Natalia i Galwin napisał(a):Wołowinę odradzam, jest silnym alergenem a jak nie wiecie co powoduje problemy żołądkowe to nie powinniście jej podawać.
Dziękuję za cenną uwagę. Zastanawiam się teraz, czy cielęcina (jako młoda postać woła) również może wywoływać reakcje alergiczne?
baksak napisał(a):Poniżej lista smaczków o przyzwoitym składzie (testowanych na Ekspercie, który też miewa kłopoty z podejrzanymi smaczkami). Zazwyczaj najlepsze będą to o 100% zawartości mięsa, a te bardziej "kombinowane" gorsze. Wybór zależy też bardzo od tego co jest przyczyną kłopotów.
Teoretycznie najbezpieczniejsza powinna być kaczka, najgorszy kurczak. Ale wszystko zależy od psa
Baaaardzo dziękuję baksak

, myślę że na początek spróbuję Brita (który polecała również Shogun&Kama) i Orijen, które mam dostępne "lokalnie"; choć przy następnym zamówieniu w zooplusie będę sugerowała się Twoją listą

. Ciekawa jestem tylko dlaczego kaczka powinna najbezpieczniejsza??
I czy macie przetestowane coś z warzyw/owoców, co może być w miarę bezpieczne? Banan jest OK, ale jabłko już nie bardzo (qupa się rozluźnia), surowa marchewka też średnio się nam przyjęła (z tego samego powodu co jabłko)...