Poznań - CACIB - 2006

Moderator: Aga-2

Postprzez agares22 » 2006-11-10, 11:25

Ja nie calkiem w temacie..Nigdzie nie jade bo sie rozchorowalam:( Rozplakac sie mozna. Czekam na zdjecia na setki zdjec!!!! Wlascicieli i psow, bo nastawialam sie na to, ze Was poznam. Zlitujcie sie nad czlowiekiem w potrzebie, hihi.
Ostatnio edytowano 2006-11-10, 11:29 przez agares22, łącznie edytowano 1 raz
agares22

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Gość » 2006-11-10, 11:26

Bożena od Pretora napisał(a):Trochę niepokoi mnie fakt że trzeba wystawiać w ringówkach. Mój Pretor jest zawsze wystawiany na łańcuszku + smycz. Absolutnie nie da sie go wystawić na ringówce. Czy mam sie przygotować na to że sędzia wywali nas z ringu :cry:
Gość

Postprzez Gość » 2006-11-10, 11:28

Ten gość to ja :cry:
Gość

Postprzez Agata » 2006-11-10, 11:57

Zuzanda napisał(a):
Agata napisał(a):Zosia ja też jestem pełna obaw...tym bardziej, że do salonu już nawet nie próbuję się dostać. No cóż...zapomniałam i nigdzie Blani nie umówiłam :-? :-o
A zrobiły jej się dwa wichry na grzbiecie i wolałabym, żeby zamiast nich pojawiła się tam piękna, równiutka sierść...nie wiem co ja zrobię. Pies nie będzie zapewnw wyglądał, ani prezentował się tak jakbym chciała :-|

No wiesz Agata a do salonu firmowanego przez Twoja Blanie to nie łaska było sie zgłosić ???!!!
Nieladnie, nieładnie :evil: :evil:

Zuzia Blania nigdzie indziej nie odważyła by się wybrać :-) ;-)
W końcu reklamuje swoją głową z pełnym przekonaniem ;-)

Tylko jej głupia Pani przypomniała sobie, że nie zamówiła wizyty wczoraj wieczorem :-| :-( :-(

--------------------------------dodano...
A co tam, wysłałam zapytanie do salonu...bezczelna jestem ;-)
Agata

Postprzez Agata » 2006-11-10, 12:10

Duch Wrzosowisk napisał(a):Ogłiszenie Blani jest w katalogu-bardzo ładne i czytelne.
My też byliśmy w Poznaniu-cały czas przy australijczykach.Nie mamy żadnych zastrzeżeń do organizacji,a jesteśmy mile zaskoczeni cenami ,które nie są wyższe niż na innych naszych wystawach-wejście 10 zł ,parking 30 (jeżeli ma się zgłoszenie psa).

Oo, dopiero zauważyłam!
Dziękuję bardzo...teraz jestem spokojniejsza :-)
Agata

Postprzez Stawka » 2006-11-10, 12:31

ja mam pytanko, czy naprawdę trzeba wystawiać na ringówkach... bo jak tak to ja nie mam sie co tam pokazywać... zadzwonie zaraz do Poznania i sie zapytam...czy jest taki obowiazek...
Stawka

Postprzez Bożena od Pretora » 2006-11-10, 12:45

Stawka napisał(a):ja mam pytanko, czy naprawdę trzeba wystawiać na ringówkach... bo jak tak to ja nie mam sie co tam pokazywać... zadzwonie zaraz do Poznania i sie zapytam...czy jest taki obowiazek...

Ja też właśnie o to pytałam wcześniej. My też na ringówce nie mamy szans.
Bardzo proszę o informacje na ten temat!!!
Bożena od Pretora

psy: Pretor[*] Ramzes

Postprzez Stawka » 2006-11-10, 12:51

właśnie próbuję sie dodzwonic do Poznania, ale jak narazie bezskutecznie... ale chyba nie mogą narzucić takiego wymogu... nie wiem sama...
Stawka

Postprzez Stawka » 2006-11-10, 12:55

albo cały czas zajęte, albo nikt nie odbiera...
Stawka

Postprzez Ewa z Bostonem » 2006-11-10, 13:30

Bardzo mocno trzymamy kciuki za WSZYSTKIE FORUMOWE PSISKA :-)
Życzymy sukcesów, miłych wrażeń i wesołej zabawy :!: :!:
Ewa z Bostonem

Postprzez Ania od Berena » 2006-11-10, 13:48

Dziewczyny nie przejmujcie się! Weźcie ringówkę i smyczki na których ćwiczycie/wystawiacie i zobaczycie przy ringu- może sędzia nie bedzie wymagał ringówki!
Ania od Berena

psy: Beren(*),Luthien(*),Yuki (*)Yato(*), Milka, Malina

Postprzez Cefreud » 2006-11-10, 13:58

Trzymam za wszystkie forumowe bernusie kciuki.Mam prośbę-jak Wasze się zwolnią przytrzymajcie za mnie.....
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez Bożena od Pretora » 2006-11-10, 14:11

Ania od Berena napisał(a):Dziewczyny nie przejmujcie się! Weźcie ringówkę i smyczki na których ćwiczycie/wystawiacie i zobaczycie przy ringu- może sędzia nie bedzie wymagał ringówki!

My nawet nie mamy ringówki :lol:
Bożena od Pretora

psy: Pretor[*] Ramzes

Postprzez Zuzanda » 2006-11-10, 14:11

Karolcia masz jak w banku bede trzymać za ciebie i małego M... lub J.. :-)
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Zuzanda

psy: Laponia ,Tomek(*) ,Bleki
Hodowla: Black Velvet

Postprzez Ania Cortez » 2006-11-10, 15:39

Z ta ringowka to chyba niemozliwe, powinni byli uprzedzic, my nigdy nie wystawiamy na ringowce, bo nasz artysta by z niej raz dwa wyszedł
Ania Cortez

Postprzez Zośka i Hugo » 2006-11-10, 16:50

Ania Cortez napisał(a):Z ta ringowka to chyba niemozliwe, powinni byli uprzedzic, my nigdy nie wystawiamy na ringowce, bo nasz artysta by z niej raz dwa wyszedł

Ogólnie rzecz biorąc to powszechnie jest przyjęte że psy na ringu powinny być wystawiane na rigówce. W każdym poradniku czy innej literaturze poświęconej technice wystawiania psów jest zaznaczone że "do prezentacji psa na ringu potrzebna jest ringówka czyli .....". Pies powinien być tak ułożony że rigówka grubości średniego rzemyka powinna wystarczyć do utzrymania psa. Jak jest każdy wie po swoim pupilu. Meczyłam się z rigówką dość długo. Na ostatniej klubówce zkupiłam dławik skórzany bezszwowy i ucho i już mniej siły musiałam użyć w celu utrzymania Hugo. Całkiem możliwe jest że sędzia zażyczy sobie ringówek i szczerze mówiąc ma do tego prawo, ale miejmy nadzieję że sędzia wie co to zanczy utrzymac berneńczyka i przymknie oko.
Zośka i Hugo

Postprzez Joanka » 2006-11-10, 19:53

Trzymam za Was kciuki, niestety nie mogę jechać i gdy czytam wypowiedzi to bardzo tego żałuję!!Bedę myślami z Wami i życze wszystkim powodzenia!!!Polska górą!!! :-D :-D
Liczę na Wasze reportaże i zdjęcia!!! musi to być w TV nie wierze, aby ktoś pominą takie wydarzenie. Jesli chodzi o wystawianie na ringówce to myślęjednak że to jest uczciwe. Wiem że jest ciężko ułozyć berneńczyka i ja często na wystawach szarpię się z Apim , ale zawsze wystawiałam go na ringóce, bo przecież takie są zasady!!
myślę że samo uczestniczenie w takiej imprezie jest wielkim sukcesem i nie przejmujcie się!!!
Joanka

Postprzez Ania Cortez » 2006-11-10, 21:36

Skoro takie są zasady to dlaczego niekt ich nie egzekwuje? Po co komu takie zasady?
Norma w naszym kraju. :shock:
Podnosze temat spotkania - czy tylko ja i Asia Kiwi jesteśmy nim zainteresowana? To naprawde dosc niepowtarzalna okazja, by spotkac sie w wiekszym gronie forumowym i w takiej atmosferze... :roll:
Ania Cortez

Postprzez Ania Cortez » 2006-11-10, 21:38

A swoja droga to dławik to jeszcze mnie konwencjonalny sprzęt wystawowy? :lol: :lol: :lol:
Ania Cortez

Postprzez Gość » 2006-11-10, 21:43

Aniu ja chętnie sie z wami spotkam , tylko gdzie i czy mogę przyprowadzić znajomą z Węgier też wystawia bercia.Ala
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wystawy 2006