Śląsk wita:)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Śląsk wita:)

Postprzez Zabrzanka » 2011-09-05, 10:48

Witam serdecznie, po długiej lekturze wątku o Entlebucherach postanowiłam się w końcu przywitać:)
Moja przygoda z Entlikami dopiero zacznie się na wiosnę kiedy to w końcu do mojego domu przybędzie suczka Entliczka <hura>
Jak narazie jestem na etapie ogólnego rozeznania i przygotowań na przybycie psiura:) Hodowla juz prawie wybrana, psie przedszkole również, a obecnie "studiuję" literaturę "psią" :-D Chcę być dobrze przygotowana i wiedzieć jak najwięcej. Tak poza tym umilam sobie ten czas oczekiwań na wyborze karmy, oglądania obróżek ,oglądania C. Milana, obmyślania metod szkolenia ( np. gwizdek, kliker itp rzeczy :-) ) Jakby można było przyspieszyć czas... :-D
Pozdrawiam Ela
Zabrzanka

Ostrzeżeń: 0
psy: Entlebucher Diego [*]

Re: Śląsk wita:)

Postprzez Megan » 2011-09-05, 14:41

Witamy :-)
Megan

psy: Haszczak Megan, (w przyszłości berneńczyk)

Postprzez Milla » 2011-09-05, 14:45

Witamy ;)
oby jak najwięcej było takich przyszłych właścicieli, którzy na dłuższy czas przed zakupem maluszka gruntownie "badają" rasę :-D
Najwspanialszego i najukochańszego entlika <okok>
Milla
Moderator

psy: Maja[*], Bonita oraz klan A&B&D

Postprzez Zabrzanka » 2011-09-05, 15:33

Dziękuję:)
Zabrzanka

Postprzez agas » 2011-09-05, 17:18

Witamy na forum .
agas

psy: Bona, Keanu, Hana , Brizo (*)Hektor(*), Glenda(*)
Hodowla: Jak z Obrazka

Postprzez marieanne » 2011-09-05, 18:03

Witamy :)

Milan to chyba nie jest najlepszy wybór jesli chodzi o to, na kim się wzorować...... :roll: jest na ten temat wątek na forum, poczytaj.
marieanne
Moderator Działu

psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez Zabrzanka » 2011-09-06, 07:31

marieanne - jeżeli to nie problem prosiłabym o link do tegoż wątku, nie ukrywam, że tak nie fajnie to zabrzmiało :(
Zabrzanka

Postprzez Zabrzanka » 2011-09-06, 08:20

Mogę się jedynie domyslić że chodzi o pewnego Pana który również nie mógł się doczekać Entla a pozniej chciał go sprzedać... Powiem szczerze że tak od razu spisywać ludzi na straty i kojarzyć z najgorszym , nie jest miłe bynajmniej...Nie rozumiem dlaczego na przeróżnych forach ludzie zaczynają insynuować różne przykre i niepotrzebne rzeczy. Koleżanka Milla napewno nie chciała stawiać mnie za wzór, po prostu była miła i nie ukrywam że swoją wypowiedzią wywołała mój uśmiech i utwierdziła mnie w tym że jest potrzebne takie gruntowne przygotowanie się. Lepiej by brać psiaki bez potrzebnej wiedzy a dopiero potem uświadomić sobie że to za duży obowiązek?
Zabrzanka

Postprzez agatka_zagatka » 2011-09-06, 08:28

Zabrzanko,

Myślę, że marieanne nie miała na myśli nic złego. Jej wypowiedź nie dotyczyła Ciebie tylko pana C. Milana, jego metody są dość kontrowersyjne i to o tym jest wątek na forum.

A tak poza tym to witamy serdecznie :-)
agatka_zagatka

psy: Lider BPP & Kropek kundelek

Postprzez Zabrzanka » 2011-09-06, 08:37

Aha no jak zwykle wszystko do siebie za bardzo biorę :oops: pomyliłam loginy :P
Przepraszam w takim razie bardzo <piwo> z samego rana mam spóżnione reakcje i myślenie:)
A co do C. Milana to tak myślalam że znajdą się osoby które nie popierają jego metod ale to już temat nie na ten dział:) Pozdrawiam
Zabrzanka

Postprzez marieanne » 2011-09-06, 14:53

agatka_zagatka napisał(a):Zabrzanko,

Myślę, że marieanne nie miała na myśli nic złego. Jej wypowiedź nie dotyczyła Ciebie tylko pana C. Milana, jego metody są dość kontrowersyjne i to o tym jest wątek na forum.

