Nasze zasady
Społeczność Portalu i Forum Wielbicieli Szwajcarskich Psów Pasterskich wyznaje zasadę szacunku do życia i naszych braci mniejszych, czyli zwierząt. W związku z tym, nie traktujemy ich jako przedmioty, ale naszych Przyjaciół, którym winniśmy pomoc, miłość i szacunek! Świadomie i z wyboru popieramy akcję Rasowy=Rodowodowy, jesteśmy przeciwni pseudo hodowlom i masowemu rozmnażaniu zwierząt. Czynnie uczestniczymy w pomocy bezdomnym psom, którym staramy się zapewnić lepszy byt.
Asiulka napisał(a):Ja wszystko rozumiem,ale mój znajomy nie jest "pseudo"hodowcą nie chce zarobić ani na tych szczeniakach,ani nie dopuszcza suczki co cieczkę,to są jej pierwsze szczeniaki i więcej nie będzie
Asiulka napisał(a):zdrowie psychiczne też jest ważne a suka która nie miała ani razu szczeniaków może mieć takie zaburzenia.
Asiulka napisał(a):Czytałam też nie wiem ile jest w tym prawdy,że psy z hodowli są narażone na choroby bo ważniejsza jest ilość łatek itd.niż zdrowie i niosące choroby może się mylę
Asiulka napisał(a):ale czy można zakazać suce macierzyństwa i dobrego samopoczucia bo nie ma papierka to tak jak by się zabroniło kobiecie mieć dziecko bo nie jest z wyższych sfer.
Asiulka napisał(a):Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam, ale ja jestem taką osobą,która musi się sama przekonać.
Asiulka napisał(a):,ale czy można zakazać suce macierzyństwa i dobrego samopoczucia bo nie ma papierka to tak jak by się zabroniło kobiecie mieć dziecko bo nie jest z wyższych sfer.
Zuzanda napisał(a):Asiulka napisał(a):,ale czy można zakazać suce macierzyństwa i dobrego samopoczucia bo nie ma papierka to tak jak by się zabroniło kobiecie mieć dziecko bo nie jest z wyższych sfer.
A czy kobiety bezdzietne maja problemy psychiczne![]()
![]()
Mam wiele znajomych ,przyjaciółek ba nawet w rodzinie bez dzieci i jakoś nie widzę odchyleń psychicznych![]()
U siebie też nie zauważylam jakiś zbawiennych wpływów na psychikę mojej trójki dzieci
ale mój znajomy nie jest "pseudo"hodowcą
Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam, ale ja jestem taką osobą,która musi się sama przekonać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości