GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez Leszczyna » 2012-01-19, 20:47

To powodzenia życzę :] Pokaż pazura, gdzie raki zimują :mrgreen: Miziany dla silnej grupy :->
Leszczyna

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Justynka » 2012-01-19, 22:28

Powodzenia!
Justynka

psy: Pako

Postprzez Majszczur » 2012-01-20, 00:15

Ale zawody dopiero za... trzy miesiące :-D Jeszcze nie wiadomo czy w ogóle wystartujemy. Taki jest nasz plan, ale kto to wie co będzie. Pechowej Majszczurowej zwykle plany się rozbijają o kant z przyczyn od niej niezależnych.
W każdym razie póki co jest super fajnie, Granda zaczyna coraz weselej reagować na pracę. Bo chetna była zawsze tylko jakaś taka zblazowana zwykle. Kto wie, może obudzę w niej taką pasję jaką miała Bertusia... <okok>

A poza tym... od tygodnia mamy nowego członka stada.
Miesięczną black berkshire double rex o imieniu LittleStar, Gwiazdeczka
Granda sumiennie jak zawsze wykonuje swoje obowiązki babysiterskie ;)
Obrazek

Osoby nie z ratfobią mogą nie powiększać miniaturek :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez jbeata » 2012-01-20, 02:17

Magda ,ja dzięki Tobie zaczynam się oswajać z tymi myszami -gwiazdeczkami chyba mniej się <boisie>
u mnie w niektórych pomieszczeniach też "grasują" ale jak je spotkam to pomyślę może że to te od Majszczurowej zabłądziły ;-) i dam radę :-D przecież są takie fajne ;-)
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez Leszczyna » 2012-01-20, 09:40

Leszczyna

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2012-01-20, 10:06

grandzia sliczna, fajna dziewuszka, ale szczury superasne, uwielbiam myszy i szczury. Moja siostra bardzo chce miec szczura ale na razie nie ma mowy. moze kiedys., na razie bylby problem z ottem, jak widzi cos ruszajacego sie to ie ma bata musi byc jej, czasem opiekuje sie szczurem kolezanki i wtedy kot jak szczur biega w domu to przez szybe prouje si przebic, a akwarium to dla niej telewizja, nieraz skacze i swoim lebkiem w szybe sie odbija :-> jedynie kroliki toleruje bo z nimi sie wychowala w klatce.
Daria + Chila i Luna

Postprzez Majszczur » 2012-01-20, 12:00

Daria + Chila i Luna napisał(a): na razie bylby problem z ottem
Daria, pokaż mu tą fotę, albo się złapie za głowę i będzie wrzeszczał, ze Fiona hańbi kocie plemię, albo spokornieje i odpuści :lol:
Obrazek
Majszczur

Postprzez aga.s » 2012-01-20, 12:22

Nowy domownik cudny :love2: , ale Grandzia wygląda na zrezygnowaną .
Pisałaś , ze wybierasz się do Sosnowca w niedzielę wystawę .Będziecie ?
aga.s

psy: Indiana Jones , Basanti i Gabana BPP
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2012-01-20, 12:37

Majszczur napisał(a):
Daria + Chila i Luna napisał(a): na razie bylby problem z ottem
Daria, pokaż mu tą fotę, albo się złapie za głowę i będzie wrzeszczał, ze Fiona hańbi kocie plemię, albo spokornieje i odpuści :lol:
Obrazek

zawalu chyba by dostala, ona laie wszystko, myszy, szczury, weze, raz przyniosla kune, raz mlodego sokola, przynosi golebie, nawet ryby sasiadowi z beczek wyjmuje i z oczek wodnych, ryby to jak niedzwiedz lapie, siada na brzegu obserwuje jak ryba podplywa, to pazurami za skrzela wyjmuje :-> moja kotka juz kilka obcych psow pobila, raz psa wielkosci bigla pogryzla, pies przewrocil sie na plecy a ona go za gardlo zlapala, moj kot to drapiezca :sciana:
bydle chodzi na lowy kilkarazy dziennie, potrafi 4,5 myszy przyniesc do poludnia,ryby nieraz zostawia na psim ogrodku, jak sa swieze to psiory nieraz zjedza, gorzej jak gdzies taka polezy a psy sie wytarzaja, mialam nadzieje ze po sterylce troche sie rozleniwi, ale niestety nie
Daria + Chila i Luna

Postprzez Majszczur » 2012-01-20, 16:18

aga.s napisał(a):Nowy domownik cudny :love2: , ale Grandzia wygląda na zrezygnowaną
Że niby to szczurze macierzyństwo ją przytłacza? :lol: nie, wręcz przeciwnie, przy szczurkach się aktywuje, ale ma taki wyraz twarzy jak odpoczywa. Typ smutasa z facjaty.
Pisałaś , ze wybierasz się do Sosnowca w niedzielę wystawę .Będziecie ?
W Sosnowcu nas nie będzie. W ogóle chyba kończymy z wystawami. Postawiliśmy na sport nie na urodę ;) Zostałyśmy zaproszone w niedzielę na trening z klasa wyższą, nie odpuszczę sobie tej przyjemności, bo nam całkiem nieźle idzie.
Ale myślami będę z Wami i trzymam kciuki <okok>

Daria, jak mieszkałam w domu rodzinnym i miałam koty wychodzące, to też mieliśmy jednego killera, najcudowniejsza bura kotka - Starenia - dorosłego ON-ka sąsiadów (nieułożony postrach okolicy) przeganiała z naszej posesji, aż się za nim kurzyło, a jak kiedyś chciał wejść do naszego domu to poorała mu pysk. Potem wystarczyło, że tylko stanęła na progu i Orion wycofywał się tyłem ;) JAk nie próbował tarabanić się na jej terytorium potrafiła kręcić ósemki między jego nogami. Też nam znosiła różne krwawe skarby i składała w ofierze jakby dziękując za opiekę. Jedna z mądrzejszych kocic które kiedykolwiek miałam. Strasznie ją kochałam.
Majszczur

Postprzez meggy » 2012-01-22, 16:50

No ,no teraz bedziesz miala dopiero wyedukowanego psa :)-trzymam kciuki :]
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Majszczur » 2012-01-22, 20:34

meggy, wyedukowana to ona w zasadzie jest, teraz ma być... perfecto! :mrgreen:
Dużo pracy, przede wszystkim przede mną <tak> a ja czasem mniej reformowalna niż Granda bywam :lol:

Wymarzłyśmy dzisiaj jak norki na Alasce (znaczy ja, bo Granda była w śnieżnym żywiole). Ale warto było! Udało mi się (prawie) przestawić moją szwajcarską kolumbrynę z dotychczas 'wdrukowanego' obchodzenia przewodnika na dostawianie (choć do końca nie jestem przekonana co do tego manewru w wykonaniu psów dużych ras).
Tylko nie wiem co będzie z naszym jutrzejszym treningiem, bo Grandzisławie odezwała się znów trzecia powieka (akurat teraz :roll: ) i psina mróżyła oczy, na dodatek na sam koniec zajęć pechowo dostała piłką w oko (złapała za sznurek na końcu którego była gumowa piłka, poderwała gwałtownie głową do góry i sama sobie przywaliła prosto w ślepie <uoee> ).
Moje kochane zmróżone oczko
Obrazek

Teraz moja mądra obi-adeptka, śnieżny pies pracujący, śpi jak zabita :love2:
tylko czemu na terakocie, a nie na ciepłym dywanie tego nie wie nikt...
ja również pod kocykiem dogrzewam się herbatką z prundem ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Majszczur

Postprzez ewazoltowska » 2012-01-22, 20:44

Aleś ją wymęczyła.Czy u Was zawsze ktoś musi mieć pecha ? Herbatka wzmacniająca to jej się nie należy ?
" śnieżny pies pracujący" dobrze ,że śnieżny u mnie to jedynie bloto,błoto ...zgniłe liście i stale deszcz,deszcz.
Ostatnio edytowano 2012-01-22, 20:47 przez ewazoltowska, łącznie edytowano 1 raz
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez Majszczur » 2012-01-22, 20:46

panna G dostała wzmocnienie w postaci... galarety z kurzych łapek <mniam>
... myślisz że wymieniłaby na... herbatkę ;>
Majszczur

Postprzez umala » 2012-01-22, 20:59

Nowa podopieczna przecudniasta <buja_w_oblokach> i ma takie słodkie uszka :love: a Granda jak zwykle Super Niania :okok:
Tęsknię za moją szczurzynką Zosią ale gęba mi się cieszy jak oglądam waszą galeryjkę.
Pozdrawiam całą kudłatą bandę i tę nie kudłatą również :-D
umala

psy: Zenit JR

Postprzez ewazoltowska » 2012-01-22, 21:02

Bey Tak a jeszcze chętniej na kawkę z kropelkami ...dla Jaśnie Pana kurze łapki są bleeee galaretki jak to można brac na język oj gdyby wzrok zabijal już bym była zimnym truposzem .Jak można Panu Psu oferowac niedoprawioną wołowinkę ?
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez Majszczur » 2012-01-22, 21:16

ewa, no niezłe masz... szwajcarsko-francuskie pieski :lol:
u mnie herbatkę z sokiem malinowym popijają tylko szczury, koty miętę, a Granda jest niezwykle monotematyczna pod względem żywieniowym,i to nie z musu a z wyboru :-> Np Berta wsuwała cały wachlarz owoców i warzyw, a Granda niechętnie. Berta dałaby się pokroić za ogryzki z jabłek, dla Grandy jabłko jest błeee, Berta wcinała banany aż miło, a Granda spluwa bananem z obrzydzeniem, Berta zjadała maliny wprost z krzaczka, Granda nawet patrzeć na maliny nie chce ect, ect.

umala a nie mogłabyś przygruchać sobie jakieś szczurci, a najlepiej od razu dwupaczek ;-)
Majszczur

Postprzez umala » 2012-01-23, 17:08

Mogłabym, mogła ale nie chcę. Już prawie trzy lata jak nie mam Zosi i jakoś tak nie mam odwagi na nowy łysy ogonek. Bardzo trudno mi się rozstać z przyjacielem a szczury tak krótko żyją. Zosia była paryżanką pełną gębą , urodziła się w Paryżu, tam mieszkała i tam też zmarła. Ja wróciłam do Polski i zaczęłam całkiem nowe życie a Zosia była pierwszą i pozostanie ostatnią moją przygodą z tymi przecudownymi futrzakami.
Cieszę się ogromnie że mogę pooglądać waszą bandę <tak>
umala

psy: Zenit JR

Postprzez Majszczur » 2012-01-23, 20:35

Granda dostała dzisiaj przesyłkę z dopalaczami treningowymi i sama sobie ją przyniosła do domu <tak>
Dziękujemy Ewie za pyszne smaczki-motywatorki bez konserwantów <mniam> <mniam> <mniam>
wybaczcie tragiczną jakość nagrania :oops: nie dość, że komórką i po ciemku to jeszcze hosting strasznie pogarsza , ale co trzeba to widać ;-)

BPP- Berneński Pies Pocztowy ;)

http://s703.photobucket.com/albums/ww37 ... eo0118.mp4

http://s703.photobucket.com/albums/ww37 ... eo0120.mp4

moje kochane mądre alpejskie słoneczko Obrazek

Umala, jakbyś kiedyś miała okazję i chciała pomiziać szczuraki to zapraszamy <tak>
Majszczur

Postprzez luna » 2012-01-23, 20:59

Berneński Pies Pocztowy - bosko!! proszę o więcej filmików z całą bandą :)
Luna kiedyś niosła zakupy ze sklepu, zatrzymała nas jakaś pańcia zafascynowana psem i pytaniem jak to można tak psa nauczyć, jak tylko skończyła zadawać pytanie Luna piękne wypuściła całe zakupy z pyska- popisowo ;)
luna

psy: Luna BPP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków