Moderator: Anirysova
saganka napisał(a):Tak sobie czytam i mnie troche trzesie - co znaczy nie forsowac? NOsic? Malo realne jak wiadomo. Wiecie co powiedziala jedna z czolowych wloskich hodowczyn na pytanie o noszenie szczeniaka po schodach? Popukala sie w glowe. Przesadzamy. Takie jest moje zdanie. To nie sa porcelanowe laleczki tylko psy gorskie. Nie robmy z nich tego, czym nie sa. Pewno, ze nie nalezy zmuszac psa do biegu przy rowerze, bo to w jego naturze nie lezy, ale tez pamietajmy, ze jakos musi nastepowac rozwoj miesni i sciegien! Problem jest miedzi innymi wtedy, gdy sa za slabe do kosca.
Barbapapa napisał(a):Ludzie też mogą zachorować i co mają zostać przykuci do łóżka?
Barbapapa napisał(a):Ale z drugirj strony, ja mam dwa psy po 50 kg i mieszkam na 3 i 4 pietrze, i w najgorszym wypadku zamontuję zewnętrzny podest=windę do balkonu.
MagdaMR napisał(a):W dodatku stare psy zwykle muszą częściej załatwiać potrzeby fizjologiczne niż młode (często nie wytrzymują całej nocy), a nie za bardzo chcą jak ludzie korzystać z pampersów. Wtedy jest to poważny problem.
Powrót do - Choroby układu kostnego i aparatu ruchowego (stawy)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości