Moderator: annasm
apek napisał(a):prosze was o przysłanie zdjęcie 6 miesięcznego entlebuchera prosze
santa napisał(a):... a co w takim razie powiecie na to, ze zabieg ten zmniejsza ryzyko chorob nowotworowych i na tle hormonalnym? czy to nie jest duzym plusem?
Ania Gd napisał(a):santa napisał(a):... a co w takim razie powiecie na to, ze zabieg ten zmniejsza ryzyko chorob nowotworowych i na tle hormonalnym? czy to nie jest duzym plusem?
Chcesz powiedzieć, że powinnam sobie usunąć obie piersi, bo istnieje duże ryzyko chorób nowotworowych a ja jestem w grupie wysokiego ryzyka ????? To może jeszcze coś na dole też dam sobie usunąć, bo tam rak też atakuje.
No i koniecznie powinni mi odciąć głowę ze względu na guzy mózgu hi hi hi.
Santa - zdrowy rozsądek przede wszystkim !!!!!!
To jest moja dewiza !!!!!
Hi hi hi - nie wiem. Nigdy nie byłam zwierzęciem.santa napisał(a):Nie zapominajmy ze zwierze rozumuje troche w innych kategoriach, co chyba doskonale powinnas wiedziec
santa napisał(a):mastektomia u kobiety a sterylizacja u suki, pomijajac kwestie fizycznosci, to zupelnie odrebne spawy w zakresie konsekwencji psychologicznych!! takze nie rozumiem przytoczonego przykladu.
Ania Gd napisał(a):to może zrozumieć tylko kobieta, która to przeżyła; chyba się nie mylę twierdząc, że ty hipotetyzujesz
Ja uważam, że sterylizacja to wyjątkowo głęboka ingerencja w równowagę hormonalno-psychiczną suczki.
krisu napisał(a):Witam, Entelka sobie rosnie i minął niedawno roczek :) Wszystko niby swietnie i coraz lepiej w zachowaniu i kooperacji na lini czlowiek-pies ale... tutaj na forum zwlaszcza pt. Entlebucher czy Szwajcary w ogóle - wiadomo jest zaślepienie i oddanie pewnej rasie. Ja jednak z odpowiedzialnoscią twierdzę że Entlebucher przy terrierze lub amerykanskim staffordzie to taka namiastka ognia i ikry jaka zwierze naprawde moze miec
amsterdam1234 napisał(a):Witam Wszystkich miłośników Entli !!!!
Mam pytanie??? Czy ktoś z Was mógłby mi poradzić ( wyjaśnić , naprowadzić ) co może być przyczyną dwukrotnego częściowego niedowładu kńczyn tylnych u 5 miesięcznego Entelka ??? Niedowład ustępował po kilku godzinach a pies wracał do pełnej "żywotności" . Z góry dziękuję za pomoc
pf
Powrót do Appenzeller i Entlebucher
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość