GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez KasiaT » 2012-07-27, 20:38

Oj normalnie niedopatrzenie z mojej strony-faktycznie w Twoim stadzie haniebnie pominęłam kocisława :roll:
Jak patrzę na Grandzisławę robiącą za wybieg dla szczurowatych ,to nadziwić się nie mogę,że wszyscy u Ciebie żyją w takiej harmonii.
Nowy nabytek boski-ma super wyraz pyszczka pasujący do fenomenalnych uszek :love:
KasiaT

Ostrzeżeń: 0
psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez Majszczur » 2012-08-21, 11:50

Trochę się przypomnimy, bo już miesiąc mija od ostatniego wpisu...

Niby były wakacje, ale Lady Wołowina nie leżała brzuchem do góry o nie! (choć czasami... a i owszem leżała... ale o tym potem :lol: ) tylko "bardzo ciężko" harowała na dobre imię berneńczyków pracujących :cwaniak:

Zaniemyśl nad Jeziorem Sławno miał okazję gościć naszą młodą adeptkę sztuki pracy wodnej na obozie szkoleniowym organizowanym przez Fundację Psi Ratownicy. Grandzisława dzielnie stawiła czoła wyzwaniu i na zawodach zamykających obóz zdobyła TRZECIE miejsce (w stawce 28 startujących psów) !
Dumnam niesłychanie <juhu> <juhu> <juhu>

Ale trzeba zaznaczyć, że Granda ma swój niepowtarzalny styl.
Wszystko robi z angielską flegmą - powoli spokojnie ale dokładnie i skutecznie i chyba tym zyskała sobie uznanie trenerów. Nie jest rozentuzjazmowana i chaotyczna jak wiele psów mocno nakręconych na wodę. Można powiedzieć, że jej praca nie jest efektowna, ale za to efektywna. I tego będziemy się trzymać :mrgreen:
Ale oczywiście nie byłabym sobą, gdybym się nie przyznała, że w skrytości tesknię za wodnym szajbusem jakim była Berta...

No to jadziem:

Holowanie surfera
Obrazek

Holowanie pontonu
Obrazek

Ratowanie Jessici Biuściastej (tonący nieprzytomny)
Obrazek

Ratowanie Stefana Ponurego (tonący nieprzytomny)
Obrazek

Skok po Pancię...
Obrazek

...i holowanie Pańci do brzegu (tonący przytomny)
Obrazek

Tu muszę przyznać ze śmiechem (i bólem serca), że na ćwiczeniach, po którymś tam z kolei powtórzeniu, Granda uznała mnie za wariatkę - skoro x razy mnie ratuje, a ja z uporem maniaka nadal chcę się utopić to... widocznie taka moja wola i trzeba mi na to pozwolić. Jakby mogła to popukałaby się w czoło, ale nie mogła, więc tylko spojrzała na mnie z politowaniem po czym spokojnie zawinęła ogon i demonstracyjnie oddaliła się pod domek, wcześniej upewniwszy się, że ktoś rozsądny zostaje nad wodą i ma na mnie baczenie ;-) :lol:

Holowanie trenera Norberta (tonący przytomny)
Obrazek

Przynieś kółeczko
Obrazek

Przynieś wiosełko
Obrazek

W nagrodę na brzegu trochę przeciągania z Pańcią
Obrazek

Team swimming na wesoło (tu akurat z Kessi od MartyD)
Obrazek

Obrazek

Czekam na swoją kolej
Obrazek

Test na optymalny uścisk szczęk.
Norbert włożył do rękawicy patyczki. Chwyt miał być wystarczająco pewny żeby rękawicy nie dało się wyszarpnąć, a jednocześnie na tyle delikatny żeby patyczki zostały nienaruszone.
Obrazek

Z pierwszym razem Granda chwyciła zbyt delikatnie (przypuszczam, że to efekt mieszkania z dziećmi - od szczeniaka była przecież uczona, że nie można mocno gryźć dłoni). Druga próba wypadła perfekcyjnie.
Na koniec Norbert testował już na swojej dłoni i chwyt Grandziora był idealny.
Obrazek

Obrazek

Radość trenera z pierwszego poprawnego chwytu (za nadgarstek)
Obrazek

Zdjęć i filmów jak zwykle mam zatrzęsienie... potrzebuję tylko czasu, czasu, czasu na zgranie. Mam nadzieję, że te pierwsze z brzegu póki co wystarczą.

Na obozie nie tylko się namaczaliśmy. Były ogniska, posłuszeństwo na wesoło, nocny bieg patrolowy, pływanie na "byleczym" - nasz berneński+sznaucer zespół zdobył pierwsze miejsce! Oraz inne atrakcje.
Już nie mogę się doczekać kolejnej okazji do spotkania się w podobnym składzie. Bo jak wiadomo nie ważne gdzie i jak, za to ważne z kim :-D
Ostatnio edytowano 2012-08-21, 11:57 przez Majszczur, łącznie edytowano 2 razy
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez marieanne » 2012-08-21, 11:54

Ale mieliście genialny wyjazd!
No i gratulacje dla panny Grandy :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez baksak » 2012-08-21, 12:06

Majszczur napisał(a):(...)Tu muszę przyznać ze śmiechem (i bólem serca), że na ćwiczeniach, po którymś tam z kolei powtórzeniu, Granda uznała mnie za wariatkę - skoro x razy mnie ratuje, a ja z uporem maniaka nadal chcę się utopić to... widocznie taka moja wola i trzeba mi na to pozwolić. Jakby mogła to popukałaby się w czoło, ale nie mogła, więc tylko spojrzała na mnie z politowaniem po czym spokojnie zawinęła ogon i demonstracyjnie oddaliła się pod domek, wcześniej upewniwszy się, że ktoś rozsądny zostaje nad wodą i ma na mnie baczenie ;-) :lol: (...)

<haha> <haha> <haha>
A czy po powrocie nie umówiła Cię do psychoterapeuty? Takie nawracające ciągoty samobójcze to poważna sprawa... <haha> <haha> <haha>
Gratulujemy tak udanego wyjazdu, no i fantastycznego wyniku <brawo>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez Majszczur » 2012-08-21, 14:36

Nigdzie mnie nie umawiała, tylko żarliwie sama zabrała się za psychoterapię - mianowicie czule wylizała mi stopy co skutecznie ukoiło moje rozedrgane jestestwo :mrgreen:
Majszczur

Postprzez Cefreud » 2012-08-21, 14:55

brawo Grandzisława !
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez EwaM » 2012-08-21, 16:07

Majszczur napisał(a): żarliwie sama zabrała się za psychoterapię - mianowicie czule wylizała mi stopy co skutecznie ukoiło moje rozedrgane jestestwo :mrgreen:

Nic dziwnego :-) Wiadomo,że talentów i umiejętności Grandzisławie nie brakuje <tak> <okok> <brawo> <brawo>
EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez MartaD » 2012-08-21, 19:14

Jeszcze raz gratulacje dla Grandzioszka :-D
To wspaniała i tak kochana sunia, że miałam ochotę ją zabrać ze sobą do domu :love:

Jeszcze raz dzięki dziewczyny za super towarzystwo i do zobaczenia mam nadzieję niebawem <buzki>
MartaD
Administrator

psy: Lusionki
Hodowla: Lusion

Postprzez Majszczur » 2012-08-21, 20:42

Ha ha! dokładnie takie same odczucia miałam wobec Twojej Kessi :love2: Brałabym tą wariatkę w ciemno, tak mi podbiła serducho swoim szalonym temperamentem :love2:
Podobno Ratownicy robią też zimowiska... ;>
Majszczur

Postprzez Justynka » 2012-08-21, 20:55

super! gratki dla Grandy! nie miałam żadnych wątpliwości, że spisze się na medal ;)

mądra sunia z Grandy nie da się nabrać na takie "niby topienie" :mrgreen: rozgryzła towarzystwo, heh
Justynka

psy: Pako

Postprzez umala » 2012-08-21, 21:02

Gratulacje dziewczyny :puchar: Podziwiamy <tak>
umala

psy: Zenit JR

Postprzez Apcik » 2012-08-21, 22:06

wow. gratulacje! Wy to obie macie turbodoładowanie :okok: mojego lenia za nic w świecie nikt by do wody nie wciągnął a inne sporty poza obracaniem sie z boku na bok są zbyt energochłonne <faja>
Apcik
Moderator Działu

psy: Cezary

Postprzez Małgorzata » 2012-08-22, 11:14

Miło poczytać, pooglądać zgrany zespół. <tak> Gratulacje. :okok: Chcemy więcej! :love:
Małgorzata

psy: Bazyli - DSPP
Hodowla: Salto Neris

Postprzez Majszczur » 2012-09-14, 13:35

Małgorzata napisał(a): Chcemy więcej! :love:
Z wielką przyjemnością podzielę się resztą naszych wakacyjnych wspomnień, tylko... czasu na zgrywanie fotek mi brak <bezrady2> Ale obiecuję poprawę i wkrótce nadrobię zległości <skromny>

A dzisiaj nieco nie chronologicznie, bo powakacyjnie, ale za to z dedykacją dla Pokerowej ;)
Ostrzegam, materiał jest dłuuuugi (bo nie potrafię go pociąć :-> ) więc tylko dla wytrwałych :mrgreen:

Niestety teraz nie wychodzę już z Grandą i Piranią (tą jasną szczurcią) na wybiegi plenerowe, bo Pirania ma chore serduszko i boję się, żeby niektóre zbyt gwałtowne ruchy Grandy, popychanie czy przydepnięcie jej nie zestresowały i nie zaszkodziły.
Majszczur

Postprzez wiki » 2012-09-14, 13:48

Super <okok> <okok> <okok> <okok> <okok> <okok> <okok>
wiki

psy: Abigail Bertosz FCI

Postprzez Małgorzata » 2012-09-14, 14:03

No to mi szczęka opadła (całe szczęście nie mam sztucznej, bo by mi wypadła). To teraz już się szczury na spacer wyprowadza? W dodatku bez smyczy i bez strachu, że jak poczują wiatr w ogonie, to zwieją?
Żegnaj Gienia, świat się zmienia!
Granda jest cudowna. Ogoniaste też, ale Granda BARDZIEJ :love: :love2:
Mam nadzieję, że kłopoty z serduchem - przejściowe, za co trzymam kciukasy <tak>
Małgorzata

psy: Bazyli - DSPP
Hodowla: Salto Neris

Postprzez Majszczur » 2012-09-14, 14:31

:mrgreen: nooo, się wyprowadza, się robi rentgeny i usg, się wystawia na wystawach i kupuje z rodowodem. O szczurach mówię oczywiście.
Spoiler:
Serduszko Piranii niestety nie wyzdrowieje i będzie leczone dożywotnio. Jest szansa na poprawienie komfortu życia dzięki lekom, ale na wyleczenie całkowite nie :(

Granda w tym roku miała swój debiut na górskich szlakach (w Beskidzie Śląskim) i zadziwiła mnie kondycją. Zresztą moje dwunogie smarki też. Fotos comming soon 8-)
Majszczur

Postprzez kasia.r » 2012-09-14, 20:29

Uwielbiam Grandę i całą tą bandę !!! A u mnie w pracy co jakiś czas słyszę pytania "są jakieś nowe zdjęcia Tego psa od szczurów " :) Tak więc Granda robi karierę fotomodelki w Kielcach :)
kasia.r

psy: Rosa u Źródeł Wisły

Postprzez Roma » 2012-09-15, 00:44

Patrzę na ten filmik i oczom nie wierzę <szok> jak taki duży pies potrafi obchodzić się z takimi maleństwami.po prostu nie do wiary.
Spoiler:
Roma

Postprzez Majszczur » 2012-09-15, 14:58

kasia.r to strasznie miłe co piszesz, nie miałam pojęcia że robimy taką furrorę <skromny>

Roma w sumie szczurcie są niewiele mniejsze od nowonarodzonych berneńskich krecików, a przecież rzadko się zdarza, żeby suka-matka skrzywdziła malucha, a jeśli już to przez jakiś nieszczęsliwy przypadek.
Spoiler:
Właśnie mi się zgrywa filmik jak Kacper biega po trawniku nawołując "Szczuuuuuryyyy, chodźcie, szczuuuryyyy" i Bunia z Terenią jak opętane biegną za nim w podskokach :mrgreen:
Majszczur

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków