GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez Agama » 2012-02-03, 16:37

<hura> <hura> <hura> <hura> będzie rosołek <pies>kurczaka miała Kayah ale to już dawno było ;)
Agama

Ostrzeżeń: 0
psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Postprzez Tańka » 2012-02-03, 19:08

Wow, brawo Grandka <brawo> Magda, czy jak już przeszkolisz Grandzinę wszerz i wzdłuż to mogę ci Yokusia podesłać :?: <skromny>
Tańka

psy: Yokozuna z Deikowej Doliny (*), Echo mix

Postprzez Majszczur » 2012-02-03, 21:08

Tańka, dawaj go już teraz zaraz... lubię wyzwania <faja> ... szczególnie jak w grę wchodzi nieokiełznany samiec :mrgreen:
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Majszczur » 2012-02-04, 21:40

Kurka... mam kilka fajnych filmików z ćwiczeń, ale nie mogę załadować, lub ładuje mi się w pogorszonej jakości :->
tymczasem jeden (kręcony przez moją córę - stąd czasem dziwne kadrowanie :lol: ) z wstępnych ćwiczeń do aportowania z wyznaczonego kwadratu (za pachołki posłużyły nam... kocie miski, a za target... podkładka pod mysz :lol: :lol: :lol: )
http://s703.photobucket.com/albums/ww37 ... 155000.mp4

trzeba mieć nierówno pod kopułą, żeby spedzić na mrozie ponad dwie godziny i nadal mieć uśmiechniętego pychola :roll: :lol:
Majszczur

Postprzez ewazoltowska » 2012-02-04, 21:56

Zabawa hej zabawa.....co w tym dziwnego. Tylko uważaj na siebie bo przy Twoich przepadkach cały wysiłek spocznie w.....tfu tfu.
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez Majszczur » 2012-02-04, 22:15

co w tym dziwnego? no cóż... dla mnie dziwne i zarazem niezwykle miło zaskakujące jest to, że Granda z psa absolutnie nie aportującego powoli zmienia się w maniaczkę pracy, i co najważniejsze - sprawia jej to wielką frajdę. Dla Ciebie Ewo może mało istotne, dla mnie powód do zadowolenia wręcz dumy i kop do dalszej pracy i nawet czarna wizja pechowych przypadków mnie nie zniechęci <juhu>
Majszczur

Postprzez Agama » 2012-02-04, 22:45

Omijaj je(te przypadki) z daleka i bawcie się dobrze ;)
Agama

psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Postprzez Majszczur » 2012-02-04, 22:56

Dzięki Aga <buzki>

O! mam jeszcze filmik jak dopiero pokazywałam Cielęcinie o co chodzi z targetowaniem podkładki łapami.
Fajne jest to jak psica ewoluuje i z pierwszych hybionych wyborów dochodzi do samych trafionych :radocha2:
http://s703.photobucket.com/albums/ww37 ... 154115.mp4
Majszczur

Postprzez ewazoltowska » 2012-02-05, 00:05

Dla mnie nie dziwne jest to ,że mimo mrozu jesteście wesołe szczęśliwe !!!/chyba źle mnie zrozumiałaś/ jak się kocha swojego psa to i mroz niestraszny , żeby się z nim bawić sorry pracować.
ewazoltowska

Postprzez Szilkowa » 2012-02-05, 00:25

Ja się na obi kompletnie nie znam, ale nie było by jej łatwiej zmniejszyć odległość wysyłania do targetu? Tak żeby się tego bardziej upewniła :-)

Muszę powiedzieć ze bardzo podoba mi się Wasza praca, w szczególności dostawianie na końcu - super! A i Granda jak dla mnie ma świetną budowę :-)
Szilkowa

psy: Szila-bpp Tia-bc

Postprzez Majszczur » 2012-02-05, 00:42

Szilkowa, masz absolutną rację z odległością <tak> . Na początku klikałam jej blisko (nie mam niestety filmu). Potem przeszłam na wysyłanie dalej i dość szybko załapała. Normalnie widać jak MYŚLI i kombinuje o co kaman :lol: Ten drugi filmik to w zasadzie nie sam początek ćwiczeń, a przypomnienie po krótkiej przerwie, bo się zawiesiła bidusia, zaczęła węszyć i ukierunkowała na... niedomytą pachnącą kocią miseczkę :lol: btw wypadało by zmienić kliker na głośniejszy, bo ten co mam jest do d... :lol:

Z dostawianiem to była cała historia. Grandzieluszek jest wszak po PT, gdzie zgodnie z zasadami sztuki wypracowałyśmy klasyczne 'ONkowe' obchodzenie przewodnika i nagle w obi musiałyśmy się przechrzcić na dostawianie, bo podobno już nikt w obi nie praktykuje obchodzenia :-> . Nie byłam do tego przekonana, no bo duży, relatywnie ciężki pies wydawał mi się zbyt wolny i niezgrabny na dostawianie, żeby wyglądało estetycznie. A jednak dała radę wykrzesać z siebie energię i entuzjazm do przerzucania dupki <juhu> Jeszcze tylko przy przywołaniu z dużej odległości odruchowo mnie obchodzi i sama nie wiem czy jest sens to zmieniać. Tak samo jak powinnam zmienić komendy optyczne i tu też jest kłopot, szczególnie dla mnie, bo od lat mam pewne mocno wdrukowane nawyki i robię pewne ruchy automatycznie.

Co do sylwetki - odchudziłam spaślaczka nieco żeby było jej lżej i bezpieczniej, szczególnie przy hopkach (ale hopki jeszcze przed nami)

Ewa spoko, cztery litery mi odmarzły, ale zabawa była tego warta :-D
Majszczur

Postprzez jbeata » 2012-02-05, 12:00

<brawo> <brawo> <brawo> dziewczyny!
Ja kiedyś też chciałam nauczyć Polę noszenia przedmiotów w pycholu, ale niestety nie umiem...coś robiłam nie tak <bezrady2> dlatego
Pola nie może załapać o co mi chodzi. Bierze do pyska ,ale zaraz wypuszcza. Natomiast zabawkę potrafi przynieść w pycholu ,kiedy chce się bawić <tak>
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez Szilkowa » 2012-02-05, 14:23

A jak robiłyście to dostawanie? na misce? Bo bardzo fajnie wygląda. Myślałam żeby też właśnie wziąć się za to z Szilotem.

Aaa i przepraszam bardzo jakie hopeczki? Czyżby Granda była kolejny agility bernem? :mrgreen: :radocha2:
Szilkowa

psy: Szila-bpp Tia-bc

Postprzez Majszczur » 2012-02-05, 17:20

Szilkowa Dostawianie? Wyklikałyśmy kształtując ruchem bioder (moich bioder ;-) ). Łap PW.

Nie myślałam o agility, z prostej przyczyny - niestety przez zepsuty kręgosłup nie mogę zbytnio biegać, a i Granda chyba jest za ciężka (jednak troszkę obawiam się o stawy). Ale na zawodach obi jest aport i powrót z aportem przez przeszkodę. Na razie czarno to widzę, bo jeszcze naprzód to panna G leci nad przeszkodą, ale z powrotem niestety omija ją zgrabnym łukiem :lol: :lol: :lol: a co się będzie cwaniara przemęczać :mrgreen:

jbeata, bo psina musi to coś co ma nieść potraktować jako łup, cenną zdobycz, wartą zatrzymania za wszelką cenę, a nie obowiązek i pańszczyznę. Granda też na początku wypuszczała i nadal jeszcze się jej zdarza, ale jest coraz lepiej. Generalnie aport nie jest mocną stroną berneńczyków, ale po Bercie wiem, że się da wyćwiczyć i to na całkiem fajnym poziomie, a i Granda też mnie powoli przekonuje, że nosi w sobie potencjałek ;-) Zaczynam w nią wierzyć :] wiem troszkę późno i powinnam się wstydzić :oops: ale niestety długo miałam z tym kłopot po stracie niedoścignionej Berty.
Majszczur

Postprzez jbeata » 2012-02-05, 18:49

Na to nie wpadłam :oops: czyli mam dać jej do pychola np.dużą kość i zachęcić do przejścia z nią kilka kroków? a potem jej ją zabrać...i tak w kółko???
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez Majszczur » 2012-02-05, 20:06

no nie, nie aż tak dosłownie :lol:
wykozystaj substytut w postaci szarpaka lub piłki tylko baw się z nią tak żeby musiała na niego "polować" i pozwól jej czasem wygrać żeby się nakręciła na ten "łup" ;-)
Majszczur

Postprzez KasiaT » 2012-02-05, 20:15

Ależ miałam zaległości ,aż wstyd się przyznać.A widzę,że u Was same zmiany i to takie przez duże Z-szacuneczek,szacuneczek,Grandzisława rządzi <okok> :okok: <okok>
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez ewazoltowska » 2012-02-07, 18:33

Dzieki fotorelacji i wspaniałym opisom prawie polubiłam szczurki ale dzisiaj w zoologicznym widziałam takie zupełnie łyse i niestety nie wzbudziły sympatii .
ewazoltowska

Postprzez kerovynn » 2012-02-10, 10:34

No dobra, przyznam się bez bicia, że ostatnio nie lubię tu zaglądać.
Dlaczego?
Ano dlatego, że jak się naczytam i naoglądam ćwiczeń Grandziny to mnie zazdrość żre przez tydzień.
I to nie dlatego, że moje psy głupie i leniwe.
Psy mam świetne.
Hania pożyczyła mi super książki.
Przeczytałam od deski do deski
I co?
i d...a :sciana:
ja się nie nadaję do regularnych ćwiczeń z psami.
mogę tylko zazdraszczać...
dobra - zdobędę się na wysiłek i pogratuluję Ci Majszczurowa kapitalnej pracy z psem i zapału <brawo>
....
a teraz to juz tylko poskręcam się z zazdrości... :oops:
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez BlackSpark » 2012-02-10, 12:36

A ja bardzo lubie tutaj zaglądać, Granda jest cudna, cała szczurkowa banda świetna :mrgreen:
Owszem... przyznam się, że też zazdroszczę :oops: Podobnie jak napisała kerovynn chyba nie nadaje się do sumiennej, regularnej pracy z moimi suczami... Chociaż, co spoglądam na wyczyny Grandy, to ochota na działanie mi rośnie i w końcu zacznę działać :mrgreen:

Majszczur ogromne gratulacje dla Ciebie i Grandy <brawo> podziwiam! <buzki>
BlackSpark

psy: Dina-BPP oraz mixy Luna i Bella:)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków