Szumiąca Knieja zaprasza...

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Szumiąca Knieja zaprasza...

Postprzez Szilkowa » 2008-05-19, 16:30

Tak uśmniech to po mamusi ma napewno :-)
To wspaniale że ma tam tak dobrze :-D Sama się nie dziwie bo jak tu można berna nie rozpieszczać :-D
Szilkowa

Ostrzeżeń: 0
psy: Szila-bpp Tia-bc

Postprzez Halina » 2008-05-21, 10:10

No to teraz z zupełnie innej beczki. Dozwierzyniliśmy się! Mamy dwóch a właściwie dwie nowe domowniczki. Są nimi śliczne , maleńkie chomiczki dżungarskie :-) . Co prawda chomiki są Maciusia ale my z Ryśkiem mamy z nimi wielką radochę. Mamy je od wczoraj no i jak te głupki do 1.00 patrzyliśmy na nocne życie chomików. Obłęd ale są naprawdę śuperzaste :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

no ijeszcze jedno. Czekamy na kota. Będzie to zwykły dachowiec ale już się nie mogę doczekać. Gdyby czyjaś połówka nie chciała kota to najlepiej doprowadzić do sytuacji , że ta połówka sama wpadnie na pomysł, że kot w domu musi być :-D
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez Aga-2 » 2008-05-21, 10:37

Czy te chomiczki to prezent komunijny :!: :mrgreen:
W każdym razie bardzo ładne! Lubię takie "naturalne" umaszczenie. Ciekawe co na nie powiedzą berny :?: :!: Że o kocie nie wspomnę...
Aga-2
Moderator

Postprzez Halina » 2008-05-21, 10:44

Tak Agatko to prezent komunijny. Jednak bardzo wyczekany. Maciiek gdzieś tak od dwóch lat prosi o nie i udawadnia, że będzie się nimi opiekował. Na bernach wrażenia nie robią te myszki. Natomiast o reakcje kota też się obawiamy. Mamy dla nich akwarium a nie klatkę no i Rysiek już ma plan zabezpieczenia góry akwarium przed kotem. Najtrudniej narazie jest utrzymać obecność chomików w domu w tajemnicy przed Maćkiem :-)
Halina
Moderator

Postprzez Hekate » 2008-05-21, 10:48

Ale fajne, no to rzeczywiście Maciek będzie miał super niespodzianke
Hekate

Postprzez saganka » 2008-05-21, 10:54

Swietna niespodzianka !! Juz widze mine Macka :mrgreen: A na kota uwazajcie, takie chomiczki idealne do wprawiania sie w polowaniu ;-) Ale nie ma to jak kot na kolankach!! Sama zobaczysz :-D
saganka

Postprzez Halina » 2008-05-21, 11:10

Tak wiemy o tym dlatego zdecydowaliśmy się na akwarium. Z klatki to kot nawet między pręcikami takiego chomiczka wyciągnie zwłaszcza, że dżungarskie są maleńkie. No ale Rysiek już ma dokładny plan co zrobić żeby kot się nie dobrał do nich górą.
Kasia ja wiem, że kot jest świetny na kolana. My mieliśmy kiedyś kota. No ale po tamtym kocie Rysiek stwierdził, że już nigdy kota nie będziemy mieli. Nie dlatego, że nie lubi, bo lubi. I właśnie dlatego nie chciał. Elka (tak miała na imię kotka) zginęła w psiej paszczy. No i dlatego nie chciał więcej kota. Doberman z ON-kiem ją załatwiły bawiąc się. No i ja też długo nie chciałam aby coś takiego się powtórzyło.
Po Elce mieliśmy jeszcze epizod z kociętami, którym zginęła matka. Były jeszcze ślebe takie jak te chomiki nasze. Przywiózł nam je szwagier Ryśka. Trzeba go było wtedy widzieć. Karmił je przez słomkę. Nabierał mleka do ust i przez tą słomkę zadawał im do pyszczków. Odchowliśmy całą trójkę ale nie zdecydowaliśmy się wtedy, żeby zostawić sobie. Jedna z tych kotek do dziś jest u mojej siostry ( chyba ze 12 lat już ma). A dwójka też w miastach jest.
No a teraz Rysiek stwierdził. Musimy mieć kota , więc czekamy. Nasz kotek ma teraz tydzień , więc jeszcze trochę poczekamy :-)
Halina
Moderator

Postprzez Halina » 2008-05-21, 11:39

No to jak przy wspomnieniach jesteśmy to pokażę naszą Elkę
Obrazek
Halina
Moderator

Postprzez Hekate » 2008-05-21, 11:53

śliczna, dla Elki [']['][']
Hekate

Postprzez P.P. » 2008-05-21, 13:38

Halinka same śliczności u Ciebie :-D chomiki ,kotki ,berniusie a Kora w swojej letniej "lodówce" rewelacja :!: :!: :!: Skąd ja to znam :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
P.P.

Postprzez Wanda » 2008-05-21, 13:52

Halinka, jak ty masz fajnie, eeech, normalnie raj u Ciebie :mrgreen:
Wanda

psy: Beta(*),Dracoh(*),Basma,Ginnger,Hocus,Denzel,Lara
Hodowla: Szczęście Ty Moje

Postprzez Wydra » 2008-05-21, 15:06

Czy to aby nie szykuje się małe prywatne ZOO :mrgreen: Miło popatrzeć na tak urozmaicony zwierzostan.Może tak jeszcze konika do kompletu :?:
Wydra

Postprzez Szilkowa » 2008-05-21, 21:21

Chmiczki bardzo ładne :-) Kiedyś też miałam dżungala z początku to prawie wszystkie noce nie przesypiałam :-D
Szilkowa

psy: Szila-bpp Tia-bc

Postprzez Ania i Kontra » 2008-05-21, 23:01

Halinko, my też czekamy na kotka. Kontra będzie miała nowego przyjaciela :-D Kocurka odbieramy już w przyszłym tygodniu.
Ania i Kontra

psy: Kontra ['] i Contica

Postprzez marzena » 2008-05-22, 00:19

Wanda napisał(a):Halinka, jak ty masz fajnie, eeech, normalnie raj u Ciebie :mrgreen:

O, to to to :mrgreen: Dokładnie tak chciałam napisać :mrgreen:
marzena

Postprzez Tess » 2008-05-22, 14:40

Chomiczki fantastyczne! Halinko - jesli chodzi o współzycie kota z chomikami - to mozna spróbować kociaka od małego do nich przyzwyczajać. Może się okazać, że wyniknie z tego wielka, wzajemna miłość kocio-chomicza ( moja Norka jest typem takiego kota). Mały kociak i tak nie da rady skrzywdzić chomików, a może się uda. I mam pytanie - czy Twoje psy wiedzą co to jest kot? Bo psy w stadzie zachowują się czasem nieobliczalnie.
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez nugatika » 2008-05-22, 14:52

chomiczki sliczne, ja też długo marzyłam o małych dżungalskich, "niestety" skonczylo sie na Nugacie :-D

a Elka piękna! Uwielbiam biało-czarne kotki... :-)
nugatika

psy: Bystra, Nutka, niedźwiedz berneński Nugat {*}

Postprzez Magda » 2008-05-22, 17:02

Chomiki słodziaki :mrgreen:
Magda

Postprzez Agama » 2008-05-23, 10:06

Halinko najlepsze życzenia dla Maciusia i gratulacje dla rodziców takiego dużego :lol: synusia
Agama

psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Postprzez Halina » 2008-05-27, 09:36

przez P.P. 2008-05-21, 12:38

Halinka same śliczności u Ciebie chomiki ,kotki ,berniusie a Kora w swojej letniej "lodówce" rewelacja Skąd ja to znam

Rzeczywiście Przemek, ty to najbardziej możesz się dziwić. Masz tak mało zwierzątek prawda ;-) ;-)

przez Wanda 2008-05-21, 12:52

Halinka, jak ty masz fajnie, eeech, normalnie raj u Ciebie

No tak Wandzia, ciekawe kiedy ty nas odwiedzisz w tym raju????

przez Roma 2008-05-21, 14:06

Czy to aby nie szykuje się małe prywatne ZOO Miło popatrzeć na tak urozmaicony zwierzostan.Może tak jeszcze konika do kompletu

Roma , konik to marzenie Ryśka. Cały czas obiecuje sobie, że kiedyś sobie sprawi konika :-)

przez posiara 2008-05-21, 20:21

Chmiczki bardzo ładne Kiedyś też miałam dżungala z początku to prawie wszystkie noce nie przesypiałam
Chmiczki bardzo ładne :-) Kiedyś też miałam dżungala z początku to prawie wszystkie noce nie przesypiałam :-D

Nie dziwię się chomiki są wspaniałe. Słuchajcie obdarowany Maciuś z niczego tak się nie cieszył jak z tych chomików. Strasznie się o nie martwi. Jak któryś za długo śpi to się denerwuje czy nie chory. Cieszę się, że mój maluch odróżnia już co jest ważniejsze a co mniej ważne. A i Hubert się zachwycił tymi szkrabami.

przez Ania i Kontra 2008-05-21, 22:01

Halinko, my też czekamy na kotka. Kontra będzie miała nowego przyjaciela Kocurka odbieramy już w przyszłym tygodniu.

Ania super!!!! Pochwalisz się kociakiem? Możesz przysłać mi zdjęcicie jak już będzie z wami? I daj znać co Konterka powie na takie towarzystwo :mrgreen:

przez Tess 2008-05-22, 13:40

Chomiczki fantastyczne! Halinko - jesli chodzi o współzycie kota z chomikami - to mozna spróbować kociaka od małego do nich przyzwyczajać. Może się okazać, że wyniknie z tego wielka, wzajemna miłość kocio-chomicza ( moja Norka jest typem takiego kota). Mały kociak i tak nie da rady skrzywdzić chomików, a może się uda. I mam pytanie - czy Twoje psy wiedzą co to jest kot? Bo psy w stadzie zachowują się czasem nieobliczalnie.

Asiu no nie wiem czy odważę się kociaka oswajać z chomikami. Zwłaszcza, że te dżungarskie są naprawdę maleńkie. Co do kontaktów psio-kocich to doskonale wiem jak działa swora. Każdy z osobna chętnie by się bawił nawet z obcym kotem. Jednak w sforze rzucą się na kota za płotem bez dwóch zdań. No ale do swojego będą przyzwyczajane od małego.
Trzymaj kciuki za udane współżycie.

przez nugatika 2008-05-22, 13:52

chomiczki sliczne, ja też długo marzyłam o małych dżungalskich, "niestety" skonczylo sie na Nugacie

a Elka piękna! Uwielbiam biało-czarne kotki...

No tak Kasia, nie dziwię się. Nugacik wielkości podobnej to łatwo zamienić :mrgreen: . A Elka to była super łowna kotka. Złapała wszystko łącznie z wiewiórką.
Ale myszy ani szczura wtedy u nas nie było.....

Agnieszko. dziękuję ślicznie za życzenia dla Maciusia. No a Borka dziękuje córeczce za pamięć w dniu matki :-D
Halina
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków