Agnieszka napisał(a):A ja powiem tylko tyle ,że Amar to istny tatuś![]()
![]()
P.Agnieszko w imieniu Amarka bardzo dziekuje za taka pochwale! Lepszej chyba nie moglibysmy otrzymac

Moderator: annasm
Agnieszka napisał(a):A ja powiem tylko tyle ,że Amar to istny tatuś![]()
![]()
agaciaaa napisał(a):Busola a co jest zlego w trymerze? Jesli komus przeszkadza za dluga siersc swojego pupila, to moze ja strymowac. Zreszta slyszalam, ze nawet w Rosji, w hodowlach szajarow, uzywane sa trymery...
Anna Rozalska napisał(a):Jeśli chodzi o rozwój DSPS i BPP oraz innych molosów to nie jest prawdą, że oprócz witamin zawartych w karmie super premium należy podawać dodatkowe witaminy na rozwój kośćca. Przy żywieniu mieszanym tak jak w moim przypadku podawałam połowę dawki Wita-wetu. Natomiast nie wolno szczeniakom podawać wapnia, które powoduje twardnienie kości. Jedynie co należy podawać molosom bez skutków ubocznych to odżywka na stawy np. Arthlloflex lub Caniviton Forte. Nie sądzę aby odżywianie Andre miało wpłynąć na to , że jego wzrost jest poniżej wzorca.
Anna Rozalska napisał(a):Jeśli chodzi o rozwój DSPS i BPP oraz innych molosów to nie jest prawdą, że oprócz witamin zawartych w karmie super premium należy podawać dodatkowe witaminy na rozwój kośćca. Przy żywieniu mieszanym tak jak w moim przypadku podawałam połowę dawki Wita-wetu. Natomiast nie wolno szczeniakom podawać wapnia, które powoduje twardnienie kości. Jedynie co należy podawać molosom bez skutków ubocznych to odżywka na stawy np. Arthlloflex lub Caniviton Forte. Nie sądzę aby odżywianie Andre miało wpłynąć na to , że jego wzrost jest poniżej wzorca.
Anna Rozalska napisał(a):Caniviton forte jest preparatem poprawiającym działanie chrząstki stawowej. Nie ma nic wspólnego z działaniem na wzrost. Molosy rosną tak naprawdę do roku. Jedynie głowa może jeszcze trochę urosnąc do 2 lat. Po roku pies mężnieje tzn. nabiera tkanki mieśniowej. W przyoadku Waszych psów wzrost niewiele sie już zmieni.
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości