Moderator: Anirysova
3-berny napisał(a):Moja Daisy tez miala podobne historie z brzuchem.W dzien dobrze w nocy biegunki.Karmiona byla Eukanuba tak jak u hodowcy oraz ryz z miesem i warzywami.Wetka zaproponowala zmiane karmy na bezzbozowa,bo mogla nie tolerowalac zboz.Zaczelam karmic ORIJENEM-wszystko ustapilo.Oslonowa dawalam kleik z siemienia-przed wlasciwym posilkiem/2-3 lyzki mielonego siemienia zalac niewielka iloscia wrzatku,poczekac az zrobi sie gesta papka /ORIJEN sprowadzany jest przez importera Acany i nie zawiera zadnych zboz.
EwaM napisał(a):Co do siemienia lnianego to jest świetne na wiele schorzeń,między innymi działa osłonowo na przewód pokarmowy,ale według mojej wiedzy, przy biegunce bym go właśnie nie podawała,bo działa rozlużniająco na stolecDoskonały przy zaparciach
Moja Nera właśnie biegunki dostała,jak zaczęłam podawać siemie
anula napisał(a):Wiesz nie miałam tego rodzaju problemów, ale to wygląda na jakąś nietolerancję pokarmową. Sawa biegunkę miała tylko raz i to dlatego, że rano zostawiłam jej gotowaną karmę, której ona nie zjadła od razu tylko po kilku godzinach. Podejrzewam, że poprostu skwaśniała bo było ciepło a Sawa ją zjadła. Od tej pory rzadko gotuję a Sawa musi zadowolić się suchą karmą. Royala nigdy nie próbowaliśmy, jemy teraz Bozitę. Pomyśl jeszcze czy nikt z domowników nie dokarmia jej jakimiś "smakołykami".
Collie mojej koleżanki nie toleruje chyba zbóż, bo jak dostanie jakiś sos z obiadu (zaciągnięty mąką) to biegunka murowana. Jada teraz Orijen. To karma dość droga, ale ponoć rewelacyjna.
Masz zaufanie od weta, do którego chodzicie? Może trzeba pokonsultować z innym?
Powrót do - Choroby układu pokarmowego, zatrucia i alergie pokarmowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość