Witaj Gatta, masz fajne fotki, szkoda że z Florkiem a nie ze mną

Nie piszę może zbyt często, ale regularnie oglądamy i śledzimy przygody naszych kuzynów. Widziałem Experta z pucharem. No brawo, brawo

Muszę dokończyć opowieść o szkole. Pisałem, że było ok, ale lekcje trwały za długo. Ja w 30, no 40 minut nauczyłem się wszystkiego, a tu trzeba było wciąż powtarzać. Nuuuda

Obrazek został zmniejszony.
Tydzień przed egzaminem przez 40 minut (ćwiczyłem akurat z Robertem) robiłem WSZYSTKO WSZYSTKO w pół komendy, a jak. Nie chciałem, żeby Pani Kasia myślała, ze jestem głąbem. Zauważyła jak się staram i jaki jestem mądry i bystry, a nawet posłuszny jak te owczarki niemieckie. Głośno mnie pochwaliła przy wszystkich. No i dobra, o to chodziło, następnej komendy już „nie usłyszałem” i wszystko było ciekawsze niż lekcja. Za darmo, bez smaczka już nic nie zrobiłem

Na egzaminie, no cóż to też nie był mój dzień

A zadania… eee przecież Moi wiedzą, że jak mi się chce to robię wszystkie numery świata, a do aportowania to ja ich zachęcam przynosząc zabawkę. O tu na zdjęciu to nawet widać jak mam stosunek do rozkazów

Egzamin egzaminem, ale cała zabawa zaczęła się po nim

Na egzaminie dostałem 4,5/6. Przyzwoicie. Egzaminatorzy najwięcej mówili o mnie, że jestem REWELACYJNYM psem

A Pan Od Obrony był mną zachwycony. Nie miał jeszcze na szkoleniu tak chętnego berneńczyka, który nie boi się nawet zamachów ręką nad swoja głową (a podobno powinienem się bać) i co najważniejsze błyskawicznie się wycisza (no przecież widziałem że to zabawa). Nawet owczarki niemieckie były gorsze ode mnie

A Madi He He He tylko szczekał i bał się ruszyć na szmatę. Pan Od Obrony powiedział, że Madi to fajny pies, ale wymaga uwagi i szkolenia a zwłaszcza jego właściciel.

No to tyle o szkole.