Swiat Spartków

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Postprzez nugatika » 2007-07-02, 09:25

:-D
tylko prosze do mnie nie mówic na pani,
niech pani spojrzy pod zdjeciem w profilu na mój wiek ;-)
pozdrawiam :-)
nugatika

Ostrzeżeń: 0
psy: Bystra, Nutka, niedźwiedz berneński Nugat {*}

Postprzez Alicja i Spartki » 2007-07-10, 20:32

Chciałam się podzielić z wami ogromną radoscią.Otóz Oleńka i Bastuś są po prześwietleniu na dysplazję i łokcie. Oboje biodra wynik H.D- A, łokcie prawidłowe prawy O lewy O.Boże taka jestem szczęśliwa-moje kochane cudowne maluszki :-D :-D.
Kilka fotek od spartków
Bodzio w ogrodzie :-)
Obrazek
prezio odpoczywa
Obrazek
a tu Oleńka i Bodzio na wystawie w Gorzowie.
Obrazek
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Przemo » 2007-07-10, 20:52

:-D :-D :-D :-D
no to super Gratulacje. :-D
Przemo

psy: Bera(*)

Postprzez Wanda » 2007-07-10, 21:11

Ciesze sie Ala bo to ważniejsze od niejednego medalu :-) Gratulacje.
Wanda

psy: Beta(*),Dracoh(*),Basma,Ginnger,Hocus,Denzel,Lara
Hodowla: Szczęście Ty Moje

Postprzez Alicja i Spartki » 2007-07-26, 17:49

no to moze mała zagadka??? :-D
któż to jest :-D Obrazek
Obrazek
moje wnusie oczywiscie ale prosze o imionka :-D :-D
no i czworonożne teraz wnusie pokażemy

Obrazek
Obrazek
Alicja i Spartki

Postprzez bea » 2007-07-28, 02:18

wszystkie wnusie dwu i czworonozne na medal.ale imionka....eeeeeeee,nie wiem :-? Ale buziaczki przesyłam :-D
bea

Postprzez Tess » 2007-07-28, 08:20

Wnusie słodkie. Strasznie dawno juz u nas w domu nie było takich zaciekawionych, madrych oczek... Teraz ja muszę juz chyba czekać na...wnusie. A to jeszcze potrwa!
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2007-08-09, 00:02

No rozumiem: robota robotą, ale wszak sa wakacje i chyba jakies spartanskie plenery by sie znalazly, co?
Vel_Pan_Rekin

Postprzez Alicja i Spartki » 2007-09-17, 09:12

Długo się zastanawiałam gdzie poruszyć ten temat ,chciałam w offie ale pewnie nikt nie przeczyta-mamy teraz tyle bardziej pasjonującej lektury do poczytana a tak wiele ona wnosi w rozwój i dobro hodowli że aż mi sie mdło robi.Tu pewnie tez zajrzy nie wielu bo jak mi powiedziano z hodowcami to juz niewielu na tym forum trzma zresztą wiem z własnego podwórkajak to jest :-D dawnymi czasami rozmawiałam z wieloma ludzmi teraz kontakt utrzymuję dosłownie z kilkoma i to też w wiekszosci sama staram się kontaktowac. Są jednak ludzi których moge nazwać prawdziwymi przyjaciółmi którzy potrafia chociaż dwa zdanka wrzucić i bardzo im za to dziekuję.
ale do rzeczy
Nie poruszała bym tego tematu ale ostatnio zadzwonił pan i poprosił mnie o pomoc .Kupił pieska z hodowli, oprócz metryczki nie dostał nic, nie widział rodziców, nie uzyskal żadnych informacji ,nawet umowy-kasa i dowidzenia. Hodowla ta nie ma strony internetowej wiec jak emocje z nową przytulanką opadły wpadł w głęboki strach i zadzwonił do mnie po wszelkie informacje. Wszystko dobrze sie skończyło sprawdziałm tu i tam poinformowałam pana,rozwiałam wątpliwosci na tyle ile było możliwe i mam nowego bernenskiego znajomego :-)
Ostatnio edytowano 2007-09-17, 10:24 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 2 razy
Alicja i Spartki

Postprzez saganka » 2007-09-17, 09:18

Alu, to w sumie dobrze, ze sie z tym psiakiem skonczylo ok. Ale dlaczego ten czlowiek sie przestraszyl? Mam nadzieje, ze psiak byl zdrowy? Rozumiem, ze ten pan nie wiedzial nawet czym go karmili wczesniej?
Ala, przeciez wiesz, ze jestes dla nas wazna! NIe wyglupiaj sie Kobietko! :-D
saganka

Postprzez Tasmanska » 2007-09-17, 09:21

Oj Aluś, zajrzy:).
Ja zawsze do Was zaglądam, miło pooglądać roześmiane mordki Spartków:)
A jeśli chodzi o sytuację o której piszesz, to niestety sama wiesz, hodowle się mnożą jak grzyby po deszczu a nie zawsze jest tak jak być powinno:(
To nie jest niestety odosobniony przypadek, ja również mam tel. o dludzi którzy kupili gdzieś szczeniaczka i również nie dostali żadnej informacji o odchowie maluszka itp.
Niektórzy hodowcy wręcz nie życzą i unikają potem kontaktu, dostaną kasę za szczeniaka i sprawa załatwiona.
Tasmanska

Hodowla: Tasmańska Elitte

Postprzez Kasia » 2007-09-17, 09:25

Alu - biję się w piersi - naprawdę ostatnio mam po kilka minut dziennie wolnego czasu - dostałam wiadomosc od Ciebie, wysłałam smsy (nie wiem czy doszły).
Kochana to nieprawda ze coraz wiecej osób nie chce itrzymywac kontaktu z hodowcami - ktoś kto Ci tak powiedział najnormalniej - kłamał.
Ja tam nie mam nic do hodowców - wrecz przeciwnie - dziwe sie, ze sie nie trzymacie razem (to odnosnie atmosfery na forum) - wiesz, gdyby np Tobie się powinęła noga a ja bym to zauwazyła to bym zadzwoniła i powiedziała - "Ala ale wiesz - to i to jest nie tak - wytłumacz mi to."

Jeszcze do końca września będę goniła za własnym ogonkiem ale potem obiecuję poprawę jesli jeszcze będziesz miała ochotę na nocne pogaduchy.
Kasia

Postprzez Halina » 2007-09-17, 09:33

Ala ja tam też zaglądam do ciebie zawsze :-) , jak jestem.... :->
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez Bernerin » 2007-09-17, 09:35

Ala, co Ty mowisz :shock: Zawsze do Ciebie zagladamy :-D
Bernerin

psy: Kiss i Ronja (CKCS)

Postprzez Alicja i Spartki » 2007-09-17, 09:35

Napiszę w dwóch postach żeby mi nie zjadło i prosze od razu nie odebrać tego że się chwale bo tak na poważnie to juz nie wiem co pisać żeby wszystkim dogodzić :-D i żeby kogos nie urażić

Powiem tak . Moje maluszki jak odchodzą do nowych domków dostają oprócz wyprawki komplet dokumentów. Kopie wszystkich kart ocen rodziców z wystaw rodowody rodziców i jeżeli posiadam to dziadków, kopie ukończenia championatow jeżeli takowe posiadają ,kopie ukończenia wszelkich kursów czy szkoleń, /np Sarunia i prezio zwiazane z kynologią/ .Do tego metryczka -od razu informuje przyszłych włascicieli żeby sobie skserowali metryczke bo jak złożą w zwiazku to już do nich nie wóci a warto w domu mieć takową. Wszystkie w,/w dokumenty pokazuje też w orginałach. Jeżeli rodzice maluszka są oboje u mnie w domu ,obowiązkowo są pokazani -wiecie u mnie trudno ich schować c :-D a szczególnie prezia ,rodzeństwo też :-) .ponieważ maluszki wiadomo przed wyjazdem są juz w kojcu ,pokazuje też ich pokój w którym się urodziły i były do 5 tygodnia /potem idą na dwór do kojca/ ,staram się odpowiedzieć na wszelkie pytania które zadaja pzryszli własciciele moich pociech i skarbków. a tak wygladają dokumenty do odbioru
Ostatnio edytowano 2007-09-17, 10:32 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 1 raz
Alicja i Spartki

Postprzez Alicja i Spartki » 2007-09-17, 09:37

NOOOOOOOOOOOOOO wreszcie obudziłam was wy moje wszystkie skarby
spartki na cześć pobudki
HIP HIP HURAAAAAAAAAA :-P :-P :-)
Alicja i Spartki

Postprzez inbloom » 2007-09-17, 09:43

ja tam może nie jestem tutaj 'duszą towarzystwa' ale nie potrafię sobie odmówić zajrzenia do galerii choćby po to by spojrzeć na mistrzowski spartkowóz i inne tego typu ciepluchy, dzięki którym robi sie miło w serduchu :mrgreen:
inbloom

psy: Bosman(*) Chaber (*) Felu

Postprzez Alicja i Spartki » 2007-09-17, 09:43

no dobra dalszy ciąg wierzeń zwykłego hodowcy który kocha swoje zwierzaki i stara sie aby były szcześliwe w nowych domkach dawały radosc domownikom co nie oznacza ze mam patent na sukces i ich zdrowie ale zawsze i o kazdej porze dnia jestem do ich dyspozycji-a oni myśle że o tym wiedzą i juz sie przekonalii że tak jest
a to dokumenty -już dawno pewna miła koleżanka mnie nagabywała żeby je wrzucic na forum / no nie Jola ale ja nie bardzo chciałam zebyscie sobie coś pomyśleli :Obrazek
uuura wlazło to dam następne :-)
widzicie teraz dopiero widać jaka ze mnie łamaga :-)
to druga strona umowy -Misienka :-D i prezio :-D
Obrazek
wiem troche to tak byle jak zrobione zwykłym mazakiem ale czy to o to chodzi ważny cel :-)
dalsza częsć dokumentów
Obrazek
Obrazek
i koniec to umowa-tu jest nie spisana jeszcze bo spisujemy przy odbiorze maluszka a daję jeszcze do wglądu umowę krycia suki oraz protokół przęgladu miotu
Obrazek
to na tyle pozdrawiam ala z całą bandą spartków .pa muszę lecieć
:-)
Ostatnio edytowano 2007-09-17, 10:35 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 5 razy
Alicja i Spartki

Postprzez saganka » 2007-09-17, 09:55

Niezly pakiecik!! Super! :!:
saganka

Postprzez Cefreud » 2007-09-17, 10:22

Alusiu kochana.jestem zdrajcą okrutnym ale mam nadzieję się poprawić.Zmieniłam pracę, Matysia poszła do szkoły(najpierw ostrzygła kolega na lekcji bo mu na środku głowy sterczały włosy a potem przerobiła pieczątkę z oceną-na dodatek z wyższej na niższą :mrgreen:),Freud wyskoczył z padaczką itd itp.
Mam nadzieję,ze w październiku wszystko sie już jakoś poukłada i będę mieć więcej czasu...
Do waszej galerii zawsze zaglądam jak tylko czas pozwala, więc nie opuszczaj nas :-)

P.S. Piekna ksiega dla malucha ;-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków