saganka napisał(a):MOzecie zawsze wstawic tutaj http://www.petycje.pl/ i tam zbierac podpisy
Apcik napisał(a):no można kupić za 1000 zł z rodowodem(wytawowego) tyle czy ta cena nie zasugeruje komuś że coś może być nietakJeżeli o mnie chodzi to pierwsza moja myśla byloby dlaczego tak tanio jak inne ogłszenia sa po 1500-1600zl albo i wyzej...ze coś pewnie ebdzie nie dokońca tak jak ma być... Po dłuzszym pobycie na forum wiem jak ważne jest odzywianie psiaka w młodym wieku.... to pomysle ze szczeniaczek nie był karmiony dobra karma itp. Ta niska cena też daje do myslenia
![]()
Moze ja jestem jakaś inna ale dla mnie tak by to wyglądało
Dżiani napisał(a):......
Chciałem opisać historyjkę która wydarzyła się ostatnio a miała swój finał dosłownie kilka godzin temu o czym poinformowano mnie własnie telefonicznie i to spowodowało że tu coś skrobe. A w skrócie było to tak:
Na wrześniowej wystawie we Wrocławiu podeszła do nas rodzinka z dziećmi. Podczas gdy rodzice zadawali miliony pytań, dzieci zamiziwały Deby na śmierć. Suma sumarum zapisali się wstępnie na szczeniaka choć nie ukrywali że cena jest dla nich zbyt duża.
Kilka dni temu dostałem od nich majla, że jednak nie wytrzymają do lata bo chcą suczkę na już i kupują taką bezpapierową bo jest tanio. Odwiodłem ich od kupna za te 1000 zł bezpapierowego psa obiecując w zamian pomoc w znalezieniu za te pieniądze suczki niewystawowej ale z papierami. Dodatkowym utrudnieniem było znalezienie tej suczki gdzieś blisko nich bo nie byli w stanie pojechać więcej niż 200-300 km. Po dosłownie kilkunastu godzinach od rozpuszczenia 'wici' (tu podziękowania dla tych forumków co pomogli mi w tym a szczególnie dla AniRysków) ludzie ci dostali namiary na hodowlę gdzie warto pojechać. Zadzwonili, pojechali i kupili piękną suczkę za 850 zł bo utargowali jeszcze na paliwo. Mało tego, suczka jest jak najbardziej wystawowa, pochodzi z dobrego i (jak ja to nazywam) bezpiecznego skojarzenia. Są nią zachwyceni a sunia jest super. Nigdy nie przypuszczali, że tak to się sończy...
Niech ta historia będzie dowodem na to, że na prawdę warto ruszyć dupsko i poszukać bo da się kupić Berneńczyka z papierami za 850 zł (a nawet taniej)
Hodowli w PL jest prawie 400 z czego kilkanaście jest sławnych, kilkadziesiąt jest znanych a te pozostałe 300 trzeba (po)szukać. Wiele z nich nie ma www, nie reklamują się, nie ogłaszają a ich nazwy nawet tu na tym forum były by 'egzotyczne' jednak one też odwalają kawał dobrej hodowlanki. Trzeba tylko do nich dotrzeć a nie dawać zarabiać parszywym dupkom którzy wcickająją kit pod tytułem " po rodowodowych rodzicach " ...
Powrót do Akcje na rzecz zwierząt
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości