ,a Obelixa to ja nie poznałam - on bardzo wydoroślał i już widać ,że będzie masywnym psem -takie mam wrażenie :-D :love: . Nefra jest cuudowna i razem z Obelixem stanowią świetny team <tak> . Szkoda ,że w moim rejonie nie ma jeszcze grzybów :-/ - bo uwielbiam zbierać.
katty

psy: Katty (BPP)

Postprzez Marszal » 2011-08-14, 09:08

Kasiu, z całego serca Ci GRATULUJĘ, bernomianiaczek nich się zdrowo rozwija i powiem Ci tak, Kasiu malutka, rośnij pięknie okrąglutka. <buzki> :-D

A duecik masz przepiękny :love: :okok:
Marszal

psy: Maks

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków