Expert i Gerda Majowy Skarbiec

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Expert i Gerda Majowy Skarbiec

Postprzez katarina1 » 2013-05-22, 11:23

Expert uszy do góry , będzie już tylko lepiej :okok:
katarina1

Ostrzeżeń: 0
psy: Lusia Spartańska Osada, Goliat (*)Spartańska Osada

Postprzez NataliaK-G » 2013-05-22, 19:15

Dopiero dziś zajrzałam do Waszej galerii. Biedny piesio :boszz: Trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia <pies> A na wątrobę polecamy hepatil, wit. E, melatoninę i essentiale forte. U Bono taka terapia daje pozytywne skutki.
NataliaK-G

psy: Bono Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Hodowla: Lubuski Opiekun

Postprzez baksak » 2013-06-04, 11:23

Chyba mam się lepiej <mysli> Badania póki co wychodzą jakieś mętne, ale czuję się lepiej i nawet mam siłę czasem pohasać...

Chociaż nie wszystko idzie idealnie... bo niestety Kudłaty postanowił zostać myśliwym :sciana:
W dodatku ubzdurał sobie, że ja z Duśką będziemy chodzili razem z nim na polowania <szok>

Psy myśliwskie na pozycjach
Obrazek

A że jak zwykle wszystko pokręcił zabiera nas tam w charakterze przynęty. Mamy chodzić grzecznie po krzakach i czekać aż pojawi się zwierzyna. Gdy tylko nadciągnie mamy się nie kręcić, a Kudłaty rusza do akcji. Paca nas jak oszalały po pyszczkach i hurtowo ubija komary ;>

Lecą?
Obrazek

Zupełnie nie wiem czemu nie może sobie na te polowania chodzić sam. Tym bardziej, że przy jego refleksie i tak nas zawsze coś pokąsa <uoee>

Bardzo to nas wyczerpuje
Obrazek

NataliaK-G napisał(a):(...) A na wątrobę polecamy hepatil, wit. E, melatoninę i essentiale forte. U Bono taka terapia daje pozytywne skutki.

Doktor to powiedział, że przede wszystkim mam odstawić trunki i karkówkę z grilla ;>
A poza tym mam brać HepatoForce <blee>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez właścicielka Florka » 2013-06-04, 11:49

Bardzo się cieszymy Experciku, że już lepiej się czujesz <haha>
Zdrowiej szybciutko <buzki> <buzki> <buzki>
właścicielka Florka

psy: Florek Majowy Skarbiec

Postprzez aga.s » 2013-06-04, 19:51

Ja miło Was widzieć :love2:
A może te komary ,to nowa terapia polegająca na upuszczaniu krwi ? Tak dla zdrowotności :mrgreen: A po wszystkim Kudłaty je tłucze ,żeby sprawdzić czy dostatecznie dużo krwi upiły ?
Mimo tych niecnych zabiegów wyglądacie kwitnąco <buzki>
aga.s

psy: Indiana Jones , Basanti i Gabana BPP
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez kerovynn » 2013-06-05, 09:30

baksak napisał(a): Paca nas jak oszalały po pyszczkach i hurtowo ubija komary ;>

a ja myślę, że te komary to taki pretekst i zasłona dymna coby Kudłaty mógł stresy odreagować. Bo na Borsuku przecież się nie ośmieli. Nawet nie ośmieli się o tym pomyśleć a nawet wpuścić taką myśl na orbitę, żeby tak sobie leniwie krążyła i nęciła.
a tak, proszę - haniebnie spoliczkuje psy i mu lżej <faja> . A psy nie dość, że mają obite mordki to jeszcze się cieszą , że to niby od krwiopijczych bestii bohaterski Kudłaty własnym łapskiem ich obronił.
cóż za hipokryzja..... ;>
Expert, może to do jakiego TOZ-u zgłosić nalezy, że was Kudłaty maltretuje? ;-) :mrgreen:
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Asia Morrisowa » 2013-06-05, 10:56

Duecik piękny i jaki zgrany! Na wprost patrz, w lewo patrz, słodki bądź :love: . Wszystko potrafią synchronicznie :-D. Dużo zdrówka!
Asia Morrisowa

psy: Morris

Postprzez baksak » 2013-06-08, 20:04

Dziś w parku spotkaliśmy naszą koleżankę Ke... Kessi... Krzesimirę ]:->
Prawda, że dziewczyna urosła?

Obrazek
Tylko troszkę ją martwi, że ciągle biorą ją za zabiedzonego berneńczyka :-?
Ale ja sobie myślę, że to bardzo dziwne - bo skoro tylu ludzi ma pojęcie jak mniej więcej wygląda berneńczyk, to czemu u licha my z Duśką ciągle jesteśmy "bernardynami"? ;>

Pokazywałem dziewczynom czemu nasza reprezentacja piłkarska nie potrafi wygrać nawet z Mołdawią <tak>
Obrazek

To w sumie bardzo proste: nawet ja jestem w stanie biegać szybciej i dłużej niż oni... :mrgreen:
Obrazek

Myślę, że gra w piłkę im się spodobała. Bardzo się przejeły tym, żebym nie odgwizdał zagrania ręką, więc najczęsciej grały z główki ;)
Obrazek

Gerda, jako warszawianka kibicowała nie zawsze elegancko...
Obrazek

...Krzesimira zresztą też ;>
Obrazek

Panienki wyjaśniały sobie czy nasz park jest bardziej na Mokotowie czy na Ochocie. W związku z tym Gerdula przypominała Krzesimirze czemu ma w parku ksywę "Duśka" <okok>
Obrazek

Może nie jestem lokalnym patridiotą ale jakoś mi wszystko jedno.
Obrazek

Tym bardziej, że mieliśmy fajny patyczek do kąsania <tak>
Obrazek

Obrazek

Tak im się spodobało, że obie powiedziały, że jak będą duże to zostaną bobrami... <mysli>
Obrazek

Na koniec dowód, że nawet Duśka potrafi się zmęczyć. A Krzesimira ani trochę <haha>

aga.s napisał(a):(...)A może te komary ,to nowa terapia polegająca na upuszczaniu krwi ? Tak dla zdrowotności :mrgreen: A po wszystkim Kudłaty je tłucze ,żeby sprawdzić czy dostatecznie dużo krwi upiły ? (...)

kerovynn napisał(a):(...) a ja myślę, że te komary to taki pretekst i zasłona dymna coby Kudłaty mógł stresy odreagować. (...) haniebnie spoliczkuje psy i mu lżej <faja> . A psy nie dość, że mają obite mordki to jeszcze się cieszą , że to niby od krwiopijczych bestii bohaterski Kudłaty własnym łapskiem ich obronił.
cóż za hipokryzja..... ;>
Expert, może to do jakiego TOZ-u zgłosić nalezy, że was Kudłaty maltretuje? ;-) :mrgreen:

Hmmm... no nie wiem. Nie sądzę, żeby Kudłaty mógł zaplanować i przeprowadzić tak skomplikowaną intrygę. Przy dwóch zwojach nerwowe, jak u wypławka...?
Zresztą każdy sąd go uniewinni - ma niepoczytalność wypisaną na twarzy ;>

Asia Morrisowa napisał(a):(...)Wszystko potrafią synchronicznie (...)

Wszystko jak wszystko, ale smaczki to wciągamy oboje bardzo rytmicznie i równo <tak>
baksak

Postprzez właścicielka Florka » 2013-06-08, 22:54

Prześliczne foteczki i humoru sporo <haha> :lol:
<buzki> <buzki> <buzki>
właścicielka Florka

Postprzez Poker » 2013-06-09, 21:46

baksak napisał(a):Tylko troszkę ją martwi, że ciągle biorą ją za zabiedzonego berneńczyka :-?
Ale ja sobie myślę, że to bardzo dziwne - bo skoro tylu ludzi ma pojęcie jak mniej więcej wygląda berneńczyk, to czemu u licha my z Duśką ciągle jesteśmy "bernardynami"? ;>

<hahaha> <rotfl> :love:

baksak napisał(a):Może nie jestem lokalnym patridiotą ale jakoś mi wszystko jedno.

patr to Ty jesteś zwłaszcza od kiedy "hodujesz" Duśkę <tak> ale idiotą nigdy ;>

baksak napisał(a):Tak im się spodobało, że obie powiedziały, że jak będą duże to zostaną bobrami... <mysli>
Obrazek

fajną macie przyjaciółkę

smutno by było bez Was i szaro, no wręcz ponuro - uwielbiam tą galerię i jej twórców i to poczucie humoru :love:
Spoiler:
Poker

psy: Poker (*)Hugo(*)O MójTySmutku, Porto CzarująceOczy

Postprzez aga.s » 2013-06-09, 23:52

Jak fajnie widzieć Was w dobrej kondycji :radocha2: Bardzo brakowało nam Ekspertowych opowieści .Mam nadzieje ,ze teraz relacje będą nam zdawane na bieżąco <haha>
Buziaczki <buzki> <buzki> <buzki>
aga.s

Postprzez marieanne » 2013-06-10, 00:07

Już się właśnie zastanawialiśmy, czy Was nie zalało.... miło widzieć że nie :mrgreen: W przeciwnym razie zmuszeni bylibyście pływać na Kudłatym.... ;>
marieanne
Moderator Działu

psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez baksak » 2013-06-13, 20:44

Pomyślałem, że najwyższa pora by zamieścić coś, co najbardziej lubi Babcia.
Słowem krew i przemoc czyli walki psów

Prawda, że warto na mnie postawić?

marieanne napisał(a):Już się właśnie zastanawialiśmy, czy Was nie zalało.... miło widzieć że nie :mrgreen: W przeciwnym razie zmuszeni bylibyście pływać na Kudłatym.... ;>

Kudłaty często wygląda na zalanego <tak> Nawet jak akurat nie pada ;>
A pływanie na nim to pestka - jego pusty łeb z łatwością utrzymuje się na wodzie ;>

Poker napisał(a):(...)smutno by było bez Was i szaro, no wręcz ponuro - uwielbiam tą galerię i jej twórców i to poczucie humoru :love:
Spoiler:

Się staram <skromny>
baksak

Postprzez właścicielka Florka » 2013-06-14, 13:44

Nio pewnie, stawiam na Ciebie Expert :okok: , nie daj sobą pomiatać :lol:
<buzki> <buzki> <buzki>
właścicielka Florka

Postprzez NataliaK-G » 2013-06-16, 14:06

Takie walki psów to ja mogę oglądać z największą przyjemnością ;-)
NataliaK-G

psy: Bono Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Hodowla: Lubuski Opiekun

Postprzez baksak » 2013-06-27, 20:10

Jakoś ostatnio marnie u nas z robieniem zdjęć. Podobno pogoda przeszkadza. Raz za ciepło, raz deszcz pada. Myślę, że poproszę Borsuka, żeby Kudłaty musiał karnie obejrzeć krótki film instruktażowy Czasem słońce, czasem deszcz ;>

Zresztą przy okazji filmów, to tu jakieś mam:

Dzielnie kąsamy patyczek. Znaczy ja kąsam mniej, bo to męczące.

Duśka to niezła Duśka. Dziś buchnęła koledze Fredkowi piłkę i wcale nie miała zamiaru mu jej oddawać. Jeszcze grymasiła, że za wolno ją Fredek gania. Ja się zasapałem od samego patrzenia <zmeczony>

Chyba przyznacie, że Duśkowe spojrzenie "spode łba" jest troszkę łobuzerskie? ;)
baksak

Postprzez aga.s » 2013-06-27, 20:49

Nareszcie jesteście :radocha2: Już się martwiliśmy tą nieoczekiwaną ciszą . A jak widzę stosujecie wymówki podobne do marianny .Ona twierdziła ,ze nie takie światło do robienia zdjęć ,a Wy ze pogoda nie taka :nonono:
Mam nadzieję ,ze się poprawicie . ;>
Duśka wygląda r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-i-e , jaka odpasiona . :love2: :love2: :love2: :love2: :love2:
Ile teraz waży ?
Ekaperciku nie zaniedbuj galerii . <buzki>
aga.s

Postprzez agas » 2013-06-27, 21:13

Właśnie, właśnie , nie zaniedbuj galerii ! :-D
agas

psy: Bona, Keanu, Hana , Brizo (*)Hektor(*), Glenda(*)
Hodowla: Jak z Obrazka

Postprzez baksak » 2013-06-29, 22:23

Kudłaty w ramach pokuty obejrzał sobie film z Shah Rukh Khanem. No przynajmniej do 2:35:46 kiedy to zaczął przeraźliwie chrapać ;>
Za karę oglądał jeszcze raz i w dodatku musiał płakać przy bardziej wzruszających scenach. Ponieważ marnie się orientował to Borsuk strzelał go z liścia w odpowiednich momentach :mrgreen:
Borsuk mówi, że jako pomoc naukowa do tresury małża Bollywood jest niezastąpione. Zresztą sami zobaczcie, że pomogło i zdjęcia już są <tak>

Z samego rana byłem w pełnej gotowości do harców i gry w piłkę z moją koleżanką Tosią ;)
Obrazek

Tosia - zawodniczka, która okiwała by Messiego i Ronaldo na raz. Używając samego ogona <tak>
Obrazek

Duśka jakoś nie ma serca do piłki. Chociaż trzeba przyznać, że regularnie ogląda z Kudłatym mecze.
Zupełnie tego nie rozumiem. Może ją zielony uspakaja? <mysli>
No ale na boisku to ona raczej pęta się pod nogami... <bezrady2>
Obrazek

Tosia to czasem potrafi się zapędzić z piłką aż na drzewo <okok>
Jak już się tam wdrapie to powinna uważać na Kudłatego. Bo myślę, że on to nigdy nie zszedł z drzewa ;>
No, przynajmniej w przenośni, bo większość takich prawdziwych by się pod nim złamała. Albo przynajmniej demonstracyjnie straciła liście ;>
Obrazek

Z piłką zawsze łączy się kibicowanie. Borsuk z grą w piłkę to tak nie bardzo, ale kaptur na twarzy i kawał kija w ręku to i owszem. Tylko dresik ma jak raz w praniu... ;>
Chociaż zdaje się, że zasłanianie twarzy się ma nijak do ustawy o imprezach masowych. Nie mówiąc o posiadaniu niebezpiecznego narzędzia <tak>
Obrazek

Kolegom z prewencji (pozdrawiamy :mrgreen: ) to by się raczej nie udało rozbroić Borsuka bez strat w ludziach i sprzęcie. A my z Duśką, proszę: myk i Borsuk bez kija :]
Obrazek

Prawda, że dobrze nam idzie?
Obrazek

Ćwiczymy wytrwale w grupach
Obrazek

i pojedynczo
Obrazek

Ale czasem zajmujemy się też innymi rzeczami
Obrazek

Choćby siedzeniem na trybunach
Obrazek

Dawne hasło: "Armia radziecka z tobą od dziecka" jakoś nie straciło na aktualności
Obrazek

Dotyczy to nawet Duśki.
Ale ona słabo się orientuje w historii. Wiadomo, pokolenie internetowe... <bezrady2>
Obrazek

Krok defiladowy to nam nawet nieźle wychodzi.
Obrazek

Manewry też całkiem całkiem. Szczególnie te podczas pogoni. Chociaż Duśka nie bardzo rozumie co to znaczy oskrzydlać gonionego. Zamiast tego często oskrzydla mnie
Obrazek

Są też pozy specjalnie dla Babci
Obrazek

Obrazek

No i jeszcze ucieczka przed komarami. Tu dobrze widać chmary krwiopijców z jakimi musimy się mierzyć
Obrazek

Później chodzimy cali w bąblach od ugryzień. O proszę: na nosie i koło oka
Obrazek

Duśka tak samo:
Obrazek

Gerdula mówi, że jak się siedzi na słońcu to mniej gryzą
Obrazek

Ale ja wolę cień. Nawet taki z komarami, już trudno <uoee>
Obrazek

aga.s napisał(a):Nareszcie jesteście :radocha2: Już się martwiliśmy tą nieoczekiwaną ciszą . A jak widzę stosujecie wymówki podobne do marianny .Ona twierdziła ,ze nie takie światło do robienia zdjęć ,a Wy ze pogoda nie taka :nonono:
Mam nadzieję ,ze się poprawicie . ;>
Duśka wygląda r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-i-e , jaka odpasiona . :love2: :love2: :love2: :love2: :love2:
Ile teraz waży ?
Ekaperciku nie zaniedbuj galerii . <buzki>

No właśnie się poprawiamy. Nie tak jak marieanne która z premedytacją zaniedbuje galerię strasznie i mętnie się tłumaczy. Nawet zupie z pokrzyw już zdjęć nie robi <bezrady2>

A Dusia wygląda jak mały prosiaczek ;> i ostatnio ważyła 37 kg ]:->
baksak

Postprzez agas » 2013-06-30, 09:24

Śmiesznie tam u Was, sportowo, defiladowo, dla mnie ta fotka najpiękniejsza, radosne , szczęśliwe mordy.
A Duśka :love2: oj przybyło dziewczynki , przybyło.

No i jeszcze ucieczka przed komarami. Tu dobrze widać chmary krwiopijców z jakimi musimy się mierzyć
Obrazek
agas

psy: Bona, Keanu, Hana , Brizo (*)Hektor(*), Glenda(*)
Hodowla: Jak z Obrazka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków