Się trzymam.
Tylko nie mogę się do końca zdecydować kogo mam się trzymać. Pewniej było by trzymać się Borsuka, ale z kolei Kudłaty ma zdecydowanie większą masę. Byle wietrzyk go nie ruszy. Prawdę mówiąć nawet Borsuk ma kłopoty z poruszeniem Kudłatego. Zwykłe komendy słowne: "wyrzuć śmieci", "poodkurzaj", "idź po zakupy" wcale na niego nie działają. A przecież mina Borsuka wyraźnie wskazuje, że to nie żarty...
Za to podobno żartem jest to, że ciągle nie ma śniegu. Nie wiem co to jest "śniegu", a Borsuk nie kwapi się z wyjaśnieniami. Myślę jednak, że jest to coś brudnego, bo Borsuk kupił mopa. Takie coś na kiju, którego nie wolno mi gryźć. Kudłatemu ten mop się też nie podoba. Tym bardziej, że Borsuk każe mu myć tym mopem podłogę. Kudłaty bardzo się wzbrania. Chowa się po kątach, udaje, że coś dłubie w szafie. Ale Borsuk go i tak zawsze znajdzie. Przez jakiś czas Kudłaty utrzymywał, że nie potrafi takiego mopa obsługiwać. Że to musi być jakiś model dla zaawansowanych, że nie ma instrukcji, że on nie wie gdzie naciskać i co robić jak się wyświetli error. Wtedy Borsuk dał Kudłatemu ścierkę i powiedział, że jak woli to może jej używać. Kudłaty znowu zaczął coś marudzić, ale to skończyo się tak, że Borsuk zdzielił Kudłatego ścierką przez łeb. Co było dalej to nie wiem, bo mnie Borsuk wygonił z pokoju, żebym nie był świadkiem przemocy domowej. W każdym razie Kudłaty był cały mokry i grzecznie jeździł na mopie...
Milla napisał(a):A kilka dni temu widziałam Experta maszerującego z Panem dziarsko chodnikiem i chciałam już pisać, że chyba i Jemu i Kudłatemu lepiej... (...)
Nie wydaje mi się, by Kudłaty mógł dziarsko maszerować. On raczej tak truchta, potykając się o własne nogi. Zresztą czy może być inaczej skoro przypomina otyłego nowofunlanda na jamniczych łapkach.

Za to ja maszeruję wyjątkowo dziarsko. Ale jakoś Cię nie wyniuchałem...

Szkoda.
umala napisał(a):Nasz Zenuś ma leniwą trzustkę

i nie produkuje proteazy. (...)
Ja to się pewnie tym lenistwem trzustkowym zaraziłem od Kudłatego, tylko czemu padło mi akurat na trzustkę?
Barbel napisał(a):Expertowe panciostwo - moze w dziale "Zdrowie" znajdziecie potrzebnych specjalistów, dodatkowe porady ??? Jak znajdziecie czas i siły - opiszcie perypetie - moze sie komuś przydadzą...
Ja im powiem. Ale Borsuk na pewno wszystko przeczytał o trzustkach i innych takich... A Kudłaty raczej się do tego nie nadaje. On myśli, że trzustka to coś co wydaje trzaski...