A tak poza tym to witamy serdecznie :-)

Dokładnie to miałam na myśli ;)
Poczytaj wątek, obejrzyj filmy... i sama zdecyduj.
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Olcia » 2011-09-06, 15:21

Bo Millana się czyta, a nie ogląda. "Zaklinasz psów" to program zrobiony dla amerykańskiej publiczności, która nie ma podstawowej wiedzy o psach. To jest program dużej stacji telewizyjnej, który ma przynosić zyski z oglądalności, a nie edukować. Stąd to całe "zaklinanie". Dlatego nie szukałabym problemu w Millanie, ani jego metodach, tylko w ludziach, którzy wyciągają z programów niewłaściwe wnioski i zamiast pomagać, szkodzą swoim psom.
Przepraszam za offtopa.
Olcia

psy: entlebucherka Negra

Postprzez Zabrzanka » 2011-09-07, 07:37

Mam w planach zakup jego ksiązki, program wiadomo - amerykański czyli show musi byc :) niektóre metody są dobre, niektóre nie do końca. Trzeba trzeźwo i rozsądnie podchodzić do wszystkiego - dziękuję za rady:*
Zabrzanka

Postprzez marieanne » 2011-09-07, 08:56

Olcia napisał(a):Bo Millana się czyta, a nie ogląda. "Zaklinasz psów" to program zrobiony dla amerykańskiej publiczności, która nie ma podstawowej wiedzy o psach. To jest program dużej stacji telewizyjnej, który ma przynosić zyski z oglądalności, a nie edukować. Stąd to całe "zaklinanie". Dlatego nie szukałabym problemu w Millanie, ani jego metodach, tylko w ludziach, którzy wyciągają z programów niewłaściwe wnioski i zamiast pomagać, szkodzą swoim psom.
Przepraszam za offtopa.

Dla mnie facet, który robi takie rzeczy pod publiczkę (czyli np. bicie itp) jest jeszcze mniejszym autorytetem (o ile w ogóle...) niż gdyby w to rzeczywiście wierzył.... już nie powiem, co sądzę o nim, jako o człowieku.
Również przepraszam za offtopa.
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Zabrzanka » 2011-10-17, 15:24

Mogę się już nazwać pełnoprawnym właścicielem małego szwajcara <juhu>
Zmieniliśmy nieco plany i wczoraj przywieźliśmy takiego oto szkraba <haha>

obrazek
Obrazek został zmniejszony.

Nie posiadam się ze szczęścia!!! Jechaliśmy 5 godzin w jedna stronę a mały po prostu spał :-D
Zabrzanka

Postprzez Aga-2 » 2011-10-17, 15:31

Piękny jest :]
Aga-2
Moderator

Postprzez ruudzielec » 2011-10-17, 17:51

Oj ale mamy fajnego psiaka w Zabrzu :mrgreen:
A gdzie mały będzie spacerował? bo Viper szaleje po lasach w okolicach Helenki :-)
Gratuluję nowego członka rodziny :-D
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez Zabrzanka » 2011-10-17, 18:41

Dziękujemy:)
Jak na razie nasz pierwszy spacer zakończył się zanim doszliśmy do lasu :P
Słońce dziś mocniej świeciło i chyba futerko mu się przegrzało bo znalazł kawałek cienia i zaległ w trawie hahah ale mieliśmy ubaw! Diego dopiero wszystko poznaje i jeszcze nie mamy ustalonych miejsc wypadowo- spacerowych ;) Okolice Biskupic
Jutro kończy 5 miesięcy, więc musimy po nadrabiać zaległości w socjalizacji. Np. przed chwilą wróciliśmy ze spaceru, miał być dłuższy ale wybrałam ruchliwszą trasę ( samochody, ludzie z wózkami i dziećmi )i się biedak zestresował. Biegał dookoła mnie i dyszał:( Muszę mu dać więcej czasu na takie doświadczenia...
Zabrzanka

Postprzez iwa » 2011-11-16, 00:53

Cześć, ja i Bora jesteśmy na forum od niedawna i tak skaczemy po róznych watkach, do ciebie zagladamy bo my też jestesmy z Zabrza, a poza tym masz cudnego psa. My również po długich poszukiwaniach odpowiedniej rasy postawiliśmy na Entla - cudne psy. W ostatecznosci kupiliśmy berneńczyka (serce zawsze inaczej pokieruje, ale to juz inna historia zreszta cudowna). Pozdrawiamy was serdecznie no i fajnie byloby sie kiedyś spotkać z psiakami.
iwa

psy: Bora

Postprzez Zabrzanka » 2011-11-18, 12:58

Hehe milo słyszec że młodzian się podoba:) Ty równiez masz śliczna psinę:) Jak byłam mała rodzice planowali kupić berneńczyka, niestety nie doszło to do skutku.
Teraz za to mam za małe mieszkanie i Entlik jest dla nas idealny:D
Kiedys na spacerek możemy sie umówić , choć w dalszym ciągu pracujemy nad jego strachem przed "światem".
Dziś powiem tylo że byłam z niego zadowolona, ponieważ na widok psa z sąsiedztwa dzis rano ucieszył się i merdał ogonem :D zwykle ignorował bądź ogon pod siebie i udawał że nie widzi:P
Niestety czar prysł kiedy jego Pan wyszedł z klatki i zaczał grzebać przy samochodzie, wtedy ogon do ulubionej pozycji :P Ale jestem nastawiona na sukces więc się nie martwię już :P a takie małe kroczki do przodu, bardzo mnie podbudowują :D
Buziak
Zabrzanka

Następna strona

Powrót do Przedstawiamy się!